Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VR ja MR edelleen tulossa Xbox Onelle ja uudelle One X:lle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Xbox One X

Microsoft esitteli viikon alussa uuden Xbox One X -pelikonsolin. Moni jäi uuden konsolin esittelyn yhteydessä ihmettelemään, ettei virtuaalitodellisuudesta puhuttu mitään. Muutamissa raporteissa maailmalla ehdittiin jo julistaa, ettei VR:ää ole uudelle Xboxille tulossa, mutta totuus lienee kuitenkin valoisampi virtuaalitodellisuuden ystäville.

VR sekä sekoitettu todellisuus eli MR tekevät tuloaan kovaa vauhtia, ja esimerkiksi Sonyn PlayStation 4:lle ja 4 Prolle on tarjolla PlayStation VR -lasit virtuaalitodellisuuspelailuun. Muun muassa Wall Street Journal ehti jo julistaa, ettei Microsoftin uutuuskonsoli tue virtuaalitodellisuutta. Kyse lienee kuitenkin lähinnä julkaisuhetken heikkoudesta, sillä Microsoft ilmoitti jo kuukausia ennen One X:n julkaisua, että VR ja MR ovat tulossa Xbox One -perheelle vuoden 2018 aikana.

Microsoft on puuhannut VR:ää ja MR:ää Windows 10:lle hyvin näkyvästi, ja maaliskuun alussa yhtiö kertoi nimenneensä aiemmin Windows Holographic -nimellä liikkuneen sekoitetun todellisuuden alustansa uudelleen Windows Mixed Realityksi. Samassa yhteydessä kerrottiin, että sekoitetun todellisuuden sisältöä tuodaan Xbox Onelle sekä tuolloin vielä Project Scorpio -työnimellä liikkuneelle Xbox One X:lle vuoden 2018 aikana.

Ennen Xbox One X:n virallista julkaisua Microsoft ehti jo maalailla, että tulossa on tehokas laite, joka tarjoaa niin 4K-tarkkuutta kuin vakuuttavia VR-mahdollisuuksiakin. Siksi moni jäi maanantain julkistuksen yhteydessä ihmettelemään, ettei VR-mahdollisuuksia mainittu. Nyt Xboxin ”Majuri Nelson” eli Larry Hryb on haastattelussa hienokseltaan ottanut kantaa VR-kysymyksiin. Hänen mukaansa uusi konsoli on hurjan tehokas ja suunniteltu antamaan pelaajille, mitä nämä haluavat. VR-käytöstä hän ei suostunut yksityiskohtia paljastamaan, mutta totesi, että on mahdollista, että Xbox One X:lle julkaistaan tulevaisuudessa omat VR- tai MR-lasit.

VR Focus -sivusto arvelee, että Microsoftilla vaikuttaa selvästi olevan kiinnostusta tuoda VR- tai MR-ratkaisuja Xbox Onelle ja One X:lle, mutta tässä vaiheessa niitä ei vain ole vielä katsottu erityisen tärkeiksi ominaisuuksiksi. Nähtäväksi jää, tuodaanko Xbox One -laitteille omia virtuaalitodellisuuslaseja, vai onko aikeissa tuoda konsolille esimerkiksi tuki HTC Vive- tai Oculus Rift -laseille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. kalle_vierikas

    MR? WTF! Siis AR (augmented reality)

    • Janne Laakso

      Mixed Reality eli sekoitettu todellisuus on se, josta Microsoft keväällä puhui.

Tuoreimmat jutut