Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung tulee perässä: älykaiutin tulossa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung logoSamsung aikoo myös mukaan älykkäiden kaiutinten markkinoille, kertoo Wall Street Journal. Se kehittää omaa älykaiutintaan, joka sisältäisi Galaxy S8:ssa ensi kertaa esitellyn Bixby-virtuaaliavustajan.

Kodissa keskeiselle paikalle sijoitetuista virtuaaliavustajan sisältävistä kaiuttimista on tullut suosittu tuotekehityksen alue suurille teknologiayhtiöille sen jälkeen, kun verkkokauppajätti Amazon.comin Echo-kaiutin ja Alexa-apuri nousivat hitiksi Yhdysvalloissa. Sittemmin Google tuli jo mukaan markkinoille Home-kaiuttimellaan ja Apple tuo loppuvuodesta myyntiin oman HomePod-kaiuttimensa. Microsoftin strategiana ovat olleet kumppanuudet, joista ensimmäinen hedelmä on nähty Harman Kardonin Cortana-kaiuttimen muodossa.

WSJ:n mukaan Samsungin kaiuttimen koodinimi on Vega ja sitä on kehitetty jo noin vuoden päivät. Tarkkaa aikataulua tuotteelle ei ole – osittain johtuen englanninkielisen Bixbyn olemisesta vielä älypuhelimissakin vasta beetatestiasteella.

Suomessa älykaiuttimia ei ole vielä juuri myyty eikä niitä ole edes laajasti saatavilla. Syynä on tietenkin suomen kielemme, jota älykaiuttimista ei tue vielä yksikään. Pääasiassa suurempi älykaiutinten markkina löytyykin vasta lähinnä Yhdysvalloista. Kiinassa älykaiuttimia ovat tuomassa markkinoille paikalliset suuryhtiöt kuten Alibaba.

Mielenkiintoiseksi Samsungin oman älykaiuttimen tekee myös se, että tavallaan Samsung on jo bisneksessä mukana. Harmanin yritysoston myötä sen Harman Kardon -kaiutin MIcrosoftin Cortanalla on Samsungin omasta leiristä kilpailija sen tulevalle ”omalle” älykaiuttimelle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut