Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Designed in Finland” – uusi Turing-puhelin esittelyssä videoilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Turingin Appassionaton takalasin alla on näyttävä höyhenkuviointi.

Turingin Appassionaton takalasin alla on näyttävä höyhenkuviointi.

Paljon kohua erityisesti Suomessa historiansa aikana herättänyt Turing Robotic Industries valmistautuu tuomaan markkinoille uuden Appassionato-puhelimensa. Kyse on eräänlaisesta Turingin ”comebackista”.

Nyt puhelin on päässyt esille jo Android Authorityn ja Bloombergin videoilla.

Turingia kohtaan on ollut paljon epäilyksiä – ja syystä. Appassionatoa edeltäneen ensimmäisen Turing-puhelimen toimitukset epäonnistuivat pahasti. Ennakkotilaajat saivat vain raakileen esiversion laitteesta ja vasta myöhemmin luvattiin toimittaa alkuperäisten lupausten mukainen laite. Sittemmin ensimmäisen puhelimen jatkosuunnitelmat haudattiin ja Turing siirtyi kehittämään nyt odotettavaa Appassionato-puhelinta, joka tulee taas Android-käyttöjärjestelmällä aiemmin nähdyn Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän sijaan.

Aiemmin Turing pyrki erottautumaan älypuhelinten joukosta muita turvallisempana. Uuden Appassionato-puhelimensa myötä Turing suuntaa sen sijaan luksusmarkkinoille ja puhelimen suurin erikoisuus on Sir ALAN -concierge-palvelu.  Palvelun kautta voi esimerkiksi varata matkoja, tehdä illallissuunnitelmia tai hankkia konserttilippuja. Käytännössä kyse on vastaavasta palvelusta, jota Nokian perustama Vertu-luksuspuhelinvalmistaja tarjosi omien puhelintensa yhteydessä. Kohtalon oikusta Vertun toiminta on, ainakin toistaiseksi, juuri päättynyt yhtiön kaaduttua taloudellisten vaikeuksien edessä.

Turingin piti aloittaa puhelinvalmistus Salossa entisissä Nokian tiloissa, mutta sittemmin suunnitelmat ovat muuttuneet. Tänä vuonna Turing löysi yhteistyökumppanikseen kiinalaisen TCL:n, joka valmistaa lisenssillä myös Alcatel- ja BlackBerry-puhelimia. Lopulta Turing-puhelinvalmistus näyttää nyt tapahtuvan Kiinassa. Mielenkiintoisesti Turingin puhelimen takana edelleen kuitenkin lukee Designed in Finland. Turingin mukaan puhelimen muotoilija on suomalainen ja työskentelee täällä.

Aiemmin Appassionaton piti saapua syyskuussa. Nyt Turingilta kerrottiin Bloombergille puhelimen olevan tulossa vielä tänä vuonna, marras-joulukuussa. Puhelimen hinnasta on ollut myös liikkeellä erilaisia tietoja. Aiemmin halvemman PX8-version on kerrottu maksavan 1 099 dollaria ja kalliimman GX8:n 1 599 dollaria. Nyt puhelimen hinnaksi on kuitenkin kerrottu 999 dollaria, sisältäen kahden vuoden tilauksen concierge-palveluun.

Turing Appassionaton runko tulee olemaan metallipohjaista Liquidmorphium-komposiittimateriaalia, joka yhdistää zirkoniaa, kuparia, alumiinia, nikkeliä ja hopeaa. Teknisesti puhelimen järjestelmäpiiri on viime vuoden mallia, Qualcommin Snapdragon 821. Kamera on puolestaan varustettu Sonyn 12 megapikselin IMX378-kennolla ja näyttö 5,5 tuuman Samsungin valmistama AMOLED-näyttöpaneeli QHD-tarkkuudella. RAM-muistia on 8 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua.

Turing-pomo Chaon tavoite Turingille on 1 miljoonan Appassionato-puhelimen myynti, kertoi Bloomberg jo aiemmin. Se toisi Turingille jo miljardiluokan liikevaihdon.

Turingilla on paljon todistettavaa aiemman puhelimen tuotua lopulta vain pettymyksiä. Mielenkiintoisesti Turing lupaa toimittaa Appassionaton kaikille alkuperäisen Turing-puhelimen tilanneille, joille ei ole rahoja palautettu, saivatpa he aikanaan Turingin ensimmäisen puhelimen tai eivät.

Appassionatossa on edelleen käytetty Liquidmorphium-metalliyhdistetty runkomateriaalina.

Appassionatossa on edelleen käytetty Liquidmorphium-metalliyhdistetty runkomateriaalina.

Android-käyttöjärjestelmää on muokattu Appassionatossa vain hillitysti.

Android-käyttöjärjestelmää on muokattu Appassionatossa vain hillitysti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Tämä huijaus ei tule koskaan näkemään päivänvaloa kuluttajamarkkinoilla!.

  • Iama Nieger

   Sinä olet nähnyt miten väkimerkkejä käytetään muttet silti osaa käyttää niitä.

 2. kode

  Eniten epäilyttää tuon Sir Alan-concierge-palvelun sisältyminen hintaan. Halvimmillaan puhelin maksaa alle tonnin, joten ei luulisi katteiden olevan kovin korkeat, kun tuon jatkuvasti päivystävän concierge-tiimin on pakostakin oltava aika suuri, kun on palveltava mahdollisesti suurta määrä ympäri maailmaa olevia asiakkaita.

  Mutta puhelin on kyllä tosi sievä ja muotoilussa on kivaa potkua. Tuo takapuoli on kaunis kuin mikä.

  • Markus Lehtiniitty

   Bloombergilla Mark Gurman arveli, että Turing käyttää jotakin valmista jaettua concierge-palvelua. Ilmeisesti näitä myydään ”white labelina” eri firmoille ja monet voivat käyttää yhtä keskitettyä puhelinkeskusta. Ja varmaankin concierge-palvelu myös tuottaa rahaa. Ei varmasti ole halvin tapa ostaa lippuja ja tehdä varauksia – varmasti ihan kiva kate päälle tavalliseen hintaan.

   • kode

    Muilta ostettu concierge-palvelu kuulostaa kyllä realistiselta, ja kuluja tosiaan varmaan lätkäistään soittajien tekemien tilausten päälle. Mikäli puhelin onnistuu pääsemään massatuotantoon tulemme varmaan kuulemaan yhden jos toisenkin jutun Sir Alanin hinnakkaista ehdotuksista. Taitaa jengi aika pian oppia, että se kympin kiekko kannattaa tilata itse lähipizzeriasta.

    • Hendriks

     Rikkaat eivät syö kympin pitsoja,. Menikö palvelun pointti ohitse?.

     • kode

      Kun puhelimen saa halvimmillaan alle tonnin sitä tulevat ostamaan myös ihan tavalliset tallaajat, eivät pelkästään Vertu-superrikkaat. On aika luonnollista, että tuo köyhälistö päätyy kokeilemaan Sir Alanin palveluja, kun se kerran puhelimessa tarjolla on.

Tuoreimmat jutut