Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google avasi laskurin: Android O -julkaisu tulossa maanantaina – nimeksi lähes varmasti Oreo

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google pohjustaa maanantaina luvassa olevaa Android O -julkaisua.

Google pohjustaa maanantaina luvassa olevaa Android O -julkaisua.

Google on avannut Androidin verkkosivuilla laskurin, joka laskee aikaa maanantaihin 21. elokuuta kello 21.40.

Tuolloin luvassa pitäisi olla auringonpimennyksen ohella Androidin seuraavan version, joka vielä toistaiseksi tunnetaan Android O -lyhytnimellä, julkaisu live-lähetyksessä New Yorkista. Samalla Android O:n odotetaan saavan myös pidemmän lempinimensä, mistä Google myös vihjaa puhumalla ennakkosivuillaan herkuista. Perinteiseen tapaan Google on nimennyt Android-versiot aakkosjärjestyksessä erilaisilla makeilla herkuilla.

21. elokuuta on jo aiemmin huhuttu Android-julkaisupäiväksi.

Jo useina kehittäjäesiversioina nähty Android O julkaistaneen samantien maanantaina vakaana versiona Googlen Pixel-puhelimille, mahdollisesti myös Pixel C:lle sekä Nexus-laitteista Nexus 6P:lle, Nexus 5X:lle ja Nexus Playerille. Vanhemmat Nexus-laitteet eivät päivitystä tule enää saamaan. Muut valmistajat tulevat päivittämään laitteitaan myöhemmin oman aikataulunsa mukaisesti.

Android O tuo muutamia näkyviä uudistuksia sekä huomattavia muutoksia Androidin toimintaan myös pinnan alla. Muun muassa ilmoitusten hallinta helpottuu, Pixel- ja Nexus-laitteetkin saavat kuva kuvassa -ominaisuuden, mukaan tulee uusia ja uudistettuja emojeja sekä sovellusten taustatoiminnan rajoitukset parantavat toimintaa ja akunkestoa.

Päivitys kello 19.42: Googlen Google+:ssa julkaiseman videon tiedostonimi oli GoogleOreo_Teaser_0817_noDroids (1).mp4, kunnes Google poisti sen ja korvasi OctopusTeaser.mp4:llä. Android O:ssa on aiemmin nähty ”easter egg”, eli piilotettuna ominaisuutena mustekala-animaatio. Vastaavia on nähty aiemminkin ilman suurempaa merkitystä. Käytännössä viimeistään Googlen lipsahdus videon nimessä kertoo Androidin seuraavan version nimen olevan Oreo. Näin muutaman vuoden takainen brändiyhteistyö on saamassa Android KitKatille jatkoa Android Oreosta.

Päivitys kello 19.32: Mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass vihjaa Twitterissä Android O:n saavan nimekseen Oreo, mikä onkin ollut veikkauksista suosituin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Karmabook

  Mikähän tuon versionumeroksi tulee?

  • Matti#2

   Betassa se on ainakin 8.0.0

 2. Hendriks

  Paljonkohan Mondelēz maksaa Googlelle?.

  PS. Jotkut väittävät, että Domino -keksit ovat sama asia, kuin Oreo -keksit, mikä on täysin väärä väite!.

  • NiinTaiNäin

   Näin on. Oreo syntyi 1912 ja Domino 1952. Valmistajien nimet ovat vaihtuneet aina yrityskauppojen myötä. Suomessa myytävät Oreot ovat vegaanisia. Luulisin, että siksi ne eivät omassa suussa maistu yhtä hyviltä kuin Dominot.

   • Hendriks

    Viittasin lähinnä vain makuun, Oreo -keksit ovat paljon parempia mielestäni!.

Tuoreimmat jutut