Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawei jälleen Applen edelle Euroopan älypuhelintoimituksissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei nousi jälleen Applen edelle Keski- ja Itä-Euroopan (CEE) puhelintoimituksissa huhti-kesäkuussa, kertoo tutkimusyhtiö Canalys.

Ylivoimainen markkinajohtaja CEE-alueen toimituksissa on Samsung, joka toimitti 4,9 miljoonaa älypuhelinta eli 14 prosenttia vuotta aiempaa enemmän. Erityisesti Galaxy A ja Galaxy J -sarjojen myynti kävi hyvin. Mielenkiintoisesti Canalys mainitsee, että Galaxy S8 -huippupuhelimia Samsung on saanut myytyä vahvasti operaattoreille ja jälleenmyyjille, mutta ilmassa on merkkejä näistä joidenkin ”yliarvioineen kuluttajakysynnän Samsungin lippulaivamallille”.

Huawei ylsi 1,8 miljoonan toimituksiin ja 12 prosentin markkinaosuuteen. Apple jäi taakse vain 50 000 puhelimen erolla. Huawei-puhelimista Canalys kehuu erityisesti P10 Liten myyntiä.

Huawei on CEE-alueella peitonnut Applen, mutta alkuvuonna tammi-maaliskuussa Apple ylsi sitä suurempiin toimituksiin.

Canalys mittaa nimenomaan toimituksia, ei myyntiä loppuasiakkaille. Sen takia esimerkiksi Huawein toimitusten jääminen Applesta johtui sen aggressiivisesta myyntipanostuksesta loppuvuodesta, kun se toimitti vauhdilla puhelimia tavoitellessaan 140 miljoonan puhelimen tavoitettaan.

Yllättävää on myös Xiaomin nousu jo neljänneksi CEE-alueella. 1,1 miljoonan älypuhelimen toimituksilla irtosi jo 7 prosentin markkinaosuus.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Suomen voi laskea Itä-Euroopan maiden joukkoon,.

  • Piste.

   Pilkun jälkeen ei tule piste, jos ei siinä välissä ei ole sisältöä, eikää tule huutomerkin jälkeen pistette taikka pilkkua, usko jo, tunnen myötähäpeä moisesta jääräpäisyydestä.

   Ja Suomi ei kuuulu Itä-eurooppaan, vaikka kuinka haluaisit, Piste.

 2. Jannu

  Hujawei on paras!

  • Henrik1

   Huawei On paras!. 😀😎

   • Henrik1

    Ja kohta Applen edellä…maailman 2.suurin älypuhelimien valmistaja.

 3. jepajuudas

  Vaikka Applea kiinnostaa luonnollisesti lähinnä netottu raha, niin kyllä tämä markkinaosuuden mureneminenkin alkaa hiljalleen tuntua.

  Applehan on jo kasvattanut myyntiorganisaationsa maailmanlaajuiseksi. Siltä saralta on siis vaikea enää hakea kasvua. Myynnissä on nykyään jo aika kavalkaadi erilaisia laitteita. Highendistä tuttu valmistaja painii käytännössä jo alemmassa keskiluokassakin. Kuluttajat alkavat olla jo pyörällä päästään niiden kanssa kuin Nokian valikoiman kanssa takavuosina. Myynnissä on ainakin SE, 6, 6S, 6S plus, 7S, 7S plus, näiden eri muistivariaatiot ja tietysti värivariaatiot.

  Niin se markkinaosuuden pienentyminen saattaa jossain kohtaa johtaa siihen, että joitain paikallisia applikaatioita ei enää tehtäisiinkään iOS:lle. Tästä seuraa melko nopeasti alamäki mikä johtaa markkinaosuuden entistä nopeammalle rapautumiselle.

  Toivotaan, että niin ei käy sillä kilpailu on aina hyvästä. Itse näkisin mielelläni vielä kolmannenkin tekijän, mutta sitä joutuu varmaan odottamaan seuraavaan isompaan hypäykseen.

  • Hendriks

   ”Niin se markkinaosuuden pienentyminen saattaa jossain kohtaa johtaa siihen, että joitain paikallisia applikaatioita ei enää tehtäisiinkään iOS:lle.”

   Vaikea nähdä, että näin kävisi!.

  • Vili

   ”Vaikka Applea kiinnostaa luonnollisesti lähinnä netottu raha, niin kyllä tämä markkinaosuuden mureneminenkin alkaa hiljalleen tuntua.”

   Niin siis iPhonen myyntihän kasvoi

   ”Niin se markkinaosuuden pienentyminen saattaa jossain kohtaa johtaa siihen, että joitain paikallisia applikaatioita ei enää tehtäisiinkään iOS:lle.”

   Niin siis edelleen iPhonen myyntihän kasvoi, ei tässä mitään hätää ole, käyttäjiä tulee koko ajan lisää.

Tuoreimmat jutut