Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple saattaa vapauttaa iPhonen NFC:n iOS 11:ssä myös muuhun kuin Apple Pay -käyttöön

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Pay -maksut toimivat normaaleissa lähimaksupäätteissä, mutta Apple Pay -palveluun voi lisätä kortin vain pankilta, jonka kanssa Applella on sopimus.

iPhoneissa käytetyt NFC-piirit ovat tähän asti olleet tiiviisti Applen omiin sovelluksiin sidottuja, mutta tilanne on muuttumassa.

Applen puhelimissa ja kelloissa käytetyt NFC-piirit ovat tähän asti olleet tiiviisti Applen omiin sovelluksiin ja lähinnä Apple Pay -lähimaksamiseen sidottuja, mutta muutos saattaa olla tulossa syksyllä. Engadget huomasi sovelluskehittäjille suunnatuista dokumenteista, että iOS 11 -käyttöjärjestelmän ensimmäinen beetaversio toi tuen Core NFC -ohjelmistokomponenteille iPhone 7- ja 7 Plus -malleissa.

Dokumenttien perusteella Core NFC on komponenttikirjasto, jolla voi lukea NFC-tunnisteita ja dataa NFC Data Exchange Format (NDEF) -muodossa. Kuvailun perusteella käyttäjä voisi puhelimellaan tai kellollaan lukea NFC-tunnisteita esimerkiksi museoissa tai kaupoissa ja saada näin lisätietoa ympäristöstään tai esineistä ympärillään. NDEF:ää tuetaan iPhone 7- ja 7 Plus -malleissa sekä oletettavasti myös tulevissa malleissa.

Tähän asti Apple on tiukasti rajannut NFC-piirin käytön vain omiin sovelluksiinsa. Android-puolella puhelimien NFC-piirejä on voinut käyttää kolmannen osapuolen sovelluksissa ja esimerkiksi suomalaisten pankkien omissa lähimaksusovelluksissa. NFC-piirin avaaminen kolmannen osapuolen kehittäjille voisi mahdollistaa esimerkiksi sähköisten kulku- ja matkakorttien korvaamisen iPhonella.

Engadget mainitsee, että NFC:n vapauttaminen voisi periaatteessa mahdollistaa myös esimerkiksi NFC:tä tukevien Bluetooth-kuulokkeiden helpon parittamisen iPhonen kanssa. On kuitenkin mahdollista, että Apple rajoittaa tällaisia ominaisuuksia pitääkseen esimerkiksi omien AirPod-kuulokkeidensa ja niiden  W1-piirin parittamisen edelleen ”taianomaisena”.

Core NFC:tä ei mainittu iOS 11:n maanantaisessa esittelyssä, mutta Apple Watchin watchOS 4 -esittelyn yhteydessä mainittiin, että päivityksen myötä Apple Watchia voi käyttää kuntosalin laitteiden NFC-tunnisteiden lukemiseen ja saada näin lisätietoa treenaamiseen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut