Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu: HMD yhteistyöhön Xiaomin kanssa – Nokia-puhelimiin yllättävä järjestelmäpiirivalinta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nykyinen Nokia 5.

Nykyinen Nokia 5.

Nokia-puhelimista nykyisin vastaavan HMD Globalin ja mahdollisesti samalla myös itse Nokian huhutaan aloittavan yhteistyön kiinalaisen puhelinvalmistajan Xiaomin kanssa.

Xiaomi on kehittänyt puhelimiinsa omia järjestelmäpiirejä Pinecone-tytäryhtiön kautta. Yhteistyön myötä nämä järjestelmäpiirit voivat päätyä tuleviin Nokia-älypuhelimiin.

Toistaiseksi tiedot Nokian ja Xiaomin yhteistyöstä kantautuvat kiinalaisista lähteistä, joita ei ole tunnettu luotettavuudestaan, joten ainakin yksityiskohtiin kannattaa suhtautua vielä varauksella.

Hieman yllättävää Xiaomin järjestelmäpiiriin päätyminen olisi, koska HMD on korostanut tähän asti kumppanuuttaan myös Qualcommin kanssa. Toki jo julkistetuistakin Nokia-älypuhelimista edullisin, Nokia 3, on varustettu Qualcommin sijaan MediaTekin järjestelmäpiirillä, joten mitenkään yksinoikeudella Qualcommin kanssa HMD ei yhteistyötä tee.

Kiinalaispaljastuksen mukaan tulevassa Nokia-puhelimessa käytettäisiin Surge S1 -järjestelmäpiiriä, joka löytyy jo myös Xiaomin omasta helmikuussa esitellystä Mi 5c:stä.

Surge S1 sisältää kahdeksanytimisen suorittimen, joka hyödyntää ARM:n big.LITTLE-teknologiaa. Ytimistä puolet on raskaisiin tehtäviin ja puolet kevyemmille kuormille ja pienemmälle virrankulutukselle. Kaikki ytimet ovat Cortex A53 -mallia, mutta neljä niistä toimii 2,2 gigahertsin kellotaajuudella ja toiset neljä 1,4 gigahertsin kellotaajuudella.

Surge S1 on valmistettu TSMC:n 28 nanometrin prosessilla ja kahdeksanytimisen suorittimen lisäksi se sisältää muun muassa Mali T860 -grafiikkapiirin, 32-bittisen digitaalisen signaaliprosessorin sekä yhtiön oman 14-bittisen kaksiytimisen kuvasignaaliprosessorin.

Järjestelmäpiiri myös tukee muun muassa 4K-videokuvausta, 18 watin pikalatausta (9 volttia, 2 ampeeria) ja enintään 2560×1600 pikselin näyttöjä. Xiaomin mukaan Surge S1 saavuttaa AnTuTu-testissä noin 64 800 pistettä ja voittaa näin suorituskyvyllään hienoisesti esimerkiksi MediaTekin Helio P20 -piirin tai Qualcommin Snapdragon 625:n.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. KIME1980

  Ei ole kyllä mitään järkeä surge S1 koska valmistettu 28nm prosessilla jos tekevät uuden version esim 16nm tai 14 nm niin ok jos halvalla saa.

  • Markus Lehtiniitty

   Jep, toivottavasti se on yksi niistä yksityiskohdista tässä tapauksessa, joita Kiinan-huhuissa tuppaa väärin ajoittain menemään.

 2. Sony

  Voihan tämä pitää paikkansa, mut jakelee näitä malleja vain tietyille markkinoille. Vähän kuin samsung qualcomm/exynos.

 3. Hendriks

  Ei kuulosta hyvältä. HMD-Nokia menee kiinalaisten kanssa perse edellä puuhun!. 👎

 4. Jussi

  Mielenkiintoisia aikoja eletään, muutenkin kuin Trumppia seuratessa.

  • Henrik1

   Totta. 🤔😓

Tuoreimmat jutut