Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi iPhone saa nopean kasvontunnistuksen – Apple kaksi vuotta edellä 3D-tunnistuksessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tällaista uudesta huippu-iPhonesta odotetaan.

Tällaista uudesta huippu-iPhonesta odotetaan.

Applen uudessa huippu-iPhonessa ollaan siirtymässä tunnistautumisessa uuteen aikaan. Sormenjälkitunnistuksen tilalle tulee uutta teknologiaa hyödyntävä edistyksellinen kasvontunnistus.

Applen iPhoneen tulevan ratkaisun tiedetään perustuvan 3D-antureihin, infrapunalähettimeen ja -vastaanottimeen, joiden avulla iPhone pystyy kolmiulotteisesti tunnistamaan käyttäjänsä. Uutta järjestelmää on aiemmissa huhuissa kuvailtu nykyistä Touch ID -sormenjälkitunnistusta nopeammaksi, turvallisemmaksi sekä varmempitoimisemmaksi tavaksi toteuttaa tunnistautuminen.

Uusi tunnistautumistapa saattaa saada nimekseen yksinkertaisesti Face ID.

Nyt Applea läheisesti seuraava KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on tuoreimmassa raportissaan todennut Applen olevan 3D-tunnistuksessa kaksi vuotta edellä Qualcommia, jonka 3D-tunnistusratkaisut tulevat aikanaan löytymään monista Android-älypuhelimista. Applen tuotekehityksen kerrotaan olevan edellä niin laitteiston kuin myös ohjelmiston osalta mitä uuteen tunnistautumistapaan tulee.

Android-puhelinvalmistajista Kuo odottaa Xiaomin lähtevän ensimmäisenä Qualcommin kelkkaan 3D-tunnistautumisessa, mutta myös sen kerrotaan odottavan ensin markkinan reaktiota Applen esittelemään uuteen tunnistautumistapaan.

Applen kasvontunnistuksen pitäisi toimia infrapunan myötä ongelmitta myös pimeässä. Lisäksi sen on raportoitu toimivan myös esimerkiksi puhelimen ollessa pöydällä, joten tunnistus ei vaadi tarkasti oikeaa puhelimen asentoa toimiakseen toisin kuin esimerkiksi toistaiseksi nähdyt iiristunnistusratkaisut.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  ”Lisäksi sen on raportoitu toimivan myös esimerkiksi puhelimen ollessa pöydällä, joten tunnistus ei vaadi tarkasti oikeaa puhelimen asentoa toimiakseen toisin kuin esimerkiksi toistaiseksi nähdyt iiristunnistusratkaisut”

  Tämä on nimenomaan se isoin kysymysmerkki, toistaiseksi silmätunnistukset ja kasvotunnistukset on vaatineet jatkuvaa säätämistä oikean kulman kanssa, että puhelin näkee sinut joten sen käyttö ei ole luonnollista.

  Tekniikan pitäisi toimia kuin itsestään sitä ajattelematta. Applelta jotain tällaista voi odottaa joten mielenkiintoista nähdä ensikuussa miten homma toimii.

  • Calileon

   Näin on. Itsellä oli aikanaan, toistaiseksi, viimeisenä Windows -puhelimena Lumia 950 XL jossa ollut iiris -skanneri oli kohtuullisen surkea. Välillä toimi ihan ok ja välillä piti nostaa puhelin kasvojen korkeudelle ja käännellä ennenkuin luki silmät. Ei tullut kauheasti käytettyä. Aina päivitysten jälkeen tuli kokeiltua muutaman kerran että tuliko parannusta. Tuli muutaman kerran mutta ei kyllä tarpeeksi että olisi jatkuvasti käyttänyt. Koodin näppäili nopeammin.

 2. SANDY

  Heh varsinainen vakoiluluuri, NSA ja hakkerit/vorot kiittää :D

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Viranomaisten ei tarvitse enää pähkäillä, miten rikoksesta epäiltyjen luurin saa auki.

  Siinä vaiheessa, kun kasvojen turvotus on riittävästi laskenut, osoitetaan vain luuria syytettyä kohti ja avataan puhelin. 👍

  • Vili

   Kasvojen turvotus tuskin lienee ongelma, ainakin mitä on juttuja tästä lukenut.

  • Lauri

   öö miten niin enää? eiköhän se sormenjälkikin ole onnistunut aikaisemmin.
   Eriasia on sitten jos biometriset tunnisteet on otettu pois käytöstä ja käyttäjä valitsee pitkän lukituskoodin-koodin. Sitä ei avataankan ihan helposti. Varsinkin jos kymmenestä virheestä seuraa automaattinen tyhjennys

   • Calileon

    Ne on mukavia noi automaattiset tyhjennykset kun luuri taskussa kirjoittelee omiaan saatikka sitten kun kännipäitteen sen näppäilee taksia tilatessa moneen kertaan väärin. Ei mitään tyhjennyksiä. Täysi lukitus jonka saa selaimella googlen/applen/microsoftin palvelimelle kirjautumalla auki.

    • Qwertyli

     Jos ei ole automaattista tyhjennystä, niin kryptauksen saa helposti purettua, kun kokeilee vain eri lukituskoodeja. Näinhän fbi:kin teki.

     • Calileon

      Mutta jos homma toteutetaan niin että puhelin lukittuu tilaan jossa ei ole lukituskoodia vaan se pitää avata kirjautumalla omilla tunnuksilla selaimen kautta ja avaamalla siellä. Sitten puhelimen boottaus. Tällöin pitää olla paitsi puhelimen koodi, myös käyttäjätunnus ja salasana, ja siihen päälle vielä vaikka turvakysymykset. Kantaa en ota turvallisuuspalveluiden yms. mahdollisuuksiin ja oikeuksiin saada puhelin auki, vaan yleisesti laitteen tietoturvaan.

     • Jonahan

      Jollain määritelmällä ”helposti”. Laitteessa on rautatasolla rajattu yritykset kymmeneen (optio). Sen voi onnistua kiertämään, mutta ainakin uutisoidut venäläislaitteet pystyvät vain parin salasanan testaukseen per minuutti.

      Sillä vauhdilla ”perinteinen” 4 numeroinen salasana aukeaa toki nopeasti, päivässä tai parissa. Jos taas käyttää, ja ehdottomasti kannattaa, alfanumeerista, puhutaan jo nelimerkisen tapauksessa vuosista ja se skaalautuu oikein nätisti.

 4. Matti#2

  Mihinhän tuo ”kaksi vuotta edellä” arvio perustui? Kun mitään ei ole vielä julkaistu… Eiköhän applen systeemit kopioida heti, kun uusi iphone tulee ulos, ainakin Kiinassa.

  • Calileon

   Käsittääkseni kyse on rautatason jutuista, ei softasta. Kaikenhan voi jollain tasolla kopioida mutta laatu ja toiminnan/toiminnon varmuus on asia erikseen. Tässä mitä ilmeisimmin Apple on kaksi vuotta muita valmistajia edellä. Ovat ilmeisesti alkaneet kehittää salassa tekniikkaa jo kauan ennenkuin muut ovat saaneet vihiä/keksineet kehittää vastaavaa järjestelmää.

   • Seurailija

    Ei, vaan Apple tapansa mukaan osti yritykesn joka teknologiaa oli kehittänyt.

   • Vili

    ”Käsittääkseni kyse on rautatason jutuista, ei softasta.”

    Uutisessahan se suoraan lukee, että raudassa ja softassa. Mikä ihan ymmärrettävää, koska Apple hallitsee iOSia joten rauta ja softa on helppo yhdistää, kun taas androidissa Google hallitsee softan joten vastaavia juttuja isossa mittakaavassa on erittäin hidas tehdä.

    • Calileon

     Näinhän siinä tosiaan lukee…

  • Jonahan

   Uutisen perusteella se perustuu Qualcommin roadmappiin ja Applen oletettuun julkistukseen ensi kuussa.

Tuoreimmat jutut