Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Venäjäkin kieltää VPN-yhteydet – mitä tekevät teknologiajätit?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain.

Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain.

Myös Venäjällä kielletään VPN-yhteydet, jotka mahdollistavat tietoliikenteen salaamisen ja näin esimerkiksi käyttörajoitusten kiertämisen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vahvisti allekirjoituksellaan 1. marraskuuta voimaan astuvan lain, kertoo uutistoimisto Reuters.

VPN-yhteydet ovat nyt tapetilla, sillä Kiinassa Apple poisti viime viikon aikana sovelluskaupastaan VPN-sovellukset Kiinan aiemmin tänä vuonna voimaan astuneen lainsäädännön mukaisesti toimien.

Mitä todennäköisimmin myös Venäjällä Apple ja muut alustat, kuten Google Androidin kanssa, joutuvat lopulta toimimaan vastaavalla tavalla.

Uusi venäläislaki edellyttää myös verkkoyhteyden tarjoajien ylläpitävän kiellettyjen sivustojen listaa ja estävän käyttäjiensä pääsyn näihin sisältöihin VPN- ja muiden anonymisointiteknologioiden kieltämisen ohella.

Esimerkiksi Applea on kritisoitu Kiinassa tapahtuneen VPN-sovellusten poiston jälkeen sensuuriin osallistumisesta tai sen tukemista. Teknologiayhtiöillä ei kuitenkaan juuri ole muita vaihtoehtoja kuin noudattaa paikallisia lakeja – tai lopettaa toiminta maassa kokonaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  ”Esimerkiksi Applea on kritisoitu Kiinassa tapahtuneen VPN-sovellusten poiston jälkeen sensuuriin osallistumisesta tai sen tukemista.”

  Ei minkään firman tehtävä ole yrittää muuttaa minkään maan lakeja vaan toimia maassa vallitsevien lakien mukaan. Sehän olisi ihan absurdi ajatus, että suuryhtiöt voisi määritellä jotenkin maan lakeja.

  • Hendriks

   Yritysten tulisi vetäytyä näistä diktatuurista maista kokonaan, jos yrityksiltä olisi moraali kohdillaan!. Mutta kuten aina, raha ratkaisee, 👎.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    😂
    Moraali on vain illuusio.

    Sitä paitsi, suuryritysten vetäytyminen kehittyvistä maista vasta ”moraalitonta” olisikin. Ei se ainakaan yhtään parantaisi paikallisten oloja. 😊

   • Sven

    Kuten Samsungin, eiks niin.

Tuoreimmat jutut