Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Surkeat arvosanat: sekä Applen uusi iPad Pro että Microsoftin Surfacet todella vaikeita korjata

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

10,5 tuuman iPad Pro purettuna palasiin.

10,5 tuuman iPad Pro purettuna palasiin.

Apple ja Microsoft ovat tuoneet uutuuksiaan myyntiin näinä viikkoina. Apple aloitti uuden iPad Pron toimitukset ja Microsoftilta markkinoille tulivat Surface Laptop sekä Surface Pro.

Uutuudet ovat päässeet jo iFixitin purettavaksi sekä saaneet arvosanan korjattavuudestaan. Koko läpikäyty uutuuskolmikko sai heikot arvosanat.

Korjattavuudessa iFixitin arviossa Applen iPad Pro kuitenkin lyö Microsoftin Surfacet. Uuden 10,5 tuuman iPad Pron arvosana iFixitiltä korjattavuudesta on 2, kun Surface Pro sai arvosanakseen 1 ja Surface Laptop jopa pyöreän nollan. ”Jos voisimme antaa sille -1, tekisimme niin”, tylyttää iFixit vielä Surface Laptopia.

iPad Prossa korjaamista vaikeuttaa akun tiukka liimaus, Smart Connector -liitäntä on käytännössä mahdoton vaihtaa (toki se tuskin myöskään rikkoutuu, iFixit huomauttaa) ja näyttöpaneeli ja lasi on yhdistetty tiukasti, mikä nostaa näytön korjauksen hintaa ja riskiä näyttöpaneelin rikkoutumisesta. Lisäksi liimaa on käytetty runsaasti.

Surface Laptopin alcantara-pinta täytyy leikata auki.

Surface Laptopin alcantara-pinta täytyy leikata auki.

Uudessa Surface Prossa kritiikkiä saavat epästandardit näyttöliitännät, jotka vaikeuttavat sen irrottamista. Lisäksi muiden osien vaihtaminen vaatii näyttöosan irrottamista, jolloin syntyy riski sen rikkoutumisesta. SSD-tallennusmuisti ei ole enää vaihdettavissa uudessa Surface Pro -mallissa.

Vaikeudet Surface Laptopin korjaamisessa ovat kuitenkin vielä toista kertaluokkaa. Sitä ei iFixitin mukaan ole tarkoitettu avattavaksi tai korjattavaksi. Esimerkiksi pääsy komponentteihin vaatii laitteen näppäimistöosan alcantara-kangaspinnan leikkaamista auki. Suoritin, RAM-muisti ja tallennusmuisti on juotettu emolevylle eli eivät ole päivitettävissä. Kuulokeliitännänkin vaihtaminen vaatii jäähdytysjärjestelmän, näytön ja emolevyn poistamista. Kaiken kruunuksi myös akku on vaikeaa ja vaarallista vaihtaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Ei näin kalliita laitteita ole mitään järkeä lähteä itse korjailemaan,. 🙄

Tuoreimmat jutut