Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mitkä ominaisuudet tärkeimpiä älypuhelimissa – näin suomalaiset vastasivat

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei P8 Lite 2017.

Pitkä akunkesto on suomalaisille tärkein ominaisuus älypuhelimessa. Seuraavaksi tärkeimpiä ovat kameran laatu, tallennusmuistin määrä sekä näytön laatu. Nämä seikat käyvät ilmi Huawein teettämästä kyselystä.

Huawei selvitti yhteiseurooppalaisella kyselytutkimuksella suomalaisten odotuksia älypuhelinten tärkeimmistä ominaisuuksista kesälomasesongin kynnyksellä. Jopa 76 prosenttia suomalaisvastaajista nimesi akunkeston keskeisimmäksi älypuhelimen käyttöön vaikuttavaksi ominaisuudeksi loman aikana ja joka viides koki älypuhelimen latauksen ylläpitämisen olevan aina vaikeaa loman aikana. Reilu kolmannes vastaajista kertoi käyttävänsä ulkoista virtalähdettä tai vara-akkua älypuhelimen lataamiseen.

Akunkeston lisäksi yli puolet vastaajista koki älypuhelimen suuren tallennustilan (56%) ja korkeatasoisen kameran (58%) olevan laitteen tärkeimpien ominaisuuksien joukossa. Erityisen tärkeitä kamera ja tallennustila olivat nuorimmassa, 18–24-vuotiaiden ikäryhmässä. Kaiken kaikkiaan vastaajista 72% oli yhtä mieltä siitä, että kameran laatu vaihtelee merkittävästi eri älypuhelinten ja brändien välillä.

Myös GPS-ominaisuudet koettiin tärkeiksi. Yli puolet vastaajista oli suuntaamassa lomamatkalle ulkomaille, ja lähes puolet koki älypuhelimen korkealaatuisen GPS-vastaanottimen olevan keskeinen ominaisuus navigointi- ja karttapalveluita varten. Kolme neljästä oli käyttänyt lomallaan älypuhelimen karttasovellusta ja noin kaksi kolmesta sen navigointiominaisuuksia.

Älypuhelimen suorittimen suorituskykyä arvosti hieman alle puolet vastaajista (45%), kun taas hieman yli puolet (52%) arvioi näytön korkean laadun olevan merkittävä ominaisuus. Näytön suuri koko oli keskeinen vain kolmasosalle vastaajista (35%).

Puhelimen kestävyys jäi vastaajien keskuudessa vähemmälle huomiolle. Runsas kolmasosa nosti laitteen naarmuuntumattomuuden keskeiseksi ominaisuudeksi, mutta vain viidesosa vastaajista arvosti laitteen iskun- ja pölynkestävyyttä tai vesitiivistä rakennetta. Vaikka naapurimaa Ruotsin tutkimustulokset olivat muilta osin melko yhtenevät suomalaisvastaajien kanssa, puhelimen kestävyyden osalta painotukset olivat erilaiset. Jopa 40% ruotsalaisvastaajista piti älypuhelimen iskunkestävyyttä keskeisenä. Myös pölynkestävyys, vesitiiveys ja naarmuuntumattomuus olivat ruotsalaisille hieman tärkeämpiä kuin suomalaisille.

Huawein teettämän kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Ipsos. Toukokuussa Suomessa teetettyyn kyselyyn osallistui 503 18–45-vuotiasta vastaajaa. Keski- ja Itä-Euroopan sekä Pohjoismaat kattavaan kyselyyn osallistui kokonaisuudessaan noin 6 000 henkilöä 12 eri maasta.

Huawei älypuhelin kysely

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  🤔 Suuri tallennustila ja (muistikorttipaikka). 👍🏻 Kyllä.

 2. Karmabook

  Pieni koko.

 3. Hendriks

  Suomalaiset aina haluavat verrata itsejään ruotsalaisiin, ruotsalaiset muihin eurooppalaisiin!. 😓

 4. pyärämiäs

  nii ja tua noten kynä on kyll nii kätevä!

 5. Juha

  Edelleen puhelimen toimivuus. En ostaisi jos ei toimi.

 6. Gere

  Eli ei ole tärkeää pystyä vastaamaan puheluun tai soittamaan puhelua :).

 7. Win666

  Päivitykset ja käyttöikä.

  • Hendriks

   Miten määrittelet käyttöiän?.

   • Win666

    Kuinka kauan kestää, ennen kuin laite joko hajoaa tai on vaihdettava uuteen riittämättömäksi käyvien ominaisuuksien vuoksi.

    • Hendriks

     Miten luulet valmistajienkaan tietävän tuosta asiasta?. Näkevän tulevaisuuteen?.

 8. ug r ig ok

  koomista.. akku ja tallennustila tärkeitä, mutta sitten 8 ja 16gb J5-rimpulat ja vastaavat roikkuvat myydyimpinä

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Tämän vuoksi brändi ja markkinointi. On ihan mainonnan perusasioita, että ihmisiltä ei kysytä mitä ne haluaa. Ihmisille kerrotaan mitä ne haluaa. Kyselytutkimuksilla on paikkansa ja niiden perusteella voidaan toki vetää tiettyjä suuntalinjoja suunnittelun tueksi. Mutta jos tehdään sellainen tuote, jonka ihmiset haluaa, lopputulos vääjäämättä on se, että tuotetta ei halua kukaan.

   http://mobiili.fi/2017/02/17/taysi-floppihan-siita-tuli-kansa-ideoi-alypuhelimen-suuren-puhelinvalmistajan-toteutus-ei-kuitenkaan-miellyttanyt/

   • Hendriks

    ”On ihan mainonnan perusasioita, että ihmisiltä ei kysytä mitä ne haluaa. Ihmisille kerrotaan mitä ne haluaa.”

    Ei voisi olla nykypäivänä enempää väärä olettamus!. Luepa hieman markkinointiviestinnän historiaa ja kehitystä tähän hetkeen!.

  • Ink-stressaaja

   Akunkeston osalta pitää todeta, että melko vaatimattomien muiden speksien vastapainoksi ainakin J5:n 2016-edikassa akunkesto on ollut ihan mukava. Ostin tuollaisen ensiavuksi kun puhelin levisi yllättäen ja piti saada äkkiä jokin laite tilalle. (sinänsä kyllä muutenkin parempi vehje kuin mitä oletin)

 9. mikko

  Miksi puhutaan gps ominaisuuksista vaikka se on nykyisin pieniosa paikannusominaisuutta ja tarkkuutta kun noita sateliittejä on muillakin ja uusimmalla galileolla taitaa olla se paras tarkkuuskin

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Puhekielen vakiintunut käytäntö. Aivan sama kuin kukaan ei puhu solupolystyreenistä tai EPS:stä, kaikki puhuu styroxista.

   • tieto kone guru

    Miksi puhua Fordista tai Audista kun kaikkia voi sanoa Toyotaksi.

    • Janne Laakso

     Harvemmin automerkeissä on sekaannuksia, mutta esim. polttoainekäyttöinen lisälämmitin on useimmille webasto merkistä riippumatta.
     Onhan näitä, kipsilevy on usein kyprokkia (tai gyproccia), löytyy teflonia, monoa, hetekaa, peltoreita, moraa, jeeppiä. Ameriikassa puhutaan kleenexeistä, sharpieistä ja frisbeestä. Sitten on tietysti tutut googlaus ja powerpointit, vaikka käytössä olisi Bing ja Keynote.
     Siispä: paikannus on useimmille gepsi tai GPS :)

 10. Antero takatukka

  Paljon muistia

Tuoreimmat jutut