Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Applen ARKit hämmästyttää jälleen – pian voi koittaa aivan uusi 3D-ravintolamenujen aika

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen tulevina viikkoina tulossa oleva iOS 11 -päivitys sisältää uuden ARKitin, joka mahdollistaa ennennäkemättömän helposti sovelluskehittäjille edistyneiden lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämisen iPhonelle. Lisätty todellisuus yhdistää digitaalisia objekteja ja tietoa välittömään käyttöympäristöön. Kuten Apple itse toteaa, se vapauttaa sovellukset näytön rajoista ja päästää ne vuorovaikuttamaan ympäröivän maailman kanssa täysin uusin tavoin.

Nyt ARKitiä on jälleen demottu näyttävästi uuden ajan 3D-ravintolamenulla. Annokset voi pöydässä istuessaan ennen tilaamista nähdä edessään omalla lautasella.

Yllä videolla nähtävä demosovellus KabaQ Augmented Reality Food on jo ladattavissa App Storesta.

Käytännössä ARKitin myötä kehittäjät pääsevät rakentamaan helposti sovelluksia kameran, anturien ja kehittyneen laskennan avulla tosimaailman ympärille. Jo iOS 11:n julkistuksen yhteydessä esimerkkeinä annettiin IKEAlta tulossa oleva huonekalujen sovittamisen omaan kotiin mahdollistava sisustussovellus sekä Pokémon GOn lisätyn todellisuuden toteutuksen selvä kohentuminen. Lisäksi muitakin lisätyn todellisuuden pelejä on luvassa varmasti rutkasti.

Jo aiemmin lukuisat ARKit-demot ovat tarjonneet esimerkkejä uusista mobiilisovelluksista, joista se voi tehdä suosittuja. Viime aikoina erilaisia uusia sovellusinnovaatioita on yleisesti nähty niukasti, mutta ARKit voi muuttaa tilanteen ja tuoda vuosien odotuksen jälkeen jälleen monia uusia hyödyllisiä käyttötapoja älypuhelimelle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei ihan joka ravintola rupea tällaiseen ihan heti, 😕.

  Suomessa varsinkaan ei ole edes kunnollista ravintolakulttuuria!.

  • Tumba

   Jos ei kelpaa, niin voit ihan vaapaasti muuttaa mualle.

   • Hendriks

    Luuletko, että kuka tahansa pystyy muuttamaan ihan tosta noin ja jättämään kaiken taakseen?. 🙄

    Suomalaiselle syöminen ABC:llä on gourmet -elämys!. 😓

    • Kairaaja

     Onko sillä väliä mikä jokaiselle on se gourmet elämys? Mulle se oli tänää karjalanpaisti ku sellanen tuli väsättyä. Ei tarvi sen kummempaa.

     • Hendriks

      Kysymys olikin nyt siitä, että Suomessa ei juurikaan syödä ravintoloissa!. Johtuu sitten heikosta ostovoimasta tai kaupunkien alhaisista asukastiiviyksistä, minkä vuoksi palveluita ei ole, 😕. Sama syy kuin se, että 90% alkoholista juodaan kodeissa.

      Kontrasti on iso esimerkiksi keskisen Euroopan maihin, joissa on kunnollista ravintolakulttuuria ja ruokaa arvostetaan enemmän!.

    • Iama Nieger

     Mitä vikaa ABC:n ruuassa on? Sieltä saa aika hyviä annoksia.

     • Vili

      :D

  • Esko

   Se ettet löydä ravintoloita ei kerro ettei niitä olisi. Esim. Turun ravintoloiden taso on huomattu myös maailmalla ja monet niistä sen verran suosittuja, ettei ilman varausta mahdu sisään. Ts. ravintoloissa käydään aktiivisesti ja asiakasvirtaa riittää.

   • Hendriks

    Ei tuosta ole kyse!. Vertaatko oikeasti Suomen ravintolakulttuuria (kyse ei ravintoloista itsestään) esim. Ranskan tai Italian vastaaviin?.

 2. KIME1980

  Muutankin heti kun mahdollista

Tuoreimmat jutut