Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple uudisti kaikki MacBook-kannettavansa ja iMacit – ja vilautti iMac Prota

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uudet ja päivitetyt MacBookit.

Apple on päivittänyt tänään MacBook-kannettavansa. WWDC-konferensissa nähtiin myös neljä uutta iMac-tietokonetta.

MacBookien suorittimissa on siirrytty Intelin Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimiin. MacBook Pron 13 tuuman versio on saanut pienen hinnanpudotuksen ja sen lähtöhinta on nyt sama kuin MacBookilla.

MacBookit saavat uudempaa ja nopeampaa SSD-muistia ja 15-tuumaiset MacBook Prot saavat tehokkaammat näytönohjaimet. MacBook Air on saanut ”uuden ja tehokkaamman suorittimen”, mutta kyseessä ei välttämättä ole Kaby Lake -arkkitehtuurin suoritin.

iMacien suorittimet ovat päivittyneet, muistit ovat nyt aiempaa parempia ja näytöt ovat ”parhaita iMaceissa ikinä”. Yhtiö esitteli kaksi erilaista iMacia 21,5 tuuman näytöillä ja yhden 27-tuumaisen iMacin.

iMacien näytöt ovat nyt 43 prosenttia aiempaa kirkkaampia kirkkauden yltäessä 500 nitiin. Ne kykenevät toistamaan miljardi eri väriä. iMacien suorittimet ovat nyt päivittyneet Intelin Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimiin.

21,5-tuumaisissa iMaceissa on parhaimmillaan 32 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 27 tuuman iMacissa RAM-muistia on tarjolla 64 gigatavuun asti. 21,5 tuuman perus-iMac saa Intelin Iris Plus 640 -näytönohjaimet, kun taas sen 4K-näytöllisessä versiossa on AMD:n Radeon Pro 555- tai 560-näytönohjain jopa neljän gigatavun muistilla. 27 tuuman iMacissa on Radeon 570-, 575- tai 580-näytönohjain parhaimmillaan kahdeksan gigatavun muistilla.

Apple vilautti myös jouluna myyntiin tulevaa ”maailman tehokkainta Macia”, iMac Prota. Se pakkaa sisäänsä Intelin Xeon-suorittimen, AMD:N Radeon Vega -näytönohjaimen, parhaimmillaan 16 gigatavun välimuistin, 128 gigatavun RAM-muistin, 4 teratavun SSD-tallennustilan ja 10 gigatabitin Ethernet-portin.

iMacien lähtöhinnat:

 • 21,5 tuuman iMac: 1099 dollaria
 • 21,5 tuuman 4K iMac: 1299 dollaria
 • 27 tuuman 5K iMac: 1799 dollaria
 • iMac Pro: 4999 dollaria

iMac Pro.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ludvig

  Hetken iMac Pro ehti kiinnostaa – nyt tosin kauhistuttaa hinta, joten jätän ostamatta.

 2. Matti#2

  Onko vielä vakiona 5400 rpm hdd?

  • Aki m

   Halvimmasta ja toiseksi halvimmasta 21.5 tuuman iMacista löytyy 5400 kierrosta per minuuttia kovalevy löytyy edelleen. Aika noloa myydä niitä vuonna 2017. Vähintään 7200 kierrosta per minuutti levy pitäs olla. Microsoft ei tee pöytäkoneita 1349-1549 hintaluokkaan, joten oikeen pysty vertailemaan.

   Surface studion hinta on 2999 dollaria, joten hinta suomessa on jotain 3600-3800 euron luokkaa ja sieltä löytyy kans 5400 kierrosta per minuuttia kovalevy + 64 gigan ssd. Applen 27 iMacissa on kans 5400 kierrosta per minuuttia kovalevy ja 24 gigan ssd. Hintaa applen 27 tuumasella on 2199 euroa.

   Eli kummatkin myy paskoja 5400 kiekkoja, mutta Microsoft vaan korkeammalla hinnalla. SSD pitäs olla vakiona kaikissa näissä systeemeissä vähintään 256GB.

 3. Matti#2

  Onko vielä vakiona 5400 rpm hdd? Vai jokos ollaan pikkuhiljaa siirtymässä ssd aikaan.

  • Vili

   ”MacBookit saavat uudempaa ja nopeampaa SSD-muistia”

   • Matti#2

    Tarkoitin imacin vakiokokoonpanoa. Pakko sano, että MS tekee nykyään jännempää rautaa mm. Surface studio.

    • Matti#2

     No se vanha kunnon hdd:hän siellä jatkaa pullokaulana 😥 Aika noloa, ettei noihin saa ssd:tä vakiona.

Tuoreimmat jutut