Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Miten käy Nokian luomukselle? Vertu-luksuspuhelinten uusi teknologiakumppani tunnetaan Alcatel-, BlackBerry- ja myös Turing-valmistajana

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uutuuksiin kuuluvan Vertu Constellationin värivalikoimaa.

Uutuuksiin kuuluvan Vertu Constellationin värivalikoimaa.

Nokian perustama luksuspuhelinyhtiö Vertu on kertonut tänään uudesta valmistuskumppanuudesta kiinalaisen TCL:n kanssa.

Vertu myytiin keväällä uudelle omistajalle, joten muutoksia toiminnassa osattiin kenties odottaakin. Briteissä toimintaansa tähän asti pyörittänyt Vertu myytiin noin 50 miljoonalla punnalla Kyprokselle rekisteröidylle Baferton Ltd:lle. Yrityksen takaa löytyy Hakan Uzan, joka kuuluu pahamaineiseen turkkilaissukuun, joka jätti satoja miljoonia aikanaan edellisissä bisneksissä maksamatta muun muassa Nokialle.

TCL Communication, Vertun uusi yhteistyökumppani, on pitkään valmistanut halpoja älypuhelimia myös lisensoimallaan Alcatel-brändillä. Samoin se on yksi BlackBerry-lisenssillä nyt puhelimia tekevistä yhtiöistä. TCL on jopa mukana nykyisin myös kohupuhelinvalmistaja Turingin kuvioissa, jos sen puhelin aikanaan tuotantoon etenee.

Vertu kuvailee tiedotteessaan sopimustaan TCL:n kanssa ensimmäiseksi sopimukseksi uuden omistajan alaisuudessa. Sopimuksen arvoksi mainitaan 40 miljoonaa dollaria.

Vertu aikoo jatkossa hyödyntää TCL:n ”kehittynyttä ja innovatiivista” teknologiaa 30 000 valmistettavassa Vertu-puhelimessa. Vertu-valmistus kuitenkin jatkuu Englannin Hampshiressä, Church Crookhamissa. Käytännössä TCL näyttäisi toimittavan jatkossa puhelinten sisuskalut, kun Vertu vastaisi edelleen itse ulospäin näkyvästä designista, materiaaleista, kokoonpanosta ja niin edelleen.

Viime aikoina Vertu-puhelimissa on ollut tarjolla hieman ajanmukaisempaa tekniikkaa, mutta luksuspuhelinvalmistajan taloudellinen menestys on heikentynyt. Tämänpäiväistä uutta sopimusta kuvaillaan ensimmäiseksi askeleeksi Vertun täyden potentiaalin saavuttamisessa sekä liiketoiminnan merkittävässä uudelleenjärjestelyssä ja modernisoinnissa.

”Asiakkaat saavat rajoitetun erän, erikoismallin, Constellation X -tuotteista alkaen heinäkuun puolivälistä, täyteen vauhtiin päästään syyskuussa. Uuden sukupolven Vertu Concierge -palveluita aletaan myös esitellä heinäkuun puolivälistä valituilla markkinoilla, minkä lisäksi laaja portfolio Vertu Life Style Products -tuotteita tulee saataville Vertu Boutique -liikkeissä varhain syyskuussa”, kommentoi Vertun uusi omistaja Hakan Uzan.

Avainmarkkinoita Vertulle jatkossa ovat Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta, Kiina, Aasia, Venäjä, Länsi-Eurooppa ja Lähi-itä. Toiminta on järjestelty uuden Vertu AK France -emoyhtiön alle, ja pääkonttori siirretty Pariisiin. Jatkossakin kaikki Vertu-tuotteet kuitenkin suunnitellaan ja valmistetaan edelleen Englannissa.

Historiansa aikana Vertu on myynyt yli 500 000 luksuspuhelinta ja sillä on 225 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Uusien Vertu-puhelinten hinnat lähtevät vajaasta kymppitonnista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut