Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suomalaisfirman Eve V -tietokone myöhästyy – laitteen näyttö saattaa vaihtua

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Eve V.

Eve V.

Suomalaisen Eve Techin 2-in-1-tietokone Eve V tulee myöhästymään näyttöongelmien vuoksi. Alun perin vuoden laitteen toimituksien piti alkaa toukokuussa, jonka jälkeen kesäkuussa, mutta Eve Tech ei ole saanut Eve V:hen näyttöjä sovitussa aikataulussa ja ne ovat kärsineet laatuongelmista. Yhtiön perustajajäsen ja toimitusjohtaja Konstantinos Karatsevidis kertoo myöhästymisestä Eve Techin verkkosivuilla.

Karatsevidis kertoo, että Eve V:n näytöt saatetaan vaihtaa parempiin. Yhtiöllä on tällä hetkellä muutamia vaihtoehtoja, joista Sharpin ja AUO:n näyttövaihtoehdot ovat tällä hetkellä vahvimpia ehdokkaita. Eve V:hen alun perin piti tulla 12,3 tuuman IZGO LCD -näyttö 2736×1824 pikselin tarkkuudella.

Sharpin näyttövaihtoehto olisi samankokoinen kuin alkuperäinen näyttö, mutta astetta tarkempi 2880×1920 pikselillään. Näyttö kuluttaisi myös 50 prosenttia vähemmän virtaa kuin kilpailevat näytöt. Sen värintoisto olisi myös hyvällä mallilla Eve Techin mukaan. AUO:n vähävirtainen näyttö on 0,2 tuumaa pienempi. 12,1-tuumaisen näytön tarkkuus on 2880×1920 pikseliä.

Mikäli Eve Tech saa jätettyä näyttöongelmat taakse nykyisen toimittajan kanssa, Eve V:n toimitukset pystytään parhaimmillaan aloittamaan jo heinäkuun aikana. Mikäli Eve Tech vaihtaa näyttöjen toimittajaa, Eve V -tietokoneiden toimitukset alkavat elo-syyskuussa. Karatsevidis muistuttaa kuitenkin, että Eve V:hen saatetaan tällöin tehdä muitakin päivityksiä.

Jo Eve V:n tilanneille ei mahdollisesta näyttöjen vaihdosta aiheudu lisäkustannuksia, mutta laitteiden hinnat saattavat olla aiempaa korkeammat, kun Eve V tulee virallisesti myyntiin. AUO:n ja Sharpin näytöt ovat kalliimpia kuin nykyisen näyttövalmistajan näytöt.

Päivitetty kello 18.13: Korjattu virhe näytön virrankulutusta käsittelevässä lauseessa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Techie

  ”Näyttö tuottaisi myös 50 prosenttia vähemmän taustavaloa kuin kilpailevat näytöt”

  Johan oli käännös. Alkuperäisessä tekstissä sanotaan, että näyttö kuluttaa 50 % vähemmän virtaa kuin kilpailevat näytöt. Eikö edes se kuuluisa maalaisjärki sanonut mitään tekstiä kääntäessä?

  • Erno Konttinen

   Kiitoksia korjauksesta. Oli tosiaan artikkelia kirjoittaessa käynyt pieni ajatuskatkos. Artikkelia nyt päivitetty.

 2. Kyösti

  Jolla, Solu, Eve, voi hyvää päivää näitä suomalaisia joukkorahoitettuja projekteja… Jolla toimitti pienen osan maksetuista laitteista, Solu vain muutaman, miten käy Even…

  • Kyösti

   Eivätkös Jolla ja Solukin ostaneet aikaa ”näyttöongelmilla”?

  • Matti#2

   Eve on ainoa näistä, jolla voisi olla mahdollisuuksia. Hiukka kyllä epäilyttäisi ostaa noin kallis läppäri pieneltä startup firmalta. Tuki/takuu tuskin kummoisia. Työsuhdekoneeksi tuollaisen ottaisin taas ihan mielelläni. Olihan tuota thevergessä kehuttu.

 3. Hendriks

  Kiinalainen laite, johon laitettu vain oma logo päälle, 🙄.

  • Matti#2

   Kerroppa mikä laite ei nykyään ole kiinalainen?

  • Calileon

   Jos kyseessä olisi kiinalainen geneerinen laite johon vaan logo liimataan päälle, toimitusongelmaa tuskin olisi. Jos yhtään olisit aihetta seurannut, on laite rakennettu juuri joukkorahoitukseen osallistuneiden toiveiden mukaisesti. ”Designed in Scandinavia”… vähään aikaan en ole karttaa katsonut mutta olettaisin että edelleenkin Kiina on aika kaukana pohjoismaista.

   https://www.indiegogo.com/projects/eve-v-the-first-ever-crowd-developed-computer-laptop-tablet#/

   • Hendriks

    ”Designed in Scandinavia”

    Eli Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa?. Onko tämäkin ulkoistettu ulkomaille?. 🤔

    • Calileon

     Laitteen ulkoisesta designista vastaa Ruotsalainen designstudio Propeller. Harvempi pieni yritys hoitaa kaiken itse vaan eri osa-alueet ostetaan.

     Asiasta seinään, Microsoft ja Intel ovat tukeneet yritystä tarjoamalla testitilat laitteille. Myös valtio-omisteinen Tekes tukee Eve Techiä.

  • Kyösti

   Heidän ensimmäinen laite tehtiin noin. Hesari: ”Idea oli ottaa halpa tabletti, tehdä siihen pieniä muutoksia, brändätä se uudelleen ja myydä.”

   Tämä uusi tehdään ”joukkokehityksenä”:
   http://www.hs.fi/paivanlehti/09072017/art-2000005283107.html

   Hesarin juttu ei jostakin syystä mainitse ollenkaan, että keräsivät indiegogo:ssa yli miljoona euroa.

   • Hendriks

    Ok!.

    PS. ”Indiegogossa”.

    • Joose

     Hendriks neuvoo muita oikeinkirjoituksessa. Nyt olen nähnyt kaiken.

     Ps. Huutomerkin jälkeen ei tule pistettä. Eikä sitä huutomerkkiä muutenkaan tarvitse joka paikkaan viljellä.

     • LiQuiD

      Koskahan tuo trolli saataisiin siivottua tältä sivustolta. 😇 En oikein itsekään jaksaisi Hendriksin latteuksia kovin montaa kappaletta lukea. Olisi edes jotain oikeata asiaa.

Tuoreimmat jutut