Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin turvatoimet tepsivät – ei yhtään valitusta syttyneistä akuista Galaxy S8 -malleissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy Note7

Samsung Galaxy Note7.

Samsungin viime kesän lopulla julkaisema Galaxy Note7 nousi kuumaksi (heh-heh) puheenaiheeksi, kun puhelimien akkuja alkoi räjähdellä ja syttyä tuleen hälyttäviä määriä. Note7-fiaskon jälkeen korealaisjätti otti käyttöön uudet akkujen turvatarkastukset, ja uudistukset näyttäisivät toimineen. Korea Heraldin mukaan Samsung ei ole 50 päivässä saanyt yhtään raporttia akkuongelmista uusissa Galaxy S8 -malleissa.

Galaxy S8 ja S8+ julkaistiin alkujaan 21. huhtikuuta. Nyt, reilut 50 päivää myöhemmin, ei syttyviä akkuja ole kyseisissä laitteissa raportoitu. Viime vuonna Note7 oli jo kertaalleen ehditty kutsua takaisin 50 päivän sisällä sen julkaisusta.

Samsung on Note7-tapauksen jälkeen ottanut käyttöön 8-vaiheisen akkujen turvatarkastuksen, johon sisältyy muun muassa röntgen-läpivalaisu sekä puhkaisu- ja purkutestejä. Note7:ssä räjähdysten syyksi selvisivät akkujen valmistusviat, mutta ongelmaa pahensi vielä Samsungin oma kunnianhimo, kun suunnitteluvaiheessa akkuihin mitoitettiin turhan ohut eristekerros sekä liian pieni tila akulle puhelimen sisällä. Samsung on aikeissa myydä jo valmistetut Note7 -mallit uudella brändäyksellä sekä noin 10 prosenttia pienemmillä akuilla.

Samsungin akkujen turvatarkastukset koskevat lippulaivapuhelimien lisäksi kaikkia sen puhelinmalleja, joten Samsungin laitteiden pitäisi näiltä osin olla hyvinkin turvallisia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Niko

  Tämä oli hyvä uutinen ! Vielä kun bixby tukisi suomen kieltä ja muita kieliä ja sen saisi kytkettyä pois aina tarpeen tullen.

  • Hendriks

   Suomen kieli on pieni ja hyödytön kieli,. Ei tule koskaan!.

   • Niko

    Se onkin pieni paha, suurempi paha on kun sitä ei saa kytkettyä pois !

    • JiiPee83

     Kokonaan sen saa pois esmes package disablerilla jos haluaa.

 2. Hendriks

  Mielestäni otsakkeen ”turvatoimi”-sana viittaa johonkin yleistä turvallisuutta turvaaviin toimenpiteisiin, ei tekniseen kehitystyöhön!. 🤔

  • Janne Laakso

   Turvatoimilla niin otsikossa kuin tekstissäkin viitataan Samsungin käyttämiin tarkastuksiin ja testeihin, joilla valvotaan akkujen laatua ja parannetaan niiden turvallisuutta.

Tuoreimmat jutut