Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uuden iPhonen tuotanto käynnissä? Uudet vuotokuvat vahvistavat muutoksia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tulevasta uudesta Applen iPhonesta on tänä vuonna nähty ennätysmäärä erilaisia paljastuksia ja huhuja, mikä ei ole kovin yllättävää ottaen huomioon tulossa olevan merkittävän, historian suurimman uudistuksen.

Pikku hiljaa tuotanto on pääsemässä vauhtiin – näin on kertonut muun muassa OnLeaks – ja iPhoneista tullaan näkemään lukemattomia osavuotoja, joskin on lähes mahdotonta arvioida, mitkä väitetyissä vuotokuvissa näkyvistä osista ovat aitoja osia ja mitkä vain vuotaneiden mallitiedostojen perusteella ulkopuolisten luomia. Lopuksi tällä ei kuitenkaan ole edes suurta merkitystä, koska kaikki kertovat ja laajentavat kuitenkin kokonaiskuvaa siitä, millainen seuraavasta iPhonesta tulee.

iPhone 7s:n mallikappaleen jatkoksi nyt kuvissa on nähty myös sen ja iPhone 7s Plussan lisäksi tulossa olevan huippu-iPhonen etupaneeli näyttöineen. Se on odotetun kaltainen: näyttö kattaa lähes koko etupuolen lukuun ottamatta keskeltä yläreunasta löytyvää lovea, jossa sijaitsevat aukot puhelinkuulokkeelle, etukameralle sekä 3D-antureille. Pyöreitä aukkoja on mukana neljä kappaletta. Toistaiseksi ei tiedetä, miten nämä jakautuvat eri toiminnoille.

Tuleva huippu-iPhone ei sisällä enää Touch ID -sormenjälkitunnistinta, vaan sen tilalle tulee Face ID -kasvontunnistus, jonka pitäisi olla nopeampi, turvallisempi ja tarkempi menetelmä. Face ID hyödyntää infrapuna-antureita, joten sen pitäisi toimia myös pimeässä. Lisäksi sen on raportoitu toimivan myös, vaikka anturit eivät olisikaan suoraan vasten kasvoja – esimerkiksi puhelimen ollessa pöydällä.

Kiinasta puolestaan leviää väitetysti iPhonen kokoonpanijalta Foxconnilta peräisin oleva kuva, jossa nähdään tulevan huippu-iPhonen, koodinimeltään Ferrari, sisäistä rakennetta. Kuva näyttäisi olevan peräisin Engineering Verification Test -vaiheesta, joten se ei välttämättä ole kovin tuore.

Kuvassa nähdään yläkulmassa kaksoiskamera, keskellä langattoman latauksen mahdollistava induktiokela sekä lisäksi kaksiosainen piirilevy ja L-muotoinen akku – kaikki mitä tulevaan iPhoneen odotetaan.

Valtaosa uuden iPhonen ominaisuuksien uudistuksista on saanut vahvistuksen jo Applelta itseltään, kun sen julkaisemaan HomePod-kaiuttimen ohjelmistoon jäi liikaa tietoja. Suurimpia jäljellä olevia kysymysmerkkejä ovatkin lähinnä tarkka mallinimi, värivaihtoehdot, myyntiintuloajankohta sekä hinta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Foxxcon powered by windows xp?

  • Trigger

   Microsoft takapiruna siellä iPhone tuotannossa, taas saa moni omenafani kiittää windowsin olemassa olo, ei taidaa makkitkään valmistua ilman windowsia:D

   • Trigger

    Jos ollaan nyt tasapuolisia, niin ei taida Android luurikaan valmistua ilman windowsia:D

    • Jonahan

     Ei tarvitse olla fanaattinen. Kaikille käyttöjärjestelmille on käyttökohteensa. Ikivanhan piraatti-windowsin mainio käyttökohde on Foxconnilla ohjaamassa linjastoa. Samaa näkyi Nokialla Salossa jo 10v sitten, tosin ei tainnut olla piraatti.

     • Sturm

      Ahaa, meinaat, että iPhonet (ja Android) luurit valmistuu piraatti xp ohjelmella, kerro lisää.

     • Matti#2

      Kiina on tunnettu siitä, että piraartiversioita käytetään joka paikassa. En väitä, että tuo on piraattiversio. Pelottavaa silti, jos tuo kone on yhteydessä nettiin. Tuskin on, sillä mielestäni chrome ei enää asennu xp:hen?

     • Jonahan

      Sturm: Tuo todellakin näyttää Windows XP:lta. Jos lisenssit on, syyt käyttää käyttöjärjestelmää, jota Microsoft ei tue ovat hyvin vähissä, joten vähäsen haisee, kuten lokaatiokin, piraatti-Windowsilta.

     • Hendriks

      Kyllä vanhat käyttöjärjestelmät, XP mukaanlukien, ovat edelleen huimasti käytössä teollisuuden tarpeissa!.

 2. Hendriks

  Steve Jobsin aikana ”vuotoja” ei tässä mittakaavassa tapahtunut, 👎.

  • Jonahan

   Entäs iPhone 4, Steve oli vielä elossa ja puhelin baarissa.

   Kontekstia näille vuodoille voi hakea parista asiasta. Ensinnäkin, vuodot tulevat liki poikkeuksetta Aasiasta, eli puhelinten tuotantoketjusta. Se on massiivinen operaatio, ei ihme, että sieltä löytyy aina muutama jotka haluavat rahaa tai mainetta. Tälle ei Applen ylin johto, ei edes Steve, jos olisi elossa, voi mitään.

   Toisekseen, Apple tekee ihan älyttömästi puhelimia ja vuotojen potentiaali kasvaa volyymin kasvaessa. Apple valmistautunee myymään 70–80 miljoonaa puhelinta joulukvartaalilla. Se on enemmän kuin mitä iPhoneja myytiin koko Steve Jobsin elinaikana.

   • Hendriks

    Tässä mittakaavassa!.

    • Matti#2

     Aasian pojat vaan tajunneet markkinaraon.

    • Matti#2

     Ja eihän tämä vuoto ole välttämättä aito.

    • Jonahan

     Kuten sanoin, Steve Jobsin eläessä ei iPhoneja valmistettu ”tässä mittakaavassa”.

     • Hendriks

      Joten koko pointtisi on aiheen vierestä,.

     • Jonahan

      LOL. Ei, vaan pointtini selittää miksi näin tapahtuu. Rautalankaa: syy ei ole Steve Jobs. :)

     • Hendriks

      Sanoinko, että syy on Steve Jobs tai Tim Cook?.

     • Jonahan

      Et ole oikeastaan sanonut yhtään mitään. Se kieltämättä on vaikeata yhden tai kahden rivin kommenteilla. Tarkennan: mitä suurempi volyymi, sitä enemmän ja aikaisemmin on porukkaa alihankkijoilta mukana, sitä enemmän vuotoja.

      Koko Steve Jobsin elinaikana Apple valmisti vähemmän puhelimia kuin seuraavien 3–4 kuukauden aikana. Joten yllättäen vuotojakin oli vähän vähemmän.

 3. Nokia

  Sä trolli-Hendriks olet kaikkien aiheiden vierestä ja ohi täällä!

  • Hendriks

   Ad hominem argumentointi kertoo, että sinulla on peiliin katsottavaa!. Kun ei mitään oikeaa sanottavaa ole, 🙄.

 4. Kairaaja

  Tässä se taas nähää, että kun ruvetaa töitä tekemää ni windows sen olla pitää.

  • Matti#2

   Näin on! Kunnon hommat tehdään piraatti XP:llä, leikit ja pelit sitten muilla peleillä.

 5. android

  Aaamun ensimmäiset naurut Ferrari EVT heheeheheheehhehehehehehehehehehehhheheeeheh

 6. Nokia

  Tiedoks sit et Hendriks on feikki ja trolli eikä halua kenellekkään mitään hyvää, esim. just Nokialle. Haluaa vaan et kyseinen firma epäonnistuu joka asiassa.

Tuoreimmat jutut