Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft-pomo vihjaa Applen kopioivan Microsoftin ideoita: ”iPad Pro selkeä esimerkki”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Surface-tuoteperhe.

Surface-tuoteperhe.

Microsoftin Surface-pomo Ryan Gavin näkee Applen seuraavan nyt uusilla iPad Pro -laitteillaan Microsoftin Surfacen jalanjäljissä.

”Jos olisimme katsoneet (Applea), emme olisi tehneet Surface Pron tai Surface Bookin kaltaista tuotetta”, kommentoi Gavin Business Insiderille. ”Me olemme oppineet ja tehneet tuotteistamme yhä parempia 2-in-1-kategoriassa jo vuosia, mutta kun Surface alun perin lanseerattiin olivat kaikki skeptisiä, mukaan lukien he. Ja sitten he seurasivat perässä, ja iPad Pro on siitä selkeä esimerkki.”

Applen toimitusjohtaja Tim Cook puhui aikanaan pitkään Surfaceista liikaa kompromisseja tekevinä laitteina.

iPad Pro 10,5 tuuman koossa.

iPad Pro 10,5 tuuman koossa.

Vuonna 2012 Cook kommentoi, että leivänpaahtimen ja jääkaapin voi toki yhdistää mutta käyttäjälle se ei ole miellyttävää, viitaten tabletin ja kannettavan piirteiden yhdistymiseen Surfaceissa.

Microsoftin Surfacet ovat hitaan alun jälkeen kuitenkin menestyneet kohtuulisen hyvin markkinoilla, ja myös Apple on antanut enemmän painoarvoa idealle näppäimistön liittämisestä tablettiin. Lisäksi se on tuonut markkinoille suurikokoisemman 12,9 tuuman iPad Pron sekä Apple Pencil -kynän.

Microsoftin Surface-pomon Ryan Gavinin kommentit nyt ovat herättäneet reaktioita myös Apple-sivustoilla. Apple on hakenut Surfacea muistuttaville ratkaisuille patentteja jo hyvissä ajoin ennen Surfacen julkistusta. Applellakin tulevia tuotteita on siis mietitty eikä koko ideaa voi näin laittaa vain Microsoftin ansioksi. Surface-laitteiden menekki on kuitenkin epäilemättä vaikuttanut myös Applen suunnitelmiin tuoda markkinoille tehokkaampaan työkäyttöön sopivia iPadeja.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Onhan noi kopioinut jo kauan. Se nyt vaa on nykyää niin, että kaikki kopioi toisilta. Applella on muutenki ollu ideat aika vähisaä nykyää.

  • Matti#2

   Totta. Ja kaikki tämä on onneksi kuluttajan etu. Applelta kyllä olisin kaivannut kovan vastineen MS:n surface studiolle, mutta jäipä tulematta.

   • Jonahan

    Ja jää tulematta niin pitkään kun moiselle ei löydy tarpeeksi kysyntää. Apple tekee rahaa raudan myynnillä, liian pieniä tuotteita ei voi tehdä. MS taasen on tehnyt vuosikaudet ihan tajuttomasti rahaa de facto monopolilla käyttis- ja toimistosoftissa. Rautapuolella voidaan hämmentää myös marginaalituotteilla, jotka tekevät tappiota.

    Surface Studio toimii hyvin tehtävässään, joka on esittää MS innovatiivisena, vaikka valitettavasti se on viimeiset noin 20 vuotta ollut enemmänkin kehityksen este. Käyttökohteita moiselle ei kauheasti ole, myyntiluvut jäänevät suunnilleen samoihin määriin alkuperäisen Surface-pöydän kanssa.

    http://nirlog.com/2007/05/30/table-computer-microsoft-surface/

 2. Tablet

  Jobs sanoi aikanaan

  ”YÄKK”

  Ihmettelen miksi noi isommat A4 kokoiset tabletit ole vielä yleistyneet ja hinta on kova.
  Käyttöä olisi.

  • SANDY

   Kyllähän noita 12″> tabletteja on jo ihan kivasti markkinoilla senkun vaan valitsee omansa mikä kiinostaa

 3. Matti#2

  Taitaa vaan olla niin, että Surface oli alunperin vastaus ipadin menestykseen.

 4. Vili

  Katkeraa puhetta vanhalta jätiltä jonka tuotteet ei enää käy kaupaksi.

  Harva vapaaehtoisesti microsoftin tai windowssin tuotteita enää ostaa. Nyt heti kun on kilpailua sekä puhelimissa että tableteissa niin ei jengiä windows kiinnosta.

  • Quater FRST

   Totuus tausi kirpaista :D

   Kun macit ei myy niin yrittävät epätoivoisella ”surface kopiolla” jota kutsuvat iPad Proksi nostaa myyntiä unohtaen että myös iPad myynti on laskussa.

   Sitäpaitsi kuka hullu maksaa tabletista jolla ei voi tehdä juuri mitään kun selailla nettiä ja katsella videoita 1300€, ainiin voihan sillä kuvata häiriten samalla muita läsnäolijoita peittämällä heidän näkyvyytensä tuolka massiivisella levyllä
   Mieluummin ostaa täysverisen windows10 PC’n kuin IOS’llä rajoitettua lapsellisen ylihintaista lättyä

   Apple pystyy roikkumaan markkinoilla vain avopestyjen hippifaniensa turvin.

   • Vili

    Macit ei myy? Nehän myy oikein hyvin.

    Samoin iPadit myy oikein hyvin, ei kukaan toinen ole lähellekään.

    Mikä iPad Prosta tekee surface kopion? Surface on 2-1 laite joka on sekä keskinkertainen tablet että huono läppäri. IPad Pro on tabletti.

    ”Apple pystyy roikkumaan markkinoilla vain avopestyjen hippifaniensa turvin.”

    Ja siinä meni kaikki uskottavuus :D näyttää siltä että sua taisi totuus kirpaista kun tälle linjalle tarvi lähteä.

    Ihan vakavasti meinaat, että maailmassa on lähemmäs miljardi aivopestyä hippifania :D

    Mistähän se Microsoft sais edes jotain faneja?

   • Vili

    ”Mieluummin ostaa täysverisen windows10 PC’n kuin IOS’llä rajoitettua lapsellisen ylihintaista lättyä”

    Osta nyt :)

    Mutta jos haluaa tabletin, etkai sinä moottoripyörän ostajallelekaan suosittele perheautoa? Vai?

    Kai ymmärrät että jengi ostaa tabletteja juuri siksi, että se ei ole windows PC ;)

 5. Hendriks

  2-in-1 ei ole toimiva konsepti, ikinä, missään!.

  • Matti#2

   Ai niinkuin kamerakännykkä esim.?

   • Hendriks

    Kamerakännykkä ei ole 2-in-1 laite!. 😓 Tabletin ja läppärin hybridit ovat!.

  • Kairaaja

   Hyvä Hendriks :D

 6. Yusa

  MS on teknisesti ollut jo hyvän aikaa askelen edellä, mutta uskonnon kanssa kilpaileminen on tietenkin mahdoton tehtävä. Surface-sarja on todella onnistunut kokonaisuus nyt, kun alkuvaiheen RT-räpiköinneistä on päästy ja kuvasuhteet yms. saatu toimiviksi.

  Studio lähtisi heti hankintaan, jos ei hinta olisi persaukiselle turhan hapokas. Ja luuri taitaa jäädä haaveeksi, vaikka kokonaisuus sitä vielä huutaisi.

  • Matti#2

   Yhtälailla uskonto-huutelijan kanssa on mahdotonta keskustella järjevästi.

 7. Näin on

  Faneja kirpaisee kun totuus tulee julki, varsinki Vili vetä hernee nenään heti, jos arvostelusta joka kohdistuu Appleen
  En ihan oikeasti tiedä ketään, joka jollain iPadilla tekisi töitä, aina se viimeistely tehdään tietokoneella. Meidänki toimistolla noita iPadeja on tusinan verran, jotku hienohelmat niitä jonki aikaa yritti käyttää, aika nopean ne lensi nurkkaan, läppäri tuli taas käyttöön.
  Sanokaa mitä sanotte, winka 10 parasta mitä pitkään aikaan on ollut, ihan huippu.

  • Vili

   Kai se riippuu ihan siitä mitä ne työt on? En minä ainakaan ole koskaan tehnyt töitä iPadilla eikä ole minkään näköistä tarkoitustakaan, ei mun töitä iPadilla voi tehdä.

   Päivät käytetään tietokonetta töissä ja loppupäivä otetaan rennommin ja harvemmin tietokonetta edes tulee avattua. Jos joku on käsissä se on iPad, läppäriä en edes harkitse. Pöytäkone ja tabletti ainakin omalle kohdalle paras yhdistelmä.

Tuoreimmat jutut