Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tulevaa Google-puhelinta voi käyttää puristamalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen uusista huippupuhelimista suurempi Android Policen julkaisemassa kuvassa.

Googlen uusista huippupuhelimista suurempi Android Policen julkaisemassa kuvassa.

Aiemmin tällä viikolla nähtiin merkittävä paljastus, kun tulevasta Googlen huippupuhelimesta vuoti ensimmäisen kerran kuvamateriaalia verkkoon, Android Policen julkaisemana.

Mielenkiintoisesti Android Police kertoi myös, että kuvan Google-puhelin koodinimeltään Taimen tukisi puristamisen tunnistamista HTC:n tuoreen U11-huippupuhelimen tavoin. Tarkemmista yksityiskohdista ei kuitenkaan saatu vihiä.

Nyt xda-developers-sivusto on vahvistanut omalta osaltaan tiedot puristustuesta. Sen tietojen mukaan puristamalla voitaisiin ainakin avata Google Assistant, oli puhelimessa näyttö päällä tai ei. Kantaa ei oteta kuitenkaan siihen, ovatko puristustoiminnot valittavissa asetuksissa kuten U11:ssä. Yhtenä Googlen suunnittelemana ominaisuutena kerrotaan kuitenkin olevan myös saapuvien puhelujen hiljentäminen puhelinta puristamalla.

xda-developersin mukaan uusi Google-puhelin on saamassa myös Always On -näyttötilan, joka esittää puhelimen näytöllä ilmoituksia ja muita tärkeitä perustietoja myös valmiustilassa.

Julkaistu kuva kertoi Googlen tulevassa puhelimessa näytön kattavan etupuolen laajemmin sekä olevan kulmistaan pyöristetty. LG:n valmistaman 18:9-kuvasuhteen AMOLED-näytön koko on 6 tuumaa. Näyttöpaneeli on tasainen, mutta päälilasi kaartuu laitteen reunoja kohti. Takana yläpuoliskon lasialueen koko on pienentynyt verrattuna nyky-Pixeleihin ja sormenjälkitunnistin sijaitsee lasialueen ulkopuolelta

Taimen saa aiempien huhujen mukaan sisuksiinsa Qualcommin Snapdragon 835:n 2,45 gigahertsin täydellä kellotaajuudella ja tulee ainakin 4 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistivaihtoehtona.

Aiemmat huhut ovat kertoneet, että tulevista Google-puhelimista pienikokoisempi, koodinimi Walleye, säilyisi designiltaan pitkälti nykyistä Pixeliä vastaavana toisin kuin nyt nähty suurempi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut