Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple poisti VPN-sovelluksia App Storesta Kiinassa – syynä valtion vaateet

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple iPhone 7 Plus.

Apple iPhone 7 Plus.

Apple on poistanut Kiinassa VPN-sovelluksia sen App Store -sovelluskaupasta. VPN-sovelluksia on voinut käyttää Kiinan asettamien verkonkäyttörajoitusten kiertämiseen.

Applen toiminta on nähty merkittävänä, sillä käytännössä se ottaa näin toimiessaan osaa sensuuriin. Applelle tilanne on kuitenkin hankala, koska sillä ei käytännössä ole muita järkeviä vaihtoehtoja kuin noudattaa hallinnon määräyksiä.

VPN-sovellusten poistosta saatavilta Kiinassa kertoo ExpressVPN, jonka mukaan se ja muut merkittävät VPN-sovellukset ovat kadonneet App Storesta viime päivinä. Muutos on tapahtunut vain Kiinassa ja muualla maailmassa VPN-sovellukset ovat pysyneet saatavissa entiseen tapaan.

Kiina on viime aikoina tiukentanut jälleen suhtautumistaan VPN-käyttöön. Applen esimerkiksi ExpressVPN:lle antaman tiedon mukaan sovellus poistettiin saatavilta Kiinassa ”koska se sisältää sisältöä, joka on laitonta Kiinassa.”

Alkuvuonna Apple poisti saatavila Kiinassa myös The New York Timesin sovelluksen. Apple täyttää kiinalaisvaatimuksia myös avaamalla ensimmäisen datakeskuksen maahan. Jatkossa kiinalaiskäyttäjien tiedot on tarkoitus säilöä Kiinassa lainsäädännön vaatimalla tavalla.

Applen liikevaihto on laskenut viime aikoina Kiinassa, mutta se on Applelle edelleen toiseksi merkittävin markkina Yhdysvaltojen jälkeen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ja jotkut ostavat tämän ihmisoikeuksia polkevan diktatuurin yritysten tuotteita!. 👎

  • Kairaaja

   Ostat varmasti itsekkin.

  • Fabio

   No, aika samahan se on poistaa, koska ei ne toimi Kiinassa enää kohta lainkaan. Kiinan hallitus huhujen mukaan on muutenkin estämässä noiden softien yhteydet, eli ei ne toimi vaikka edelleen asentaisi laitteelle.

Tuoreimmat jutut