Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kaikki Windows 10 -tietokoneet eivät saa uutta päivitystä – syynä tietyt järjestelmäpiirit

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Acer Iconia W3

Acer Iconia W3 kuuluu niiden Windows-laitteiden joukkoon, jotka eivät ainakaan vielä saa Creators Update -päivitystä.

Kaikki Windows 10 -tietokoneet eivät tule saamaan suurempaa Windows 10 Creators Update -päivitystä yhteensopivuusongelmien takia. Microsoft ei ainakaan vielä ole vahvistanut asiaa, mutta laitevalmistaja Acer on kertonut, että tietyllä järjestelmäpiirillä varustetut tietokoneet eivät ole yhteensopivia ainakaan toistaiseksi Windows 10 Creators Updaten kanssa. Asiasta uutisoi ZDnet. 

Neljä Intelin Atom Cover Trail -suoritinta eivät tue tällä hetkellä Creators Updatea. Kyseiset järjestelmäpiirit ovat Intel Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560, ja Atom Z2580. Näitä suorittimia on käytetty laajalti erilaisissa Windows 8 -tableteissa. Joihinkin laitteisiin uuden päivityksen on saanut asennettua, mutta tällöin Windows 10 ei todennäköisesti toimi niin kuin sen pitäisi. Tässä tapauksessa tietokone kannattaa palauttaa aiempaan käyttöjärjestelmäversioon.

”Microsoft pyrkii tuomaan yhteensopivat ajurit päivitykseen. Mikäli olet asentanut Windows 10 Creators Updaten, ikonit ja tekstit eivät välttämättä näy näytöllä ollenkaan. Käyttöjärjestelmän voi palauttaa vanhempaan versioon asetuksien Palautus-kohdasta”, Acer selventää tilannetta.

Yhteensopivuusongelmat koskevat siis pääosin useampia vuosia vanhoja Windows-tietokoneita eikä ainakaan uudempien tietokoneiden kanssa ongelmia pitäisi ilmetä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Robob

  Erittäin hyvä esimerkki kuinka Intel, Acer ja Microsoft homman hoitavat. Tehdään kolmessa vuodessa tietokoneista ongelmajätettä josta kukaan ei ota vastuuta. En ole aikaisemmin PC puolella moiseen roskaan törmännyt. Koneeet tuhotaan tietoisesti noinkin nopeasti. Uusien roskakoneiden ongelmat alkavat sitten taas vasta kolmen vuoden päästä. Olisi toki suotavaa, että Acer laittaisi vaikkaa koneisiin tarran, että käyttöikä 3v. Piristäähän se toki PC kauppaa jos koneet pitää vaihtaa kännyköiden tapaan melkein vuosittain.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   No ei tästä pitkään tarvitse mennä taaksepäin, kun pöytäkoneista tuli elektroniikkajätettä kolmessa vuodessa. En tiedä, mikä nykyään on trendi pelipuolella, mutta muutamia vuosia sitten 3 vuotta vanhalla huippukoneella pystyi hätäseen pelaamaan pasianssia.

   Nykyäänkin kolme vuotta tabletille on melko pitkä aika. Ei nuo ole mitään PC suorittimia, vaan mobiilipuolen suorittimia.

   • Yusa

    Tuo on tosiaan erittäin tärkeä huomio, että kyseessä ei ole PC, vaan marketin ale-laarissa vuosia sitten myyty ämpärimuovinen päristin. Soveltuu parhaiten paarmojen lätkimiseen.

    Mut haukutaan tietenkin MS ja Windows aina, kun vain paikka tulee. Olipa siihen sitten aihetta eli ei. :D

    • Matti#2

     Kyllä tuo pc on.

     • Matti#2

      Samalla logiikalla Surface ei ole pc.

     • Yusa

      Tuo on yhtä vähän PC kuin ARM-Surfacet, tai mikään vastaava mobiilihärpäke.

  • Matti#2

   Taas yksi hyvä syy olla ostamatta mitään Windowa kikkareita.

 2. Zaqqe

  Atom ei ainakaan valmistajansa mielestä ole edes PC-suoritin. Ei kai mikä tahansa vuosia vanha leikkuulauta pystykään kymppiä pyörittämään? Putoavathan kilpailijoillakin vanhemmat mobiililaitteet päivitysringistä kun potku ei enää riitä. Ja mobiililaite tämäkin on, ei PC. Täysin normaalia toimintaa siis.

Tuoreimmat jutut