Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus 5:n hinta 550 euroa? Suomalaiskilpailu saattoi jo paljastaa odotetun huippupuhelimen hinnan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Provinssi arpoo OnePlus 5:n ja kaksi VIP-lippua.

Provinssi arpoo OnePlus 5:n ja kaksi VIP-lippua.

OnePlussan tuleva 20. kesäkuuta julkistettava ja Suomessa heti seuraavana päivänä 21. kesäkuuta Elisan kautta myyntiin tuleva OnePlus 5 -puhelin maksaa todennäköisesti noin 550 euroa.

Hinnasta antaa vahvan vihjauksen yllättäen suomalaiskilpailu. Provinssi-festareiden Facebook-kilpailussa palkintona on OnePlus 5 -puhelin sekä kaksi Provinssin VIP-lippua. Palkintojen arvoksi on kerrottu kilpailun säännöissä 948 euroa. VIP-liput kattavat tästä kaksi kertaa 199 euroa, joten OnePlus 5:n osuudeksi jää 550 euroa.

OnePlus 5:n hinnan on odotettu nousevan selvästi nykyisestä OnePlus 3T:stä, joka maksaa Suomessa 439 euroa 64 gigatavun ja 479 euroa 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna.

Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka paljon tallennusmuistia OnePlus 5:ssä on ja onko siitä tulossa useampia eri versioita OnePlus 3T:n tavoin.

Kilpailun säännöt kertovat palkintojen arvosta näin.

Kilpailun säännöt kertovat palkintojen arvosta näin.

OnePlus 5 on ollut jatkuvasti otsikoissa erityisesti viime päivinä.

Pari päivää sitten puhelimesta paljastui ensimmäinen luotettava vuotokuva. Se vahvisti OnePlus 5:n huomattavasti Applen iPhone 7 Plussaa muistuttavan designin ja kaksoiskameran. OnePlus 5:een on pääasiassa odotettu väri- ja monokromikameran yhdistelmää. Monokromikamera mahdollistaisi tavallista näyttävämpien mustavalkokuvien ohella lisätarkkuutta sekä erityisesti lisävaloa kaksoiskameralla otettaviin valokuviin monokromikameran pystyessä tallentamaan niihin yksittäistä värikameraa enemmän valoa.

OnePlus 5, Android Policen julkaisemassa vuotokuvassa.

OnePlus 5, Android Policen julkaisemassa vuotokuvassa.

Verkkoon eri tavoin ilmestyneet OnePlus 5:n kamerakuvat ovat kielineet 16 megapikselin tarkkuudesta. Kameran aukon kooksi lähteet ovat kertoneet f/1,8 ja optisen kuvanvakaimen voidaan odottaa edelleen olevan osa kamerakokonaisuutta.

Eilen verkkokauppajätti Amazonin Intian verkkosivut paljastivat puolestaan OnePlus 5:n sisältävän 8 gigatavua RAM-muistia sekä jo aiemmin vahvistetun Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin.

Värivaihtoehtoja OnePlus 5 on saamassa todennäköisesti neljä kappaletta. Vuotaneessa lehdistökuvassa nähdyn mustan lisäksi tulossa olisivat OnePlussan aiemman ennakkokiusoittelun perusteella punainen, kultainen sekä erikoinen violetin ja vaaleansininen neon-yhdistelmäväri.

OnePlus on kiusoitellut tulevan OnePlus 5 -puhelimen värejä.

OnePlus on kiusoitellut tulevan OnePlus 5 -puhelimen värejä.

OnePlus 5:n akun kapasiteetista ei ole vielä täyttä selvyyttä, mutta OnePlussan oma Dash Charge -pikalataus on epäilemättä edelleen mukana. OnePlussan kiusoittelukuvan perusteella OnePlus 5 on kooltaan hivenen OnePlus 3/3T:tä pienempi. AMOLED-tekniikkaa hyödyntävän näytön koon odotetaan säilyvän 5,5 tuumassa – tosin varmistusta huhulle ei ole. Myös näytön tarkkuus säilynee todennäköisesti 1920×1080 pikselissä, sillä muusta ei ole vielä nähty myöskään todisteita.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Liian nopeasti nostavat hintaa. Tyssää myynti ahneuteen. Toivottavasti Honorin hinta pysyy hillitympänä.

 2. Huutista

  Huutonaurua tälle koko One+ flagship killer-kampanjalle. Olivat halpoja puhelimia tasan niin kauan kun eivät olleet suuren yleisön tiedossa. Nyt kun ovat, niin aletaan kasvattaa voittomarginaalia ostajien kustannuksella. Flagship killer-slogan oli vain omaperäinen tyyli päästä pikkuhiljaa lippulaivapuhelimien markkinoille ja hinnoille.

  • Jokke85

   Kyllä nuo muutkin valmistajat on hintoja nostelleet, miksi OnePlus tekisi jotain väärin tässä asiassa? Kysyntä määrittää hinnan vai miten se meni.

 3. Odotetaan silti kovasti julkaisua

  Suora lainaus Provinssi Rockin, Oneplus 5 kilpailun säännöistä:
  ”Palkinnon arvo on 948, -euroa*”

  Tähden selite esitteen lopussa kuuluu:
  ”* = Palkinnon arvo on arvio. Tarkka arvo tarkentuu puhelimen hinnan varmistuessa 20.6.2017.”

  Että pysytäänpä vielä hetki pöksyissä.

  • Markus Lehtiniitty

   Kyseinen teksti lisättiin jälkikäteen.

 4. Odotetaan silti kovasti julkaisua

  Melko erikoista kommenttia hinnan noston suhteen. Jos tosiaan hinta pysyy alle 600e ja varsinkin jos 550e, niin edelleen aivan mennen tullen paras hintalaatusuhde.

  Hinta nousee 3T:n verrattuna alle sadalla eurolla ja tähän sisältyy ainakin muutokset, yksittäisestä dual-kameraan, 6Gt -> 8Gt, prossu merkittävä päivitys Snapdragon 835 (3T 821).
  Näiden lisäksi varmasti muutakin päiviteteään, mutta jo nämä muutokset voisivat kattaa helposti parin sadan euron hinnan noston.

  Alla olevasta linkistä vertaillemaan Oneplus 5:sta ”jättien” lippulaivoihin ja kaikki tietänee, että näiden hinnat liikkuu siellä 800-1000e.

  Se mitä Honorista/Huawei on käyttäjäkokemusten kautta kuullut, niin en lähtisi ottamaan ollenkaan mukaan näihin vertailuihin. Pakko tosin myöntää, että näiden osalta tietämys on hyvin rajallista.

  http://www.phonearena.com/phones/compare/OnePlus-5,Samsung-Galaxy-S8,Apple-iPhone-7/phones/10501,10312,9815

Tuoreimmat jutut