Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian tulos löi odotukset – Apple-sopimus ja verkkoliiketoiminnan hyvä suoritus syinä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoNokia on julkaissut toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa.

Nokia raportoi toiselta neljännekseltä 5,6 miljardin euron liikevaihdon, -45 miljoonan euron liiketappion ja -433 miljoonan euron tuloksen.

Enemmän huomiota kannattaa kiinnittää kuitenkin muun muassa uudelleenjärjestelykuluista ja yrityskaupoista syntyneistä aineettomien oikeuksien poistoista puhdistettuihin ei-IFRS-lukuihin, jotka kuvaavat toiminnan tuloksellisuutta johdonmukaisemmin. Nokian ei-IFRS-liikevoitto ylsi 574 miljoonaan euroon ja ei-IFRS-tulos 441 miljoonaan euroon.

Ei-IFRS-osakekohtainen tulos oli 0,08 euroa.

Odotetusti Nokian tuloksen valopilkku oli patenttilisensoinnista vastaava Technologies-yksikkö, jonka liikevaihto pomppasi 90 prosenttia vuotta aiemmasta, kiitos neljänneksen aikana solmitun Apple-sopimuksen tuomien tuottojen. Nokian mukaan noin 40 prosenttia liikevaihdon 175 miljoonan euron kasvusta oli kertaluonteista. Technologiesin liikevoitto kasvoi 158 prosenttia 230 miljoonaan euroon.

Merkittävämpi bisnes Nokialle on sen verkkoliiketoiminta, jonka liikevaihto kokonaisuudessaan supistui 5 prosentilla vuotta aiemmasta vajaaseen 5 miljardiin euroon. Verkkoliiketoiminnan ei-IFRS-liikevoitto oli kuitenkin vahvat 406 miljoonaa euroa, 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevoittomarginaalia 8,2 prosenttia voidaan pitää markkinatilanne huomioiden vahvana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Neljännesvuosittainen elo nykyliikemaailmassa ei toimi kaikilla aloilla,.

Tuoreimmat jutut