Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin Suri kommentoi Nokian vahvaa tulosta: ”Olen ylpeä”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Rajeev Suri.

Rajeev Suri.

Nokia kertoi tänään aamulla vahvasta toisen vuosineljänneksen tuloksestaan, joka ylitti ennakko-odotukset. Valopilkkuja tulosnumeroissa olivat verkkoliiketoiminnan hyvä kannattavuus sekä Technologies-yksikkö. jonka menoa kiihdytti uusi Apple-sopimus.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kommentoi Nokian tulosta seuraavasti:

 

”Olen ylpeä koko Nokia-tiimistä, jonka panostuksen ansiosta saavutimme vahvan kannattavuuden toisella neljänneksellä ja konsernitason liikevaihtomme pysyi lähes muuttumattomana vuodentakaiseen verrattuna. Tämän tuloksen taustalla olivat Nokia Technologies -liiketoiminnan erinomainen suoritus sekä verkkoliiketoiminnan vahvat bruttokateprosentit ja entisestään parantunut liikevaihto. Vuosineljänneksellä tekemämme hyvän työn johdosta suhtaudun yhä luottavaisesti siihen, että saavutamme verkkoliiketoiminnassamme koko vuoden ohjeistuksemme mukaisen 8-10 %:n liikevoittoprosentin.

Etenimme lisäksi edelleen strategiamme neljän painopistealueen toteuttamisessa toisella neljänneksellä. Ensimmäinen painopistealueemme on olla johtava huipputehokkaiden ja kokonaisvaltaisten verkkojen toimittaja viestintäpalveluiden tarjoajille. Tilaukset kasvoivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla vuodentakaiseen verrattuna, voitimme jälleen valtaosan tavoittelemistamme kaupoista ja solmimme enemmän merkittäviä sopimuksia ensimmäisellä vuosipuoliskolla kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Tuotteidemme ristiinmyynti tuo meille edelleen uusia mahdollisuuksia, ja teimmekin useita merkittäviä kauppoja neljänneksen aikana, kuten sopimuksemme toimittaa M1:lle Singaporessa kolme Dense Wavelength Division Multiplexing -verkkoa.

Toinen strateginen painopistealueemme on laajentaa verkkojen myyntiä valikoiduille uusille vertikaalisille markkinoille, ja tämä työmme alkaa tuottaa tulosta tilausten, asiakkaiden ja teknologian suhteen. Tilauksemme kasvoivat kaksinumeroisin luvuin useimmilla vertikaalisilla kohdemarkkinoillamme, ja uusasiakashankintamme tehostui merkittävästi vuodentakaiseen verrattuna. Julkistimme lisäksi toisella neljänneksellä uusia IP-reititystuotteita, joiden ansiosta olemme vahvassa kilpailuasemassa sekä perinteisen asiakaskuntamme keskuudessa että uusilla kohdemarkkinoilla tuotteiden tullessa laajalti saataville ensi vuonna. Asiakkaidemme varhainen palaute kyseisiä tuotteita kohtaan on ollut erinomaista ja yhtiöt kuten BT Group ja Xiaomi ovat jo ilmaisseet ostoaikeensa.

Kolmannessa strategisessa painopistealueessamme tavoitteenamme on rakentaa vahva, itsenäinen ja mittava ohjelmistoliiketoiminta. Kovan työmme tulokset alkavat näkyä. Applications & Analytics -liiketoimintaryhmämme toisen neljänneksen liikevaihto kasvoi mukavasti vuodentakaiseen verrattuna ja tilauskanta kasvoi vahvasti.

Neljäs strateginen painopistealueemme on luoda uutta liiketoimintaa ja lisensointimahdollisuuksia kuluttajatuotteissa. Sopimuksemme patenttilisenssistä ja liiketoimintayhteistyöstä Applen kanssa oli neljänneksen selvä kohokohta. Sopimuksen hyödyn voi nähdä Nokia Technologies -liiketoiminnan tuloksessa, ja odotamme innolla liiketoimintayhteistyömme laajentamisen jatkamista Applen kanssa tulevina kuukausina. Saavutimme lisäksi äskettäin tärkeän merkkipaalun solmiessamme lisensointisopimuksen kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Xiaomin kanssa, mikä luo edellytykset tiiviimmälle yhteistyölle muiden kiinalaisten valmistajien kanssa.

Lopuksi, arvioimme vuoden 2017 markkinaolosuhteiden olevan hieman ennakoitua haastavammat ensisijaisella kohdemarkkinallamme viestintäpalvelujen tarjoajien keskuudessa. Tämänhetkisen arviomme mukaan markkinan supistuminen on 3-5 prosentin paikkeilla, kun aiempi näkemyksemme supistumisesta oli muutaman prosentin luokkaa. Lisäksi arvioimme edelleen verkkoliiketoiminnan liikevaihdon vastaavan markkinakehitystä.

Uskon, että Nokian kurinalainen toimintamalli saattaa meidät näistä haasteista huolimatta hyvään asemaan menestyäksemme kaikenlaisissa olosuhteissa ja tuottaaksemme jatkossakin osakkeenomistajille vakaata lisäarvoa. Näemme lisäksi Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa merkkejä 5G:n kehityksen nopeuttamisesta sekä merkittävien käyttöönottojen aloittamisesta vuonna 2019.

Yhteenvetona: hyvä vuoden toinen neljännes, joitain haasteita edessä tänä vuonna, mutta myös syitä olla optimistinen Nokian suorituskyvyn suhteen.”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut