Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft varmistaa: tietyt Windows 10 -laitteet eivät saa uusia päivityksiä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Acer Iconia W3

Acer Iconia W3 on yksi niistä laitteista, jotka eivät saa enää suurempia Windows-päivityksiä.

Hiljattain kävi ilmi, etteivät kaikki Windows 10 -tietokoneet saa keväällä jakeluun tullutta Windows 10 Creators Update -päivitystä. Intelin Atom Clover Trail -suorittimilla varustetut eivät saa Windows 10 Creators Update -päivitystä tai tulevia suurempia päivityksiä, Microsoftilta varmistetaan The Vergelle. 

Kyseisillä suorittimilla varustetut Windows-laitteet on alun perin esitelty Windows 8 -käyttöjärjestelmällä, joten kyse ei ole kovinkaan tuoreista laitteista. Viimeiseksi suureksi päivitykseksi laitteille jää Windows 10 Anniversary Update, joka tuli saataville viime syksynä. Vaikka suuria päivityksiä laitteille ei ole enää tulossa, tietoturvapäivityksiä Anniversary Updaten saaneille laitteille tulee vuoden 2023 tammikuuhun asti, joten Microsoft huolehtii edelleen laitteiden turvallisuudesta.

”Laitteiden suorittimet vaatisivat jatkuvaa tukea, jotta niille saataisiin paras mahdollinen käyttökokemus. Intel on kuitenkin jo lopettanut kyseisten suorittimien tuen, joten Windows 10 Creators Updaten kanssa voisi tulla ajuriongelmia”, Microsoftilta selvennetään The Vergelle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. LaDeX

  Eiköhän tästäkin ala ihmiset syyttämään Microsoftia…

  • Robob

   On se senverran läheinen yhteistyökumppani vaikka Intelin, Acerin ja Asuksen kanssa, että jos homma on jätettä kolmessa vuodessa eikä homma toimi niin sietää syyttääkin. Microsoft on viimeaikoina kussut asiakkaidensa kintuille niin rankasti, että saisi intianpoika mennä muualle virnuilemaan. Onneksi firma pienenee koko ajan ja joukkoirtisanomisissa toivottavasti lähtevät viimeisetkin viisaat talosta. Eli kannattaa muistaa, että jos nyt ostat Windows koneen, niin se voi olla kolmessa vuodessa toimimatonta jätettä ja saat syyttää vain itseäsi jos olit niin tyhmä, että uskoit Microsoftia.

   • LaDeX

    Mahdollista että tartun trolliin mutta kysehän on siis siitä että Intel on lopettanut tuen noille prosessoreille ja kyse on vain ominaisuuspäivityksien julkaisusta. Tietoturvapäivityksiä tulee vielä pitkään kuten uutisessa mainittu. Käytännössä tuo kuvan Acer on siis saamassa lähes 10 vuoden tuen. Asteen verran enemmän kuin väittämäsi kolme vuotta ja paljon pidempään kuin mitä kilpailevien alustojen tarjoama tuki.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Kolme vuotta on mielestäni jo ihan riittävä käyttöaika melkein mille tahansa laitteelle. Itse mitä tahansa tekniikkaa ostaessa varaudun kahteen asiaan:
    – Laitteen käyttöaika on kaksi vuotta. Yleensä toki pidempi, mutta ostan laitteen siitä hintaluokasta, että olen valmis maksamaan saman verran uudesta laitteesta kahden vuoden päästä.
    – Laitteessa on ne ominaisuudet, mitkä siinä uutena ostaessa on. Oli laitteeseen luvattu mitä tahansa ominaisuuksia tulevaisuudessa, ne on enemmän epävarmoja lupauksia. Mikäli laitteeseen on luvattu joku ominaisuuspäivitys tulevaisuudessa jonka haluaa, odota että päivitys saapuu ennen hankintaa.

    ”…että jos homma on jätettä kolmessa vuodessa eikä homma toimi…jos nyt ostat Windows koneen, niin se voi olla kolmessa vuodessa toimimatonta jätettä…”

    En tiedä, mitä kohtaa sä et nyt tästä tekstistä ymmärrä, mutta koita lukee tuo artikkeli pariin kertaan läpi. Kuten LaDeX sanoi, noihin tulee vielä turvallisuuspäivityksiä pitkään. Niihin ei vain tule UUSIA ominaisuuksia. Lue kohta 2. Osta laite niillä ominaisuuksilla, kun haluat sen olevan. Se, että siihen ei tule UUSIA ominaisuuksia, ei tee siitä jätettä. Ne toimii edelleen ihan kuten ennenkin.

    ”Onneksi firma pienenee koko ajan”

    Ennen kuin tällaisia laukoo, kannattaisi lukea firman viimeisin tulosraportti.

    • Matti#2

     Oma imac kuin uusi, vaikka ostettu 2011. Aion käyttää, kunnes savut tulee ulos.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Joo, itsekin käytin edellistä kannettavaa 6 vuotta. Mutta en koskaan osta tietokonetta sillä oletuksella, että käyttäisin sitä yli kahta vuotta -”Tässä on nyt kone seuraavaksi viideksi vuodeksi”. Kaikki yli kahden vuoden on vain kotiin päin. Lähden aina siitä oletuksesta, että tekniikan käyttöaika on 2 vuotta.

     • matti#2

      Ok, en itsekään uskonyt imacin kestävän näin kauan. Hirvitti aikanaan applen huoma 1v takuu. Onneksi en sortunut kalliiseen takuulaajennukseen.

 2. Jaakko_K

  Onneksi tämä oli viimeinen Windows ikinä.

 3. Donald

  Microsoft ei petä koskaan… -Huonoudessaan. Aika siirtyä muihin käyttöjärjestelmiin. Windows ei ole tätä päivää, alkaen jo kaikesta nuuskinnasta.

  Poliittiset kantasi, lääkemääräyksesi, raha-asiasi, perhe-fotosi jne. ovat 101% jaetut NSA:n ja kaikkien tiedustelupalveluiden tietokantoihin ja täten sinä ja perheesi voidaan tulevaisuuttakin varten profiloida.

  Onneksi on vaihtoehtoja isovelisysteemeille. Ihan käsistä lähtenyt. Microsoft muuttui liian isoksi mutta toisaalta ei voi kieltäytyä NSA-yhteistyöstäkään.

  Kumpa tämä kaikki olisi vain ”salaliittoteoriaa” ja Snowdenin muistiota myös. Vaan eipä ole.

  • Calileon

   Sama homma on muidenkin järjestelmien kanssa. Jo häiritsee niin ei muuta kun foliohattu päähän ja mökin nurkkaan radiota kuunteleen. Se ei kai salakuuntele… Vai kuunteleeko?

Tuoreimmat jutut