Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen älykellot päivittyvät – Siri valtaa Apple Watchit

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Watchin uusi Siri-kellotaulu.

Apple esitteli WWDC-kehittäjäkonferensissaan uutta watchOS 4 -päivitystä, joka saapuu Apple Watch -älykelloihin. Päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia ja kellotauluja. Apple Watchin sovellukset ovat myös saaneet uusia toimintoja ja ominaisuuksia.

Applen älykelloille tulee tarjolle Siri-kellotaulu, joka kertoo luonnollisesti ajan ja päivämäärän lisäksi myös muuta. Kellotaulusta näkee erilaisia kortteja, jotka voivat olla esimerkiksi kalenterimerkintöjä tai muistutuksia. Siri-kellotaulu voi myös näyttää muistoja kuvina esimerkiksi paikan tai ajan mukaan. Siri-näkymän kautta voi avata lentolippuja tai käynnistää navigoinnin kotiin.

Uusina kellotauluina kelloihin tulee myös Kaleidoskooppi-kellotaulu. Kellotauluihin saapuvat myös Toy Story -animaatioista tutut hahmot.

Uudet kellotaulut vasemmalta oikealle: Siri, Kaleidoskooppi ja Toy Story.

Musiikki-sovellus on saanut parannuksia. Nyt sovellus nappaa iPhonesta automaattisesti soittolistoja ja kello tukee useita soittolistoja. Apple News -sovelluksen kautta voi tallentaa artikkeleita iPhoneen, jotta uutiset voi lukea myöhemmin  myös ilman verkkoyhteyttä.

Harjoittelu-sovellukseen on tullut uusi automaattisesti altaan eri päädyt tunnistava uimatila ja eri harjoituksia voi nyt keskeyttää ja jatkaa myöhemmin. Mikäli on tottunut kuuntelemaan musiikkia treenin aikana, Harjoittelu-sovelluksen kautta voi hallinnoida myös musiikkia. Apple Watch osaa uuden päivityksen myötä kommunikoida tiettyjen kuntosalilaitteiden kanssa, jotta käyttäjä saa harjoituksistaan lisää dataa.

Apple kertoi tilaisuudessa myös, että Apple Watch on markkinoiden myydyin älykello, mutta tarkkoja myyntilukuja yhtiö ei luonnollisesti kertonut. Apple muistuttaa, että Apple Watch on ensimmäinen myös asiakastyytyväisyydessä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ludvig

  Apple on varmaan ainut älykellojen valmistaja, joka päivittää älykelloja hyvin usein. Ehkä tämä on se syy miksi Apple Watchit myy paremmin kuin muut älykellot. Silti en todellakaan ole ostamassa mitään älykelloja ennen kuin ne on oikeesti hyödyllisiä.

  • Jonahan

   Apple päivittänyt kellojaan ensijulkistuksen jälkeen tasan kerran. Ensimmäiset Apple Watchit tulivat markkinoille keväällä 2015, päivitys tapahtui syksyllä 2016, eli välissä oli Puolitoista vuotta. Ainakaan minun mielestäni se ei ole ”hyvin usein”.

   • Veke

    Ja syksyllä tullee uudet, eli noin kerran vuodessa jatkossa. Iso softapäivitys myös kerran vuodessa ja muutama pienempi vuoden mittaan.

    Pitäisikö päivittyä useammin? Miksi?

    Päivittyykö Android Wear-käyttis ja laitteet useammin?

    Ethän sinä osta ikinä Apple Watchia, joten mitä merkitystä asialla on sinulle?

 2. jake123

  Juu makeehan tuo olis, vaikka sokeriarvojen päälle ei kerrottukaan mitään ymmärtävän, vaikka taas moista mahdollisuutta oli esiin nostettu ennakkoon…

  • Jonahan

   Huhut ovat huhuja. Softan puolestahan Apple Watch (Health app) ymmärtää jo nyt sokeriarvojen päälle, rauta tietenkään ei niistä ymmärrä mitään. Huhuttu ominaisuus siis vaatisi rautapäivityksen, jota ei tullut, eikä sitä varmaan odotettukaan vielä.

   Jos moinen ominaiasuus tulee, puhutaan siitä kunhan se on valmis.

  • Matti#2

   Suomessakin on ei-kajoavaa sokerimittausta kehitetty yli 15 vuotta. Ei ole vielä tarpeeksi luotettava, sen pitää olla aika varma, että uskaltaa henkensä laittaa sen pantiksi.

 3. Hendriks

  Kellon ei kuulu olla neliskanttinen!. 👎

  • Jonahan

   Miksi ei?

   • Matti#2

    Se on ruma. Viisarit pyörii ympyrää…

    • Jonahan

     Se nyt on täysin subjektiivinen väittämä. Monelta valmistajalta löytyy ihan nättejä neliskanttisia kelloja, esim.

     https://www.nomos-glashuette.com/the-watches/tetra/tetra-neomatik/

     Kannattaa myös muistaa, että älykellon ainoat tehtävät eivät ole näyttää hyvältä ja/tai näyttää viisareita. Niihin muihin asioihin neliskanttinen ruutu sopii lähtökohtaisesti paremmin. Kokonaisuus ratkaisee, ei yksittäinen muotoon liittyvä asia tee tuotteesta huonoa, vaikket siitä itse.jossain toisessa tuotteessa pitäisikään.

     Ja ylipäätään, vaikka viisarikellot ovat nykyinen normi ei se ole ainoa tai mitenkään välttämättä edes paras tapa kuvata aikaa.

Tuoreimmat jutut