Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Varo mitä ostat: Android-halpapuhelin voi tulla jo valmiiksi haittaohjelmalla varustettuna

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Triadalla saastuneita puhelinmalleja.

Triadalla saastuneita puhelinmalleja.

Edullisista tuntemattomampien valmistajien Android-puhelimista on jälleen löytynyt haittaohjelma jo esiasennettuna, kertoo muun muassa Bleeping Computer.

Tietoturvayhtiö Dr. Webin tietoturvatutkijoiden mukaan Triada-haittaohjelma on löytynyt valmiina esimerkiksi älypuhelimista Leagoo M5 Plus, Leagoo M8, Nomu S10 ja Nomu S20. Haittaohjelma on asennettu osaksi puhelinten firmware-ohjelmistoa, joten sen poistaminen ei onnistu iilman koko laitteen ohjelmiston uudelleenasentamista.

Triada on alun perin pankkitietojen varastamiseen suunniteltu haittaohjelma, joka ensi kerran havaittiin maaliskuussa 2016. Sitä voidaan käyttää erilaisten tietojen, kuten myös selaushistorian viemiseen ja lisäsovellusten ja -haittaohjelmien asentamiseen puhelimeen. Esiasennettuna joukkoon Android-puhelimia Triada on päätynyt jonkun tahon asentaessa sen puhelimen valmistuksen yhteydessä tai ennen puhelimen myyntiä.

Edullisten Android-puhelinten ongelmat ovat tapetilla nyt myös toisen tapauksen takia. Yhdysvalloissa Amazon.com-verkkokauppa on jälleen lopettanut BLU-puhelinten myynnin. BLU-puhelimista paljastui takaportti viime vuonna, mutta sittemmin ongelmien piti olla jäänyt taakse. Nyt on kuitenkin selvinnyt BLU-puhelimia edelleen toimitetun Adupsin ohjelmistolla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Android ja Googlen asenne tietoturvaan, 👎.

 2. Eva

  Haittaohjelma löytää aina tiensä asentua, oli käyttis tai merkki mikä tahansa, jos ei jo tehtaalla niin myöhemmin, peli menetetty jo aikoja sitten, pienellä googlettamisella löytyy jopa sellaista mikä pitäisi olla mahdotonta viranomaisten mukaan, Täällä muutama valokuva sim kortin haitakkeesta : https://onedrive.live.com/?authkey=%21AKgecePEjLWK32I&id=A7EC2F2189E1F78E%21105&cid=A7EC2F2189E1F78E

  • Hendriks

   Epäilyttävä linkki, huom. ylläpito!.

   • eva

    Mitenkä niin, pelkkiä valokuvia, ei tarvii edes ladata voi katsella onedrivessa.

   • Iama Nieger

    Minua epäilyttävät sinun välimerkkisi!. 🤔🤔?.

  • Jonahan

   Eivät ne haittaohjelmat *aina* löydä tietään. Käyttöjärjestelmän versio (ne päivitykset) ja nimi korreloivat vahvasti todennäköisyyden kanssa.

   Lisäksi, aste-ero tapausten ”puhelin toimitetaan haittaohjelman kera” ja ”puhelimeen voi tulla haittaohjelma, todennäköisesti ei” välillä on aivan valtava.

Tuoreimmat jutut