Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Amazonin Alexa ja Microsoftin Cortana kimppaan – näin käyttö muuttuu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kilpailu virtuaaliavustajien kesken käy tällä hetkellä kuumana. Microsoft ja Amazon panostavat palveluillaan jatkossa yhteistyöhön keskinäisen kilpailun sijaan. Muutaman vuoden ikäinen Cortana ja tuoreempi kilpasisar Alexa toimivat jatkossa paremmin yksiin.

New York Timesin raportin mukaan toisiaan vastaan kilpaileminen ei hyödynnä Cortanaa ja Alexaa niin paljon kuin yhteistyö. Microsoft ja Amazon ovat avustajillaan keskittyneet täyttämään eri tarpeita, mutta tulevaisuudessa molempien puutteita pyritään paikkaamaan esimerkiksi käskyllä ”Cortana, avaa Alexa”, tai toisinpäin. Näin molemmat avustajat tukevat toisiaan ja kykenevät yhdessä vastaamaan useampiin tarpeisiin kuin yksinään.

Toisin kuin Androidin ja iOS:n julkaisemat avustajat, Alexa tai Cortana eivät kumpikaan ole oletusavustajia uusimmilla älylaitteilla, joten yhteistyö tuntuu järkevältä ratkaisulta uusia käyttäjiä houkuteltaessa. Virtuaaliassistenttien odotetaan olevan ratkaisevassa asemassa tulevaisuuden älytaloissa, joten Google Assistant -palvelun tai Applen Sirin päihittäminen jo nykyhetkellä nousee arvoon arvaamattomaan.

Nyt julkistetut uudistukset ovat todennäköisesti vain alkua, ja vaikka avustajien välillä hyppiminen vaikuttaa kömpelöhköltä, ovat ainakin Windows-uskolliset käyttäjät saamassa yhden uuden syyn valita Amazon Echon älykodin valmistelua aloitellessaan.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut