Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Robottipölynimurin keräämät tiedot kodistasi saatetaan pian myydä – voivat tehdä muista kodin älylaitteista fiksumpia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Roomba 900 -sarjan robottipölynimuri.

Roomba 900 -sarjan robottipölynimuri.

Roomba-robottipölynimureita valmistava iRobot on keksinyt uuden bisnesmallin laajentamaan liiketoimintaansa eteenpäin pelkästä laitteiden myynnistä.

Robottipölynimurit keräävät liikkuessaan tietoa omistajiensa kotien koosta, mitoista ja etäisyyksistä esimerkiksi eri huonekalujen välillä. Käytännössä ne pystyvät luomaan mallinnuksen kodista ja sen sisällöstä. Nämä tiedot voivat kiinnostaa monia muita teknologiayhtiöitä, visioi iRobotin toimitusjohtaja Colin Angie uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Angien mukaan esimerkiksi suurten teknologiajättien tarjoamat älyvalaistuksen, termostaattien tai turvakameroiden ratkaisut voisivat hyötyä robottipölynimurien keräämistä tiedoista, joiden avulla ne pystyisivät paremmin ymmärtään käyttöympäristönsä. Pyrkimyksenä on saada myytyä tiedot ainakin yhdelle suurista teknologiajäteistä, kuten Amazon.com, Apple tai Google, tulevien vuosien aikana.

Aivan ilman asiakkaan lupaa tietojen jakaminen ei tietenkään tapahtuisi, vaan asia pitäisi hyväksyä käyttöehdoissa.

Amazon kieltäytyi kommentoimasta asiaa ja Apple sekä Google eivät vastanneet Reutersin kommenttipyyntöihin.

Varsinaiseen käyttöympäristönsä tarkempaan mallinnukseen pystyvät vain 900-sarjan Roomba-lippulaivat, jotka sisältävät kameran, lisäantureita sekä edistyksellisempiä ohjelmistoja.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Ei kiitos!. 👎👎👎

Tuoreimmat jutut