Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung esitteli uusia kamerakennoja puhelimiin – mukana mahdollisesti Note8:n kaksoiskamera

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung ISOCELL

Samsung on esitellyt Shanghain MWC-tapahtumassa uusia älypuhelinkäyttöön kehitettyjä kamerakennoja. Yhtiön uudet kamerakennot kantavat nyt ISOCELL-brändiä, jota aiemmin on käytetty kuvaamaan kennoissa käytettyä teknologiaa. Esitellyissä kennoissa saattaa olla viitteitä myös tulevan Galaxy Note8:n kameraratkaisuista.

Samsungin ISOCELL-brändi jakautuu neljään alibrändiin, jotka ovat Bright, Fast, Slim ja Dual. Nimet ovat kuvaavia, eli Bright-sarjan kennot tuottavat kirkkaita ja tarkkoja kuvia hyvällä värierottelulla ja vähäisellä kohinalla hämärässä kuvatessa. Fast puolestaan tarjoaa nopeaa automaattitarkennusta ja Slim luottaa markkinoiden pienimpään pikselikokoon. Samsungin mukaan Slim-kennojen vain 0,9-1,0 mikrometrin kokoiset pikselit tuottavat pienuudestaan huolimatta hyvälaatuisia kuvia kaikkein siroimmin muotoilluissa laitteissa.

Neljäntenä on ISOCELL Dual, eli kaksoiskameraratkaisut. Samsungin mukaan sen Dual-kennoja voidaan yhdistää eri tavoin, ja yhdessä kuvassa mainitaan esimerkkiratkaisuna kaksi 13 megapikselin kennoa yhdistävä kameraratkaisu. Toinen kennoista on RGB- eli värikenno ja toinen mustavalkoinen. Pikselikoko on 1,12 mikrometriä ja aukkoluku f/2,0. Esimerkkitapaus käyttää vastaavaa teknologiaa kuin Huawei, jonka kaksoiskamerat ovat myös yhdistäneet väri- ja mustavalkokennoja. Samsungin mukaan sen kaksoiskamera tarjoaa erityisen hyvää kuvanlaatua vähässä valossa kuvatessa.

Samsung ISOCELL

Mielenkiintoiseksi ISOCELL Dual -julkistuksen tekee se, että tulevan Galaxy Note8 -huippupuhelimen on huhuttu käyttävän kaksoiskameraa. Tosin Note8 ei tiettävästi ole Samsungin ensimmäinen kaksoiskamerapuhelin, sillä vielä ennen sitä yhtiön on huhuttu julkaisevan niin ikään kaksoiskameraa käyttävän Galaxy C10 -puhelimen.

ISOCELL on Samsungin nimitys teknologialle, joka erottaa kennon yksittäiset pikselit toisistaan fyysisillä reunuksilla, mikä vähentää niin sanottua ylikuulumista, eli crosstalk-häiriöitä kuvassa. Samsungin mukaan ISOCELL on optimaalinen ratkaisu nykyajan laitteisiin, joissa pieneen tilaan pyritään pakkaamaan mahdollisimman laadukas kamera. Niinpä koko kennomallisto kantaa nyt ISOCELL-brändiä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut