Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämä tuskin on ainakaan aito tuleva Nokia-puhelin – väitetyt vuotokuvat lupaavat liian hyvää

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uusien Nokia-puhelinten odotus käy kuumana ja erilaisia paljastuksia, huhuja ja vuotoja nähdään jatkuvasti. Tuorein väitetty vuoto tulevasta Nokia-puhelimesta vaikuttaa kuitenkin liian hyvältä – ja liian epäilyttävältä.

Kiinasta CNMO-sivuston kautta kantautuvien kuvien paperimateriaaleissa väitetään esiintyvän tuleva Nokia-älypuhelin, jossa näyttö kaartuisi sivureunoille ja myös ylä- ja alapuolelle jäävä näytönreunus olisi hyvin kapea.

Puhelimen kerrotaan olevan Nokia 8, jossa olisi 6 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Lisäksi kuvat kertovat puhelimen pohjasta löytyvän USB-C-liitännän ja yläpäästä 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Hinnaksi Kiinassa mainitaan 3 188 juania, eli reilut 410 euroa.

Kuvien epäilemiseen on lukemattomia syitä: Nokia-logo näyttää liian suurelta, näytöllä esitettävä käyttöliittymä tuntemattomalta, kameradesign ja -sijoittelu takana poikkeukselliselta, minkä lisäksi tietenkin kokonaisuus näyttää enemmän innokkaan fanin Photoshop-väännökseltä kuin todelliselta puhelimelta.

Vahvemmin Nokialta odotetaan Nokia 9:nä huhuttua puhelinta, jossa olisi kyllä 5,3 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, Snapdragon 835 ja 4-8 gigatavua RAM-muistia yhdistettynä takaa löytyvään kaksoiskameraan. Tästä puhelimesta on nähty jo useita paljastuksia. Designiltaan sen odotetaan kuitenkin olevan huomattavasti perinteisempi ja esimerkiksi sormenjälkitunnistimen löytyvän edelleem puhelimen etupuolelta erillisestä kotinäppäimestä.

Toki ei ole mahdotonta, joskin siis epätodennäköistä, että kuvissa esiintyykin aito tuleva Nokia-puhelin. Kysehän voi olla myös vasta pidemmän aikavälin hahmotelmakuvista – ei heti nyt seuraavaksi julkistettavasta puhelimesta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Nokia

  Ei joo näytä aidolta, ei jaa NOKIA:n nykyisten mallien kanssa samaa muotoilufilosofiaa.

  • Hendriks

   Kirjoitetaan ”Nokian”. Ethän kai kirjoita esimerkiksi ”Prisma:n” myöskään.

 2. Sony

  Miks näitä edes jaksetaan uutisoida täällä?

Tuoreimmat jutut