Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OLED-iPhone myöhästyy – sormenjälkitunnistin siirtyy virtanäppäimeen?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uuden OLED-näytöllisen iPhonen odotettu design.

Syksy lähenee ja niin lähenee myös Applen iPhone-julkistustilaisuus. Tuoreimman raportin mukaan uuden, OLED-näytöllä varustetun iPhonen massatuotanto tulee myöhästymään ja sen saatavuus alkuun on todella rajattua. Yhteensä uusia iPhone tullaan esittelemään kolme kappaletta. Asiasta uutisoi DigiTimes. 

Raportin mukaan Foxconn tulee valmistamaan suurimman osan OLED-iPhoneista. Toinen kokoaja, Pegatron, tulee tekemään leijonanosan 4,7-tuumaisista iPhone 7s -puhelimista ja pienen määrän OLED-iPhoneja. Kolmas kokoaja, ODM Wistron, tulee pääasiassa tekemään vain 5,5-tuumaisia iPhone 7s Plus -puhelimia.

Applen iPhone 7s -puhelimien massatuotanto aloitetaan luultavasti elokuun aikana, kun taas OLED-iPhonen massatuotanto aloitetaan myöhemmin.

Sormenjälkitunnistin virtanäppäimeen?

Forbes julkaisi tulevan OLED-näytöllisen iPhonen renderöityjä kuvia, joista paljastuu tavanomaista suurempi virtanäppäin. Huhujen mukaan Apple pyrki integroimaan puhelimen sormenjälkitunnistimen näyttöön, jotta erillistä paikkaa tunnistimille ei tarvittaisi. Viimeisimpien tietojen mukaan Apple ei ole kuitenkaan pystynyt vielä ratkaisemaan näyttöön integroidun sormenjälkitunnistimen ongelmia. 

Tuoreista kuvista paljastuu normaalia suurempi virtanäppäin, mikä voisi tarkoittaa sormenjälkitunnistimen sijoittamista virtanäppäimeen. Laitevalmistajista esimerkiksi Sony on hyödyntänyt kyljessä sijaitsevaa virtanäppäintä myös sormenjälkitunnistimena.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hullumieshuittisista

  Jos laittaa sormenjälkitunnistimen virtanappiin, niin voi niitä myydä USA:ssa se aktivoituna?

  Eikös ne ole USA:ssa ole otettu Sonyn puhelimista pois käytöstä jonkun patentin takia?

  Tietty rahallahan siitä varmaan elviää.

  • Erno Konttinen

   Forbesin artikkelin mukaan Apple olisi aikanaan hakenut patenttia virtanäppäimeen sijoitetulle sormenjälkitunnistimelle. Asiassa ei siis liene ongelmaa Applelle.

  • Vili

   Applella ainakin on patentti jonka hakivat q2 2015

 2. Hendriks

  Kyllä on ruma tuo väitetty design!. 👎

 3. Ludvig

  Mielummin näin. Mielestäni sormenjälkitunnistimen hylkääminen olisi ollut naurettava päätös. Varmaan vasta ensi vuonna saadaan näyttöön integroitua sormenjälkitunnistin?

Tuoreimmat jutut