Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensitunnelmat: Samsungin uusin huippupuhelin on kallis mutta sisältää lähes kaiken mahdollisen – paras Android-puhelin toistaiseksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Galaxy Note8:ssa on 6,3 tuuman Infinity Display -näyttö.

Galaxy Note8:ssa on 6,3 tuuman Infinity Display -näyttö.

Samsung julkisti tänään uusimman huippupuhelimensa Galaxy Note8:n. Puhelin tulee samantien ennakkotilattavaksi Suomessa 1 029 euron hintaan ja toimitukset käynnistyvät 15. syyskuuta.

Lue tästä kaikki perustiedot sisältävä uutisemme Galaxy Note8:sta!

Pääsimme ottamaan pikaisesti tuntumaa Galaxy Note8:aan jo ennen puhelimen julkistusta.

S Pen on edelleen Note-erikoisuus.

S Pen on edelleen Note-erikoisuus.

Kokonaisuutena Galaxy Note8:n voi todeta olevan lähes kaikin tavoin, tosin yhtä jo Galaxy S8 -puhelimista tuttua ikävää seikkaa lukuun ottamatta, erinomainen huippupuhelin, josta ei puutu lähes mitään. Toisaalta tämä näkyy myös hintalapussa, jossa on pelottavan korkeat lukemat. Jopa hieman yllättäen Samsung jatkaa Galaxy Note8:n kanssa samaa linjaa kuin nähtiin Galaxy S8 -puhelimissa keväällä: Suomi-hinta on vielä hitusen keskisen Euroopan 999 euroa korkeampi 1 029 euroa, todennäköisesti kiitos korkeamman arvonlisäveromme.

Galaxy Note8 on ensimmäinen laajasti Suomessa myyntiin tuleva Note-sarjalainen kolmeen vuoteen, kun viime vuonna Galaxy Note7:n tappoivat akkuongelmat ja sitä edeltänyttä Galaxy Note5:tä ei täällä laajasti myyty. Note-puhelinten erikoisuus on aina ollut S Pen -kynä ja sen toiminnot. Kunnollisia kilpailijoita näille ei ole juuri löytynyt, joten kynäkäyttöä kaipaaville Note8 voi nyt olla erittäin tervetullut ja tärkeä uutuus. S Penille on tuotu taas muutamia uusia toimintoja, mutta ei mitään kovin mullistavaa.

Suuremmalle joukolle tärkein uutuus Galaxy Note8:ssa lienee kuitenkin sen kaksoiskamera, ensimmäinen Samsung-puhelimessa.

Erittäin pikaisen tutustumisen perusteella Samsungin kaksoiskameralta on lupa odottaa paljon. Samsung on valinnut kaksoiskameransa lähtökohdaksi 2x optisen zoomin tarjoamisen. Pääkameran aukon koko on f/1,7 ja toisen kameran f/2,4. Molempien kameroiden tarkkuus on 12 megapikseliä.

Samsungin Galaxy S7 ja Galaxy S8 -puhelimet ovat jo sisältäneet erinomaiset takakamerat. Galaxy Note8:n päätakakamera vastaa spekseiltään Galaxy S8:ssa nähtyä, nyt rinnalle on vain lisätty vielä toinen kamera, jolla mukaan saadaan lisätoiminnallisuutta.

Galaxy Note8:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

Galaxy Note8:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

Galaxy Note8:ssa on 2x optinen zoom.

Galaxy Note8:ssa on 2x optinen zoom.

Samsung vertasi ennakkotilaisuudessaan Galaxy Note8:aa Applen iPhone 7 Plussaan.

Samsung vertasi ennakkotilaisuudessaan Galaxy Note8:aa Applen iPhone 7 Plussaan.

Huomionarvoisin seikka Note8:n kaksoiskamerassa on optisen kuvanvakaimen löytyminen molemmista kameroista. Samsung kiinnitti tähän esittelyssään erityistä huomiota myös vertaamalla Galaxy Note8:aa rinnakkain Applen iPhone 7 Plussaan. Kun käytössä oli 2x zoom -tila, pysyi Galaxy Note8:n kameran etsimen kuva täristettäessä huomattavasti vakaampana kuin iPhonen.

Ulkoisesti Galaxy Note8 tuntuu ja näyttää hyvältä. Suomessa pääosassa värivaihtoehdoista tulevat olemaan musta Midnight Black ja kultainen Maple Gold. Myös Note8:ssa käytetään takana lasipintaa, joka on aikamoinen sormenjälkimagneetti. Tietysti erityisesti tämä vielä korostuu väreistä mustassa.

Galaxy Note8:sta on olemassa toistaiseksi neljä väriä, joista pääosassa Suomen myynnissä ovat musta ja kultainen. Orchid Gray -väriä ei tule toistaiseksi lainkaan Eurooppaan ja Deepsea Bluen saatavuus tulee olemaan rajattua.

Galaxy Note8:sta on olemassa toistaiseksi neljä väriä, joista pääosassa Suomen myynnissä ovat musta ja kultainen. Orchid Gray -väriä ei tule toistaiseksi lainkaan Eurooppaan ja Deepsea Bluen saatavuus tulee olemaan rajattua.

Muotoilu on Galaxy Note8:ssa hieman kulmikkaampaa kuin Galaxy S8 -puhelimissa, joista Galaxy S8+:ssa näytön 6,2 tuuman koko on erittäin lähellä Note8:n 6,3 tuumaa. Käytännössä ilman rinnakkain vertailua ei Note8:n kulmikkuutta kuitenkaan juuri muista puhelinta kädessä pitäessään. Tuntuma on hyvä ja vankka.

Kaiken kaikkiaan Galaxy Note8 on parasta mahdollista, mitä Android-puhelimissa on nyt tarjolla. Näyttö on kaunis ja suuri, kaksoiskamera vaikuttaa laadukkaalta eikä ominaisuuksissa ole suuria puutteita. Sisuksista löytyy 6 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennusmuistia ja muisikorttipaikka. Galaxy Note8 on myös vedenkestävä ja tukee niin pika- kuin myös langatonta latausta.

Selvästi edullisemmista kilpailijoista tuppaa aina puuttumaan joko muistikorttipaikka, vedenkestävyys tai langaton lataus. Galaxy Note8:ssa ovat mukana ne kaikki.

Yhdestä asiasta pitää kuitenkin myös Galaxy Note8:ssa valittaa. Sormenjälkilukija on edelleen sijoitettu taakse, kameran rinnalle – joskin nyt kameran ja lukijan välissä ovat sentään LED-kuvausvalo ja sykemittarin anturi. Silti sijainti näin korkealla takana on vaikea Galaxy Note8:n kokoisessa puhelimessa. Tämä yhdistettynä Samsungin perinteisesti nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan kilpailijoita perässä olevaan sormenjälkilukijoiden toimintaan tekee sormenjällkitunnistuksesta myös Galaxy Note8:n heikoimman kohdan – aivan kuten jo aiemmissa Galaxy S8 -puhelimissa. Lisäksi kyljestä löytyy edelleen Samsungin omalle Bixby-virtuaaliavustajalle oma painikkeensa, kuten myös Galaxy S8:ssa.

Hienoisia epäilyksiä herättää myös akun 3 300 milliampeeritunnin kapasiteetti, joka jää jälkeen myös Galaxy S8+:sta. Näyttö on Note8:ssa kuitenkin pikkuriikkisen suurempi ja puhelimen sisällä muuten pitkälti aivan samaa tekniikkaa, joten näistä lähtökohdista Note8:n akunkeston pitäisi jäädä jälkeen Galaxy S8+:sta.

Ehkä pieni varovaisuus akun kapasiteetissa on kuitenkin juuri Galaxy Note8:ssa paikallaan. Galaxy Note8:n myötä Samsungin kun pitäisi viimeistään jättää Galaxy Note7:n haamut taakseen.

Samsung Galaxy Note8:n suuresta näytöstä on hyötyä muun muassa verkkoselailussa.

Samsung Galaxy Note8:n suuresta näytöstä on hyötyä muun muassa verkkoselailussa.

Galaxy Note8 saa myös jykevän lisävarustekuoren, joka tuo puhelimeen MIL-standardin kestävyyden ja seisontatuen.

Galaxy Note8 saa myös jykevän lisävarustekuoren, joka tuo puhelimeen MIL-standardin kestävyyden ja seisontatuen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Posketon hinta, 👎. Lisäksi kuvasuhde huono, 😕. Ei mitään ”uutta” tässäkään puhelimessa,.

  • qwe

   Joo, mielipiteesi uusista kuvasuhteista on nyt kuultu.

   • Hendriks

    Juu ei mitään uutta, mutta hyvä on!.

 2. KIME1980

  Hintaan nähden olisi kyllä enemmänkin odottanut esim. 8 Gt / 128 Gt ja isompi akku lähenpänä 4000 mAh.

 3. Ink-stressaaja

  Itseäni vähän harmittaa kun näissä uudemmissa Samsungin luureissa takapinta on järjestään lasinen. Toki näyttää hyvältä ja tarjoaa ongelmattoman langattoman latauksen ym, mutta itse pidän enemmän metallista tai muovista, kun käytännössä sen komean lasipinnan kuitenkin päätyisin peittämään kotelolla/kuorella säröjen välttämiseksi. Hatunnoston arvoinen laite kyllä muuten.

 4. Henrik1

  Sormenjälkitunnistin ei edelleenkään toimi yhtä nopeasti ja tarkasti,mitä Huawei malleissa. =/

  • Henrik1

   Sormenjälki(tunnistin/lukija) .

 5. Juha

  Kai nyt paras on kallis, muuten olisi hinnoittelu mennyt pieleen.

 6. osakkeenomistaja

  Kannattaa odottaa vielä vähän aikaa!

  iPhone 8 julkaistaan pian.

  • Sam

   Sais tuo jatkuva hintojen nosto jo loppua. Tätä menoa hinnat 2000€ luokkaa 10 vuoden päästä.

Tuoreimmat jutut