Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Xiaomi nousi kovaan sarjaan Applen ja kumppaneiden rinnalle – uutuuspuhelimessa ensimmäinen oma suoritin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Xiaomi Mi 5c

Xiaomi Mi 5c.

Kiinalainen Xiaomi on esitellyt kaksi uutta puhelinmallia, Redmi 4X:n sekä Mi 5c:n. Ensin mainittu suuntaa edulliseen budjettiluokkaan, kun taas jälkimmäinen tähtää keskihintaiseen luokkaan. Erikoiseksi Mi 5c:n tekee sen järjestelmäpiiri, joka on ensimmäinen Xiaomin itse suunnittelema.

Xiaomi Mi 5c:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 550 nitin kirkkauteen yltävä 5,15-tuumainen Full HD -näyttö, kolmen gigatavun RAM-muisti, kahdeksan ja 12 megapikselin kamerat sekä sormenjälkitunnistin. Järjestelmäpiirinä laitteessa on Xiaomin ja sen tytäryhtiö Pineconen kehittämä Surge S1.

Surge S1 sisältää kahdeksanytimisen suorittimen, joka hyödyntää ARM:n big.LITTLE-teknologiaa. Ytimistä puolet on raskaisiin tehtäviin ja puolet kevyemmille kuormille ja pienemmälle virrankulutukselle. Kaikki ytimet ovat Cortex A53 -mallia, mutta neljä niistä toimii 2,2 gigahertsin kellotaajuudella ja toiset neljä 1,4 gigahertsin kellotaajuudella.

Xiaomi Surge S1

Surge S1 on valmistettu TSMC:n 28 nanometrin prosessilla ja kahdeksanytimisen suorittimen lisäksi se sisältää muun muassa Mali T860 -grafiikkapiirin, 32-bittisen digitaalisen signaaliprosessorin sekä yhtiön oman 14-bittisen kaksiytimisen kuvasignaaliprosessorin. Kuvasignaaliprosessorin algoritmien on määrä parantaa kameran valoherkkyyttä jopa 150 prosenttia.

Järjestelmäpiiri myös tukee muun muassa 4K-videokuvausta, 18 watin pikalatausta (9 volttia, 2 ampeeria) ja enintään 2560×1600 pikselin näyttöjä.

Xiaomin mukaan Surge S1 saavuttaa AnTuTu-testissä noin 64 800 pistettä ja voittaa näin suorituskyvyllään hienoisesti esimerkiksi MediaTekin Helio P20 -piirin tai Qualcommin Snapdragon 625:n.

Samsungin, Applen ja Huawein jälkeen Xiaomi on nyt neljäs älypuhelinvalmistaja maailmassa, jolla on mahdollisuus kehittää omia järjestelmäpiirejä. Kyseessä on eittämättä merkittävä askel yhtiölle, ja se on vaatinut runsaasti resursseja. Nyt nähty Surge S1 on 28 kuukauden työn tulos.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut