Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applelta odotettu uusi 10,5-tuumainen iPad Pro – myös iso malli päivittyi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple on esitellyt pitkään huhutun uuden iPad Pro -mallin. Uutuus tuo iPad-mallistoon uuden näyttökoon, sillä sen näytön läpimitta on 10,5 tuumaa. Näyttö on 20 prosenttia suurempi kuin tutumpi 9,7-tuumainen näyttö, mutta ulkomitoiltaan uutuus on silti lähellä aiempia 9,7-tuumaisia malleja, kiitos hieman aiempaa kapeampien näytön reunusten.

Näytön erikoisuudet uudessa iPad Prossa eivät rajoitu vain uuteen kokoon. Näyttö sisältää tuen valkotasapainoa ympäristön mukaan muuttavalle True Tone -tekniikalle ja HDR-materiaalille sekä yltää 600 nitin kirkkauteen. Uusi malli tukee Apple Pencil -ohjauskynää, jonka vasteaika uutuuden kanssa on vain 20 millisekuntia.

Näytön tarkkuus 10,5-tuumaisessa mallissa on 2224×1668 pikseliä, ja näytön pikselitiheys on samat 264 pikseliä tuumalla 9,7- ja 12,9-tuumaisissa malleissa.

Myös näytön päivitysnopeus on merkittävästi kasvanut, sillä uutuus yltää peräti 120 hertsin virkistystaajuuteen, kun aiemmat iPad-mallit ovat päässeet vain 60 hertsiin. Uusi iPad Pro voi myös alentaa näytön virkistystaajuutta näytettävän materiaalin perusteella, mikä vähentää virrankulutusta.

Uuden iPadin sisällä on uusi A10X Fusion -järjestelmäpiiri, joka sisältää peräti kuusiytimisen suorittimen ja 12-ytimisen grafiikkapiirin. Uuden grafiikkapiirin sanotaan tuovan 40 prosenttia lisää tehoa aiempaan tehokkaimpaan Applen piiriin verrattuna.

Uusi iPad Pro sisältää iPhone 7:stä tutut kamerat edessä ja takana. Etukameran tarkkuus on seitsemän megapikseliä, takakameran 12 megapikseliä. Takakameran ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa f/1,8 aukkoluku sekä 4K-videokuvaus.

Akkukestoa Apple ilmoittaa uudelle iPad Pro -mallille tutut 10 tuntia. Uutuus tukee myös USB 3.0 -standardia nopeampaa tiedonsiirtoa varten sekä aiempaa nopeampaa pikalatausta Apple USB-C-latureiden kanssa. Uutuus käyttää tuttua Lightning-liitäntää. Lisäksi mukana on Smart Connector -liitäntä näppäimistökotelon yhdistämistä varten.

Samalla kun Apple esitteli täysin uuden 10,5-tuumaisen iPad Pro -mallin, päivittyi myös aiempi 12,9-tuumainen iPad Pro vastaamaan tekniikaltaan uutta mallia A10X-suorittimeen. Uusi iPad Pro -mallisto tulee tarjolle 64:n, 256:n ja 512 gigatavun tallennustilavaihtoehdoilla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ludvig

  Njää, enköhän mä pärjää vielä tällä vanhalla iPadilla jatkossakin. Ehkä suurin pettymys oli tämän iPad 10.5 Pro -julkaisu. Odotin että näytönreunat olisi pienentyneet, mutta yhä ovat samat, eli näin ollen tekee laitteesta todella ruman, kun olen tottunut S8.

  • Vili

   ”Odotin että näytönreunat olisi pienentyneet, mutta yhä ovat samat”

   ei ole

   • Ludvig

    No silti ovat rumat. Pärjään hyvin vielä vanhalla iPadilla.

    • Jonahan

     Rumuudesta voi tietenkin olla montaa mieltä, mutta kokemuksesta sanoisin, että eipä niitä reunoja tule katseltua kunnruudulla on yleensä jotain kiinnostavampaa. Reunoista on myös hyötyä: niistä saa kiinni ilman, että osuu näyttöön, iPadissa on älyä virhekosketusten hylkäämiseksi, mutta ei sekään ole täydellistä.

     Mielummin reunat kuin ilman, kämmenen kokoinen laite, johon jostain syystä verrataan on eri asia, monestakin syystä.

 2. Kairaaja

  Nyt jäi kyllä odotettua laimeemmaksia tämä. Ei hyvältä näytä applella.

 3. Vili

  Noniin vihdoin iPad mihin haluaa päivittää, kauan siihen kyllä meni, ei muutakun kaupoille kun vaan tulee Suomeen.

  iOS11:n avulla workflow nousi myös ihan uudelle tasolle iPadissa. Esim tuo sovellusten välillä vaihtelu, miksi se ei ole ollut aina noin, toihan on todella hyvä ja nopea.

 4. Hendriks

  Liian ohuet reunat, kyllä tabletissa pitää olla jotain mistä ottaa kiinni!. 😕 No eipä tuossa juurikaan mitään, Air 2:lla pärjään varmasti vielä vuosia,. ☺️

 5. Merkitsijä

  True Tone oli jo aiemmassa iPad Pron 9,7 tuumaisessa versiossa

 6. Pasi

  Viikko sitten ostin ipad pro 12,9, ja todella hyvin toimii kaikki, akun kesto vaan aika heikko. Vartin nettisurffailulla akku pudonnut 100:sta 80:een prosenttin. Kaikki taustalla tapahtuva on pois päältä. Ei lupaa kovin hyvää akun kestoa

  • Jonahan

   Kannattaa katsella sitä jokunen lataussykli (akku täyteen, akku tyhjäksi), jotta akku kalibroituu. Heti ensiasennuksen jälkeen käyttis voi tehdä taustalla kaikenlaista datan synkronointia verkosta, indeksointia ja kuvien käsittelyä, jne. Jos akunkesto on muutaman syklin jälkeen selvästi alle luvatun (10 tuntia) ota yhteyttä tukeen, he ohjeistavat ja mahdollisesti vaihtavat laitteen.

   Oma iPad Pro, tosin pienempää mallia, jaksaa ihan hyvin. 54% akkua jäljellä, Settings > Battery sanoisi, että käyttöä (pääosin kevyttä webbikäyttöä) on ollut 7 tuntia ja valmiustilassa lisäksi 21h.

Tuoreimmat jutut