Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google ei paljasta Pixel-puhelimien myyntilukuja – sovelluskauppa vasikoi rajapyykin ylittyneen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen Pixel.

Googlen Pixel.

Google julkaisi ensimmäiset puhtaasti Google-brändiä kantavat Pixel- ja Pixel XL -puhelimet noin kahdeksan kuukautta sitten lokakuussa. Huippuluokan puhelimet ovat saaneet paljon ylistystä arvosteluissa ja tarjonta on vasta viime aikoina alkanut vastata kysyntää, mutta tietoa puhelimien todellisista myyntimääristä ei juuri ole ollut saatavilla. Googlen oma Play-sovelluskauppa taisi kuitenkin juuri paljastaa yhden rajapyykin ylittyneen, tai ainakin ylittyvän pian.

Google ei erikseen paljasta puhelimiensa myyntimääriä, mutta Play Kauppa näyttää sovellusten latausmäärät karkeasti haarukoituna. Pixel- ja Pixel XL -puhelimille ominainen Pixel Launcher -käynnistyssovellus nousi aivan hiljattain lukemista 500 000 – 1 000 000 lukemiin 1 000 000 – 5 000 000, mikä tarkoittaa, että miljoonan latauksen rajapyykki on ylittynyt muutama päivä sitten.

Pixel Launcher on käynnistyssovellus, jota Play Kaupasta ei ilman vippaskonsteja saa asennettua muihin kuin Googlen omiin Pixel-puhelimiin. Play Kauppa laskee latausmäärät käyttäjätilien mukaan ja enintään kerran per käyttäjä, eli puhelimen palauttaminen tehdasasetuksiin ei vielä tarkoita latausmäärän nousua, mutta esimerkiksi toiselle käyttäjälle käytettynä myytyyn puhelimeen latauksia kertyy kaksi. Niinpä on todennäköistä, ettei Pixel-puhelimia ole vielä aivan täyttä miljoonaa myyty, mutta lähellä joka tapauksessa ollaan.

Valtaosa Pixel-laitteiden myynnistä lienee tapahtunut viime vuoden lopulla. 9to5Google-sivusto mainitsee, että investointipankki Evercore ISI:n mukaan Google olisi toimittanut arviolta 552 000 puhelinta ensimmäisten kolmen kuukauden aikana, ja tuohon ajanjaksoon sisältyy myös joulusesonki.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. GalaxyS3

    ”Pixel Launcher on käynnistyssovellus, jota Play Kaupasta ei ilman vippaskonsteja saa asennettua muihin kuin Googlen omiin Pixel-puhelimiin.”

    Ei se taida tarvita muuta kuin roottauksen. Ainakin omaan rootattuun Nexus 5 sen sai suoraan ladattua.

    • Janne Laakso

      Roottaus lasketaan juuri noihin vippaskonsteihin, joita suurin osa puhelimien käyttäjistä harrastaa aika vähän.

Tuoreimmat jutut