Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Yksityiskohdat paljastuivat: OnePlus 5:n kaksoiskamera tarjoaakin optisen zoomin – puhelin esillä kokonaisuudessaan kuvissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

OnePlus 5, Evan Blassin VentureBeat-sivustolla jakama kuva.

OnePlus 5, Evan Blassin VentureBeat-sivustolla jakama kuva.

OnePlus 5:ssä onkin erilainen kaksoiskamera kuin pitkään ajateltiin.

OnePlus on kertonut The Vergelle OnePlus 5:n takaa uutuutena löytyvän kaksoiskameran koostuvan 16 megapikselin pääkamerasta Sonyn kennolla ja f/1,7-aukolla sekä toisesta 20 megapikselin kamerasta Sonyn kennolla, telelinssillä ja f/2,6-aukolla.

Kameroiden tiedot vastaavat jo aiemmin julkistettua, OnePlussan kanssa saman BBK Electronicsin siipien alle kuuluvan, jo hiljattain julkistetun Oppon R11-mallin kameroita.

OnePlussan kaksoiskamera mahdollistaa näin Applen iPhone 7 Plussan tapaisen 2x optisen zoomin käytettävää kameraa vaihtamalla. Lisäksi odotetusti kaksoiskameraa voidaan käyttää myös taustan sumentaviin kuviin (ns. boke-efekti) muiden kaksoiskamerapuhelinten tavoin.

The Vergen raportti valottaa myös useita OnePlus 5:n design-prototyyppejä, joiden lopputuloksena OnePlus päätyi lopulta huomattavasti Applen iPhone 7 Plussaa niin kameran sijoittelultaan, antennijuoviltaan kuin väreiltään muistuttavaan kokonaisuuteen.

Päivitys kello 18.58: Lisätty Evan Blassin VentureBeat-sivustolla julkaisema, OnePlus 5:n kokonaan edestä ja takaa paljastava lehdistökuva. Kuva eroaa hieman viime päivinä verkossa nähdyistä kuvista, jotka eivät ole olleet aitoja. Myös krispitech julkaisi puhelimesta kuvia:

OnePlus 5 julkistetaan kokonaisuudessaan huomenna 20. kesäkuuta kello 19 alkavassa tilaisuudessa ja tulee myyntiin 21. kesäkuuta neljässä Elisa-myymälässä Suomessa kello 17 alkavissa tapahtumissa.

Puhelimesta tiedetään jo myös 5,5 tuuman AMOLED-näyttö, Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri sekä kaksi versiota, 6 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla sekä 8 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistilla. Akun kapasiteetti on 3 300 milliampeerituntia ja luonnollisesti edelleen mukana on Dash Charge -pikalataus.

Yksi uusi alta löytyvä vuotokuva on paljastanut jo myös OnePlus 5:lle tulevan lisäkuorivalikoiman.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Niko

  Hyvä uutinen.

 2. SANDY

  Mitä itse noita tänään vuotaneita kuvia katselin niin ei muistuta lähetään niin paljon iPhone 7 plussaa kuin mobiilifi antaa ymmärtää.

  Ja mistä lähtien mattamustassa väri on ollut Applen väri? Iphone7? Jossa kyseinen väri nähtiin ensimmäisen kerran Applen laitteissa?

  • jojo

   Jättimäiset näytön reunukset kopioitu Applelta. Ei mitenkään hyväksyttävää vuoden 2017 lippulaivalta. No, onneksi on Galaxy S8.

 3. Tommi

  Upea setti :o

 4. SANDY
 5. Hendriks

  Siis eikö tätä ole virallisesti julkaistu?. Mitä järkeä edes julkistaa enää, kun kaikki tiedetään!.

 6. Ink-stressaaja

  Tässä kyllä käytetään näin valokuvausharrastajan silmissä melkolailla väärin termiä ”optinen zoom”; todellisen optisen zoomin tapauksessahan on käytössä säädettävä polttoväli joka voi olla mitä tahansa kahden ääripään välillä, tässä taas luodaan matemaattisesti laajakulmaisen ja pidempipolttovälisen kameran kuvista uusi kuva.

  Toki tämäkin tarjoaa lisää mahdollisuuksia yksittäisen kameran ja digitaalisen zoomin käyttöön verrattuna, mutta kun kyse ei ole optisesta zoomista, sille soisi käyttöön jotain muuta termiä. Tosin eipä tämä ole ensimmäinen termi jota käytetään älypuhelimista puhuttaessa väärin :P (vrt. ROM)

Tuoreimmat jutut