Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tulokset julki: Samsung Galaxy Note8:n näyttö kaikkien aikojen paras

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Galaxy Note8:ssa on 6,3 tuuman Infinity Display -näyttö.

Galaxy Note8:ssa on 6,3 tuuman Infinity Display -näyttö.

Samsungin näytöt ovat totutusti huippuluokkaa, mobiilimaailman eliittiä. Yhtiön uusi Galaxy Note8 puolestaan vaikuttaa ensituntumalta jopa parhaalta Android-puhelimelta tähän asti. Erittäin arvostettu taho, DisplayMate, on nyt tehnyt kattavat testinsä uutuuden näytölle. Laite jatkaa siitä mihin edeltäjä jäi: Note8:n näyttö on kaikkien aikojen paras älypuhelimessa, ja ensimmäinen jäsen A+-kategoriassa.

Kokonaisuudessaan Galaxy Note 8 saalisti joko ”erittäin hyvän” tai ”loistavan” arvosanan jokaisessa testatussa kategoriassa, lukuun ottamatta katselukulmasta johtuvaa kirkkaudenvaihtelua, jota nykyteknologian rajoitteista johtuen OLED-näytöt eivät kykene tarkasti prosessoimaan.

Tässä vielä Note 8:n ennätyksellinen testisaldo kokonaisuudessaan:

 • Suurin väriavaruus: 112 % DCI-P3, 142 % sRGB / Rec.709
 • Suurin kirkkaus: 1240 nitiä
 • Suurin kontrastisuhde ympäröivässä valaistuksessa: 270
 • Korkein näytön tarkkuus: 3K (2960×1440 pikseliä)
 • Suurin kontrastisuhde: ääretön
 • Pienin näytön heijastusprosentti: 4,6 %
 • Pienin kirkkaudenvaihtelu katselukulman mukaan: 29 %

Raudan lisäksi myös ohjelmistopuoli, muun muassa täysin käyttäjän säädettävissä oleva väritasapaino, keräsi kiitosta. DisplayMate tituleeraakin näyttöä ”kaikkien aikojen innovatiivisimmaksi, jota olemme historian saatossa päässeet testaamaan.”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Samppanja rulaa!

  Kiäh kiäh…

 2. Hendriks

  Paras, mutta väärä kuvasuhde, 😕.

  • Hendriks

   Tai oikeastaan paras on IPhone!.

   • Eetu

    Ja paskat ole.!

   • Azazel

    Nykyään ei ole parasta puhelinta olemassa, ihan turha sanoa paras… Mä pidän enemmän Samsungista ku Applesta ja siks ton ostaisin ennemmin ku mitää iPhonea mutta jää silti kauppaan koska S8:lla pärjää :)

    joku pitää enemmän iPhonesta, joku Huaweista jne… eikä mikään ole tasan tarkkaan paras

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Tässä on hyvä puoli se, että tässä on mitattaamalla saatu tulos. Siitä on turha kiistellä, se ei ole mielipideasia. Note 8:n näyttö on paras, jos joku haluaa tämän kiistää, lyököön tiskiin toisenlaiset mittaustulokset. Mielipiteillä ei tässä oikein ole sijaa.

     Tietenkin näyttö on vain yksi osa isoa kokonaisuutta ja puhelimen valintaan ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin vaikuttaa moni muukin asia.

     • Azazel

      Juu kyl se on paras näyttö :) Samsung kun tekee kuiteski laadukkaat näytöt

     • Vili

      ”Tässä on hyvä puoli se, että tässä on mitattaamalla saatu tulos. Siitä on turha kiistellä, se ei ole mielipideasia. Note 8:n näyttö on paras, jos joku haluaa tämän kiistää, lyököön tiskiin toisenlaiset mittaustulokset. ”

      Ei se kyllä näin mene, mitään missä mielipiteillä tai mieltymyksillä voi olla eroja ei voi olla paras, kyllä tämä on edelleen mielipideasia.

      Note 8:n näyttöä en ole nähnyt, mutta kyllähän esim S7 ja S8 jo voitti esim iPhonen displaymaten testissä, silti omaan makuun tykkään enemmän iPhonen luonnollisen tasaisesta väristä, OLED näytöillä on tapana tehdä väreistä liian saturoituja ja voimakkaita, ja tämä on nimenomaan makuasia, ei mitattava asia!

      Näin graafisen alan ihmisenä se, että mikään ei korostu on erittäin tärkeä. Et voi tehdä grafiikkaa tai muokata kuvia jos se mitä näet ruudulla on jo vääristynyt kuva siitä mitä lähdemateriaali todellisuudessa on, jos omaan silmään värit tulee liikaa esille kuvasta ja lähdet pudottamaan saturaatiota, teetkin siitä liian haalean.

      Täysin sama äänitysstudiossa, ei voi olla kaiuttimia mitkä korostaa ala tai yläpäätä, vaan musiikin pitää kuulostaa tasaiselta niillä monitoreilla millä tekee jotta tulos on paras eri kaiuttimilla.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Kuten sanoin, mieltymyksiä voi olla erilaisia. Mutta kyllä mittaamalla saadaan aina oikea tulos. Voihan olla, että sinä tykkäät ajaa Fiatilla. Ei se silti poista sitä tosiasiaa, että Bugatti on nopein auto ja se pystytään selkeästi osoittamaan tutkalla mittaamalla. Ei mitattavat suureet ole mielipideasioita. Jos Noten näyttö on kirkkain niin se on kirkkain. Se asia ei muutu, vaikka sinä tykkäisit enemmän iPhonen näytöstä.

     • Jaakko

      Se ja sama vaikka iPhonen näyttö olisi mustavalkoinen, niin silti Vilin mielestä paras. Yhden asian jankuttaja koko mies joka ei näe rakkaassa iPhonessa koskaan mitään vikaa. Katsotaanhan nyt jos huippu iPhone julkaistaan ilman sormenjälki lukijaa, että miten mahtava ratkaisu, vaikka aiemmin on rummuttanut lukijan puolesta :)

 3. KIME1980

  Mutta onko väriavaruudesta, kirkkaudesta ja näytön tarkkuudesta hyötyä kun ei taida kenenkään ihmisen silmä enää erottaa. Varmastihan täältä löytyy näitä super näkökykysiäkin itselleni riittää huomattavasti vaatimattomimmat ominaisuudet. Arvostan aivan eri ominaisuuksia mutta hyvähän se on että jokaiselle löytyy jotakin.

 4. Iama Nieger

  Sillä välin Apple kehittelee uutta 750p näyttöä..

  • Azazel

   siis 720p

Tuoreimmat jutut