Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Paljastus: Uusi Apple TV tulossa – luvassa tarkempaa ja parempaa kuvaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nykyinen Apple TV.

Nykyinen Apple TV.

Applen julkaisema HomePod-kaiuttimen iOS-ohjelmisto on osoittautunut ennennäkemättömäksi paljastusten lähteeksi. Tulevan iPhonen keskeisimpien uudistusten vahvistamisen jatkoksi nyt HomePod-ohjelmiston syövereistä on huomattu tietoja myös uudesta Apple TV -versiosta.

Applelta on jo aiemmin huhuttu 4K-tuella varustettua Apple TV:tä. Nyt tämä saa vahvistuksen. Nykyinen Apple TV rajoittuu 1080p-tarkkuuteen, tuleva uutuus tarjoaa nelinkertaisesti pikseleitä sisältävän 4K-tarkkuuden.

Tuleva Apple TV näyttäisi tukevan molempia HDR-formaatteja, HDR10 ja Dolby Vision. Ne tuovat mukaan laajemman, paremman väritoiston. Näistä HDR10-tuki on toistaiseksi televisioissa yleisempi, mutta Dolby Vision vielä kehittyneempi Dolbyn oma tekniikka. Esimerkiksi Netflix tukee näistä jo molempia.

Mitä todennäköisimmin uusi Apple TV julkistetaan samassa tilaisuudessa uusien iPhone-mallien kanssa. Se voi näin ollen tulla myyntiin syys-lokakuussa.

Laitteen koodinimi on J105.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Hienoja ominaisuuksia mutta niillä ei tee mitään jos tuote jää edeltäjiensä kaltaiseksi pätkiväksi ja lagiseksi [email protected]#!aksi.

  • Jonahan

   Tarkalleen missä käyttötapauksessa AppleTV on pätkivä ja laginen? Ettei kuitenkin olisi syy jossain muussa, huonossa kolmannen osapuolen softassa tai Internet-yhteydessäsi?

   • Kairaaja

    Ootko nyt varmasti kokeillu apple tv.tä kyllähän se applen tekeleeksi on todella laginen ja pätkimistä siinä esiintyy kyllä ihan tarpeeksi.

    • Vili

     Käytössä uusin Apple TV ja toimi todella smoothisti. Apple TV:tä käyttäessä ei voi kun ihmetellä miten hitaita ja kankeita perinteiset smart telkkarit on.

    • Jonahan

     Kyllä, olen käyttänyt sitä päivittäiseen netflix/hbo/areena/svt/tekstiteevee katseluuni jo herra ties kuinka monta vuotta. Sekä uusinta versiota että edellistä.

     Voitko yhtään avata missä tilanteessa tulee esiin, että laite on ”todella laginen” ja missä tilanteessa esiintyy ”tarpeeksi” pätkimistä?

     Ja kyllä, osa softista (mm. Ylen virallinen Areena, muttei Areena X tai vaikka HBO Nordic) ovat sekä hitaita että käyttöliittymältään parannuksen tarpeessa, mutta se ei ole yleistä eikä sitä oikein voi pitää laitteen ongelmana, jos jotkut eivät osaa koodata.

  • Matti#2

   Apple tv on loistava esimerkki siitä, millaisia digiboksien pitäisi olla. Ei töki, eikä tahmaa, upea ja helppo käyttöliittymä. Tykkään. Oishan se vähän ihme, jos 4k versiota ei olisi tulossa.

   • Vili

    Nimenomaan, ei voi kun ihmetellä miten valmistajat pokkana myy noita smart telkkareita.

 2. Kairaaja

  Toivotaa, että laite on menee eteenpäin edellisistä malleista joissa ei hirveästi ole kehumista ollut. On vaa toi chromecast huomattavasti parempi ja halvempi. Minnehän lie tämän hinta asettuu?

  • Jonahan

   Chromecast on selvästi halvempi, ei valitettavasti parempi. Se, että softaa käytetään suoraan telkkarista antaa mielestäni paremman käyttökokemuksen kuin chromecastin pakottama kahden ruudun malli. Jotkut iOS softat tekevät samaa, mm. Amazon Prime Video, eivätkä tarjoa Apple TV softaa. Olen huomannut etten sitä juuri käytä, valitettavasti.

   Ilmeisesti tarkoitit paremmuudesta puhuessasi jotain muuta kuin käyttökokemusta, mitä?

   • Kairaaja

    Käyttökokemusta. Mä en itse nää tossa applen mallissa mitään etu chromecastiin. Molemmat on tullu kokeiltua ja kyllä chromecastin käyttökokemusmon selvästi parempi. Mikä kahden ruudun malli?

    • Matti#2

     Chromecast on minun kokemuksen mukaan täysi vitsi. Yhtä bugista matolaatikkoa harvoin tullut käytettyä. Onneksi meni helposti edelleen kaupaksi.

     • Hannes

      Taitaa olla ihan mielipideasioita, mutta chromecast toimii kyllä helposti ja moitteettomasti

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Ööh? Ihan uteliaisuudesta, miten nämä bugit tarkalleenottaen esiintyi?
      Itsellä ollut ja on edelleen ensimmäisen sukupolven chromecast käytössä, eikä koskaan mitään ongelmia. Eihän sen tarkoitus ole kuin näyttää Youtubea, Netflixia tms. televisiossa. Oman kokemuksen mukaan parhaita ja käyttökelpoisimpia teknisiä investointeja hinta/laatusuhteeltaan.

     • Matti#2

      Yhteys kännykkään katkeili jatkuvasti ja kännykkänä oli nexus 5x, jonka nyt luulisi ainakin toimivan.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Yhteys kännykkään? Mihin sä olet sitä chromecastia oikein käyttänyt?

      Oletko varmasti osannut käyttää sitä castia? Että olet painanut sovelluksesta sitä castin kuvaketta ja televisioon on tullut ilmoitus, että valmiina vastaanottamaan. Ettei ole käynyt niin, että olet peilannut kännykän näytön televisioon..? Ei olisi ensimmäinen kerta, kun kuulen tällaista tapahtuvan.

     • Matti#2

      Apple tv toimii myös peilaamisessa täydellisesti, miksi chromecast ei toimi? En nyt ihan muista miten sitä chromecastia olen käyttänyt, kun myin sen yli vuosi sitten pois. Mutta, jos sitä edes voi käyttää ”väärin”, niin silloin se on huonosti suunniteltu.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Apple tv toimii myös peilaamisessa täydellisesti, miksi chromecast ei toimi?”

      Kyllä se toimii peilaamisessa ihan täydellisesti. Itse olen ainakin peilannut tietokoneelta lähetystä suoraan castiin. Kuva ei ole hyvä ja saattaa ajoittain pätkiä hieman, mutta kyllä sillä Under The Domen ruutu.fi:stä pystyi katsomaan paremman puutteessa. Puhelimen kautta tuo ei onnistu, koska kuva pätkii niin pahasti.

      ”Mutta, jos sitä edes voi käyttää ”väärin”, niin silloin se on huonosti suunniteltu.”

      Joo, voi olla. En tosin äkkiseltään keksi, että miten se pitäisi suunnitella muutoin, ettei sitä voisi käyttää väärin. Ottaa yksi ominaisuus pois? Teknistä laitetta lienee mahdotonta suunnitella niin, ettei sitä joku turopetteri kykenisi käyttämään väärin.

      Siis kaikessa yksinkertaisuudessaan casti toimii niin, että puhelin antaa vain castille käskyn alkaa striimaamaan esim. netflixiä verkosta. Tämän jäkeen cast yhdistyy suoraan wifi-verkkoon ja alkaa lataamaan sieltä komennettua sisältöä ja näyttää sen TV:ssä. Castin ja reitittimen välillä ei ole mitään. Puhelimella ei ole tässä mitään tekoa ja se on se ja sama, vaikka se olisi Samsung Trend. Joten ongelmasi kyllä kuulostaa RTFM vialta.

    • Jonahan

     Etu on se, että kaikki toimii yhdellä kaukosäätimellä isolta ruudulta. Jos sitä ei nää niin sitten sitä ei nää.

     • Kairaaja

      En nää tässä kyllä mitää etua. Toimiihan se chromecast yhdellä kakella samanlailla? Tuntuu, että porukka ei ole odankut käyttää chromecastia oikein. Ei olis ihme jos ois käytetty tosiaa peilausta ;) koska eihän chromecastin tarvi pitää mitää yhteyttä siihen laitteesee lillä sille käskyt annetaa.

     • Jonahan

      Ei, chromecast ei toimi samalla lailla, sen käyttöliittymä on pääosin puhelimessa, ei telkkarissa käyttäjä joutuu siis katsomaan kahta näyttöä yhden asemesta. Kaukosäädintä taasen ei tarvitse ensimmäisen päivän jälkeen katsoa.

      En ota kantaa muiden chromecastin käyttöön, mutta olen sitäkin käyttänyt jokusen viikon ajan päivittäin ja töissä säännöllisesti lisää, joten pidän todennäköisenä että tiedän jollakin tasolla miten se toimii ja miten sen pitäisi toimia sekä softan että loppukäyttäjän näkökulmasta.

      En tiedä *tarvitseeko* pitää yhteyttä, mutta tyypillisesti sellainen pidetään, jotta chromecastille voidaan antaa nopeasti komentoja (esim. Volume up/down). Itse en ole sen kanssa havainnut suurempia ongelmia, mutta paljon riipppuu myös applikaation koodista ja mitä chomecast SDK versiota käytetään.

     • Matti#2

      @ Kairaaja: eikös tuo ”väärin käytetty” pitänyt olla applen puolustuspuhe? ;)

 3. Semmosta

  Konsoli on paras älytv.

Tuoreimmat jutut