Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung teki yritysoston Kreikasta – hankki puheosaamista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung logo kylttiSamsung vahvistaa muun muassa Bixby-virtuaaliavustajansa kehitystä uudella yritysostolla Kreikasta. Samsung on hankkinut Innoetics-yrityksen, joka kehitti muun muassa tekstin muuntamista puheeksi.

Lisäksi Innoeticsin kehittämä teknologia mahdollistaa äänen matkimisen kuuntelemalla ensin hetken aikaa, minkä jälkeen se voi jo lukea samalla äänellä jonkun muun tekstin.

Samsungin tarkoista suunnitelmista Innoeticsin teknologialle ei ole tietoa, mutta suuri yllätys ei olisi sen hyödyntäminen Bixbyn jatkokehityksessä. Samsung on vasta testivaiheessa englanninkielisen puhuen käytettävän Bixbyn kanssa. Palvelun lanseerauksen on kerrottu viivästyneen riittämättömän pohjadatan sekä Yhdysvalloissa ja Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa työskentelevien kehittäjien heikon yhteistyön takia. Englannin lisäksi Bixby toimii vasta koreaksi. Innoeticsin kielitukea kuvaillaan puolestaan laajaksi.

Virtuaaliavustajat ovat yleistyneet älypuhelinten lisäksi myös älykkäissä kotikaiuttimissa, jollaista myös Samsungin on raportoitu kehittävän Amazonin, Googlen ja Applen jalanjäljissä.

Innoetics oli vain melko pieni yritys. Samsungille siirtyviä työntekijöitä sillä oli vain noin 8-10 laskentatavasta riippuen. Innoetics ei ollut myöskään nostanut merkittävää ulkopuolista rahoitusta – sen alkujuuret ovat ateenalaisessa yliopistossa tehdyssä tutkimustyössä.

TechCrunchin mukaan kauppahinta Innoeticsistä on yksi korkeimpia startupille Kreikassa, mutta kuitenkin vähemmän kuin esimerkiksi Daimlerin Taxibeat-sovelluksesta maksamat 40 miljoonaa euroa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Korealaiset osaavat!. 👍

Tuoreimmat jutut