Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kovat piipussa patenttitaistossa: Applen iPhonea haetaan myyntikieltoon Yhdysvalloissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple vs. Qualcomm.

Apple ja Qualcomm ottavat nyt mittaa toisistaan. Tuorein käänne kahden yhdysvaltalaisen jättiyhtiön välisessä taistossa on Qualcommin aikomus hakea Applen iPhonelle tuontikieltoa Yhdysvaltoihin sen patenttirikkomusten takia.

Applen kiista mobiilialan piirijättiläisen Qualcommin kanssa eskaloitui, kun Apple haastoi Qualcommin oikeuteen. Applen näkemyksen mukaan Qualcomm on käyttänyt hallitsevaa markkina-asemaansa väärin kytkiessään yhteen piiritoimitukset ja patenttien lisensoinnin. Apple hakee myös Qualcommilta oikeudessa miljardia dollaria maksupalautuksia, jotka Qualcomm oli lopettanut Applelle sen osallistuttua Qualcommin vastaiseen tutkintaan. Lisäksi myöhemmin Apple lopetti toistaiseksi patenttirojaltien maksamisen Qualcommille.

Qualcomm aikoo hakea Yhdysvaltojen kansainvälisen kaupan komissiolta (ITC) tuonti- ja myyntikieltoa Intelin modeemipiireillä varustetuille Applen iPhoneille ja iPadeille, koska ne rikkovat kuutta Qualcommin patenttia, jotka eivät ole mobiiliverkoille välttämättömiksi määriteltyjä essentiaalipatentteja.

ITC tulee yleensä yhtenä taisteluareenana mukaan patenttitaistoihin Yhdysvalloissa, koska sillä on valta määrätä tuontikiellosta ja sen päätökset tulevat nopeammin kuin muiden perinteisten oikeusistuinten. Sen päätöksen uhka on siis hyvä väline neuvotteluissa. ITC:n lisäksi Qualcomm nosti myös oikeusjutun Etelä-Kalifornian osavaltiossa rahallisista korvauksista.

Qualcommin mukaan Apple rikkoo muun muassa patentteja liittyen operaattoritaajuuksien yhdistämiseen, grafiikkasuorittimeen ja signaalin vahvistamiseen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Järjettömät vaatimukset harvemmin toteutuvat!.

 2. Hee-hee

  Go Qualcomm go, go and get the crooks and cooks.

  • Hendriks

   ”Cooks”?. 🤔

Tuoreimmat jutut