Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung teki ennätystuloksen mutta ei älypuhelinten johdosta – piiri- ja näyttömyynti hurjassa vauhdissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo

Samsung kertoi tänään vuoden 2017 toisen vuosineljänneksen tuloksestaan tarkemmin annettuaan siitä perinteiseen tapaan ennakkotiedot jo heinäkuun alkupuolella. Samsung ylsi huhti-kesäkuussa ennätykselliseen tulokseen, kiitos kovan kysynnän sen muistipiireille sekä näyttöpaneeleille.

Samsungin komponenttivalmistuksesta vastaavan Device Solutions -yksikön liikevaihto nousi 37 prosentilla ja liikevoitto noin 3,5-kertaistui vuotta aiemmasta. Muistipiirien hinta on kohonnut kysynnän kasvaessa ja Samsungin puolijohteiden liikevoitto nousikin absoluuttisesti lähes yhtä paljon kuin yksikön liikevaihtokin. Liikevoittomarginaali pomppasi 22 prosentista 45 prosenttiin. Näyttöpaneelien tuoma liikevoitto puolestaan yli 12-kertaistui viime vuoden heikosta toisesta neljänneksestä.

Samsung teki komponenteilla huhti-kesäkuussa yhteensä 25,25 biljoonan wonin eli 19,3 miljardin euron myynnin ja 9,69 biljoonan wonia eli 7,4 miljardia euroa liikevoittoa.

Samsungin älypuhelimet tekivät myös kohtalaisen hyvän tuloksen toisella neljänneksellä. Pääasiassa älypuhelimista koostuva IT & Mobile communications (IM) -yksikkö kasvatti liikevaihtoaan 13 prosentilla, mutta liikevoitto supistui kuudella prosentilla.

IM-yksikön liikevaihto oli nyt 30,01 biljoonaa wonia, noin 23,1 miljardia euroa ja liikevoitto 4,06 biljoonaa wonia, noin 3,1 miljardia euroa.

Koko Samsung Electronicsin liikevaihto huhti-kesäkuussa ylsi 61 biljoonaan woniin (46,7 miljardiin euroon), liikevoitto 14,1 biljoonaan woniin (10,8 miljardiin euroon) ja nettotulos 11,05 biljoonaan woniin (8,5 miljardiin euroon).

Samsung odottaa vahvaa kehitystä myös loppuvuodelta. Komponenttien, erityisesti muistipiirien, kysyntää kiihdyttävät yhä muun muassa uudet älypuhelinjulkaisut. Älypuhelinmyynnissä Samsungin ohjelmaan kuuluu uuden Note-mallin, Galaxy Note8:n, julkistus ja myyntiintulo. Kolmannella neljänneksellä IM-yksikön liikevoiton odotetaan kuitenkin supistuvan toiselta Note8:n markkinoinnin ja Galaxy S8:n myynnin laskun myötä.

Koko Samsungin tulosesitys löytyy tästä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Mutta eikö S8 myynnin pitänyt olla 15% korkeampaa? Ja puhelin vielä tuli myyntiin kuukautta S7:aa myöhemmin eli Q2 2017 olisi pitänyt olla huomattavasti parempi koska myyntipiikki osui nyt Q2 eikä Q1 johon viimevuonna.

  Sitten oli vielä tämä ”Kohin mukaan S8:n myynnin ”momentumin” odotetaan jatkuvan myös vuoden kolmannelle ja neljännelle neljännekselle.”

  Nyt kuitenkin virallisesti odotetaan tuloksen laskevan ensikvartaalilla koska S8 kysyntä laskussa.

  Miten tää nyt N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel) meni? ;)

 2. Kairaaja

  Jaa ennätyksiä se vaa takoo. Ei ois uakonu, mut jotain siel oikein tehää ilmeisesti.

  • Hendriks

   Olisi huolestuttavaa, jos kasvavat yritykset eivät tekisi ennätyksellisiä tuloksia vuosittain!.

Tuoreimmat jutut