Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebookin kopioinnille uusi uhri – somejätti kehittää uutta videopuhelusovellusta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebook.

Facebook on ahkera kopioimaan ideoita muilta yrittäessään pysyä sosiaalisen median kärkinimenä. Uusin uhri Facebookin kopionnille on ryhmävideopuhelusovellus Houseparty, joka nousi viime vuonna kuopatun Meerkatin tuhkista.

The Vergen lähteiden mukaan Facebook kehittää uutta sovellusta, joka käytännössä kopioi toimintaperiaatteensa Housepartylta. Uutta sovellusta kehitetään työnimellä Bonfire, ja sitä esiteltiin Facebookin työntekijöille taannoin. Facebook ei virallisesti suostunut asiaa kommentoimaan, mutta epävirallisten lähteiden mukaan sovelluksen julkaisua kaavaillaan ensi syksyyn.

Kuvailun perusteella Facebookin Bonfire vastaa hyvin pitkälti Houseparty-sovellusta. Housepartyn taustalla puolestaan on perustaja Ben Rubinin johtama tiimi, joka pari vuotta sitten nousi otsikoihin Meerkat-sovelluksen kanssa. Live-videolähetyksiin keskittynyt Meerkat ei kuitenkaan menestynyt, sillä vaikka suorille videolähetyksille olisikin riittänyt katsojia, ei lähetysten tekijöitä ollut riittävästi. Meerkat kuopattiin, ja tilalle syntyi Houseparty. Sovellus ilmoittaa käyttäjän kavereille, kun käyttäjä avaa sovelluksen puhelimessaan, jolloin kaverit voivat hengailla keskenään virtuaalisesti.

Viime vuonna julkaistu Houseparty saavutti nopeasti miljoonaluokan käyttäjämäärät, ja on jatkanut kasvuaan hyvällä vauhdilla. Tällä hetkellä sovellus on Yhdysvaltojen App Storen 200 suosituimman sovelluksen listalla. Suurinta suosiota sovellus nauttii teini-ikäisten joukossa, joten Facebook haluaa napata itselleen siivun sovelluksen suosiosta. Niinpä tulossa on Bonfire.

The Vergen mukaan vaarana on, että Facebookin sovellus söisi Housepartyn menestysmahdollisuudet, mikä tarkoittaisi Rubinin tiimille kahden vuoden sisällä jo toista tappiota isompia kilpailijoita vastaan. Facebookin lukuisat kopiointitempaukset sen sijaan ovat toimineet hieman vaihtelevammin. Facebook on esimerkiksi kopioinut Snapchatin ominaisuuksia useampiin sovelluksiinsa, ja Instagramissa kopiointi onkin toiminut hyvällä menestyksellä. Facebook- ja Messenger-sovelluksissa Snapchat-jäljitelmät eivät sen sijaan ole juurikaan saaneet ihmisiä innostumaan.

The Vergen lähteiden mukaan Bonfire ei ole ainoa itsenäinen videosovellus, jota Facebook kehittää. Työn alla on tiettävästi myös Talk-niminen sovellus, jonka tarkoitus on rohkaista nuorisoa keskustelemaan isovanhempiensa kanssa videopuheluiden välityksellä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut