Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tulevaan huippu-iPhoneen tulossa kasvojentunnistus – tällainen järjestelmä taustalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Realface iPhone kasvojentunnistus

Edelleen epäselvää on, löytyyko Applen tulevasta huippu-iPhonesta sormenjälkitunnistinta vai ei, mutta mitä todennäköisimmin näillä näkymin laite tulee sisältämään käyttäjän kasvot tunnistavan järjestelmän. BGR.com-sivuston mukaan järjestelmä tulee mitä todennäköisimmin perustumaan Applen aiemmin tänä vuonna ostaman israelilaisen Realface-yhtiön teknologiaan. Sivusto tutustui tarkemmin siihen, miten Realfacen järjestelmä eroaa aiemmin nähdyistä kasvojentunnistusjärjestelmistä.

Kasvojentunnistus ei ole uusi keksintö, mutta Realfacen ratkaisu poikkeaa merkittävästi mobiilimarkkinoilla tähän asti nähdyistä järjestelmistä. Siinä missä esimerkiksi Samsungin laitteissa on käytetty kaksiulotteista kasvojentunnistusta, luo Realfacen järjestelmä kasvoista kolmiulotteisen mallin, jolloin järjestelmä ei ole valokuvalla huijattavissa.

Realfacen nyt jo suljetuilla verkkosivuilla yhtiö kehui järjestelmäänsä huomattavan nopeaksi. Nopeudesta on kiittäminen koneoppimiseen keskittyneen yhtiön patentoituja algoritmeja ja syväoppimista. Yhtiön mukaan sen järjestelmä tunnistaa kasvot 99,67 prosentin varmuudella. Lukema on vaikuttava, kun ottaa huomioon, että useimmat ihmiset tunnistavat kasvoja 97,5 prosentin varmuudella.

Realfacen järjestelmän kerrotaan erottavan kuvat, videot ja jopa veistokset, jotka on tehty huijaamaan järjestelmää, oikeista kasvoista. Sen sanotaan jopa erottavan identtiset kaksoset toisistaan. Lisäksi järjestelmä on kehitetty oppimaan käyttäjän piirteet niin, että tunnistus toimii myös henkilön piirteiden muuttuessa esimerkiksi ikääntymisen tai vaikkapa parranajon tai meikkaamisen myötä.

Applen itselleen nappaaman teknologian sanotaan olevan niin tarkkaa ja edistyksellistä, että kasvojentunnistusta voidaan käyttää esimerkiksi maksujen vahvistamiseen nykyisten sormenjälkitunnistimien tavoin. Käyttäjän tiedot myös tallennetaan laitteelle paikallisesti numeroina ja muuttujina, eli käyttäjän skannattuja kasvoja ei laitteelta sellaisenaan löydy, eikä niitä myöskään toimiteta eteenpäin palvelimille.

Alla esimerkkivideo Realfacen järjestelmän toiminnasta:

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Seurailija

  Onpa kätevää, esimerkiksi maksupäätteellä alkaa kuikuilemaan luuria että jokohan se puhelin tunnistaisi maksun suorittajan :)

  Oliko niin että tämä on hätäratkaisu kun ei sormenjälkitunnistusta saatu toimimaan?

  • Vili

   Kyllä somenjälkitunnistin on hyvin todennäköisesti tulossa. Uusimmat huhut povaa sitä käynnistinnappiin koska se on huomattavasti isompi kuin edellisissä iPhoneissa. Oikeen muuta syytä miksi se olisi isompi on vaikea keksiä.

   Toisekseen ei tämä kasvontunnistus ole mikään hätäratkaisu, tätähän on ymmärtääkseni kehitetty vuosia.

 2. Hendriks

  Juutalaisten metkuja, 😑.

 3. Jussi

  Näytön ylä- ja alapuoli vievät turhaan tuuman verran tilaa. Olisiko aika vaihtaa vanhahtavaa tyyliä.

  • jake123

   Ehdottomasti olis, juu Mutt syssyyn asti on nykyisillä pärjättävä ;)
   Katotaan sitt mikä on tilanne…