Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen Android O julkaistaneen 21. elokuuta – saa samalla myös varsinaisen nimen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android O.Google julkaisee seuraavan merkittävän Android-versionsa Android O:n Pixel- ja Nexus-laitteille todennäköisesti 21. elokuuta.

Näin ovat twiitanneet sekä mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass että Android Police -sivuston David Ruddock, jota myös voidaan pitää luotettavana lähteenä. Tosin Googlen suunnitelmat voivat yhäkin muuttua, sillä alun perin suunnitelma oli Ruddockin mukaan julkaista päivitys jo aiemmin tällä viikolla.

Android O saa julkaisunsa yhteydessä myös varsinaisen lempinimensä. Google on perinteisesti nimennyt Android-versiot versionumeron ohella makeiden herkkujen nimillä. Android O:n nimeksi eniten on povattu Oreota, mutta nähtäväksi jää toteutuuko tämä lopulta. Aiemminhan Google on kertaalleen tehnyt brändiyhteistyötä Android KitKatin kanssa.

21. elokuuta Android O:n ovat saamassa Googlen Pixel ja Pixel XL -puhelimet sekä todennäköisesti Pixel C -tabletti ja Nexus-laitteista Nexus 6P, Nexus 5X ja Nexus Player. Tätä aiemmat Nexus-laitteet, kuten Nexus 6 ja Nexus 9 eivät enää Android O:lla päivity.

Muut valmistajat tuovat Android O:n päivityksenä laitteisiinsa oman aikataulunsa mukaisesti. Esimerkiksi HMD Globalilta odotetaan kuitenkin varsin nopeita päivityksiä uusille Nokia-älypuhelimille, sillä niiden käyttäessä lähes puhdasta vakio-Androidia, ei HMD:n tarvitse tehdä kovin suurta määrää kehitystyötä päivitysten julkaisemiseksi.

Toistaiseksi Android O:sta on julkaistu suunnitelman mukaisesti neljä kehittäjäesiversiota.

Android O tuo muutamia näkyviä uudistuksia sekä huomattavia muutoksia Androidin toimintaan myös pinnan alla. Muun muassa ilmoitusten hallinta helpottuu, Pixel- ja Nexus-laitteetkin saavat kuva kuvassa -ominaisuuden, mukaan tulee uusia ja uudistettuja emojeja sekä sovellusten taustatoiminnan rajoitukset parantavat toimintaa ja akunkestoa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Päivitin taas o:n beta versioon. Nyt sai sen fiidinkin pois päältä ja akkukesto tuntuu parantuneen.

 2. Hendriks

  En usko, että HMD tuo päivityksiä edes vielä loppuvuoden aikana, 😕.

  • Semmosta

   Aivan varmasti tuo. En tiedä halvempiin malleihin.

 3. Nokia

  Mistään mitä toi trolli-Hendriks suoltaa suustaan ei kannata välittää, se ei halua kun vain pahaa joka puhelinvalmistajalle, on se sit Nokia tai OnePlus. Trolli mikä trolli.

 4. Paroni

  Jos päivitykset haluaa ajoissa, ainoa vaihtoehto on Nexus tai pixel. Ei se HMDkään niitä varmaan kovin äkkiä saa aikaiseks. Eikö oneplussankin pitänyt saada niitä ajoissa, joopa.

  • Paroni

   Joku Lenovo voi olla ekana apajilla motorolansa kanssa.

   • Matti#2

    Ei ole moto g4 playhin tullut vielä edes luvattua nougattia.

Tuoreimmat jutut