Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kohupuhelinvalmistaja Turing löi pöytään kovan luvun: Miljardin dollarin diili puhelinmyynnistä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Turing Phone Appassionato.

Turing Phone Appassionato.

Myös Suomessa toimintaa viritellyt kohupuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries on kertonut nyt 1 miljardin dollarin sopimuksesta sen puhelinten myynnistä Kiinassa.

Turing on sopinut 750 000 Turing Phone Appassionato GX8 -puhelimen jakelusta Kiinassa. Sopimuksen arvo on puhelimen hinnalla on miljardi dollaria. Turingin kumppanina toimii valtio-omisteinen kiinalainen Potevio-jakeluyhtiö. Puhelinten toimitusten pitäisi alkaa tänä sykynä. Poteviolla on Kiinassa yli 20 000 jälleenmyyjäpistettä.

Kiinan kolmeen suurimpaan kaupunkiin Pekingiin, Shanghaihin ja Guanhzouhun ollaan aikeissa perustaa myös lippulaivamyymälät.

Turing esitteli Appassionato-puhelimensa noin puolitoista kuukautta sitten sekä kertoi tekevänsä yhteistyötä kiinalaisen TCL:n kanssa. TCL tunnetaan Alcatel- ja nykyisin myös BlackBerry-puhelinten valmistajana.

Turing Phone Appassionaton runko tulee olemaan metallipohjaista Liquidmorphium-komposiittimateriaalia, joka yhdistää zirkoniaa, kuparia, alumiinia, nikkeliä ja hopeaa. Lisäksi puhelimessa on panostettu ”vahvistettuun älykkyyteen”. Mukana on Sir Alaniksi nimetty keinoälyavustaja.

Käyttöjärjestelmäksi Appassionatoon ollaan tuomassa Androidia ainakin vielä tuoreena 7.1.1 Nougat -versiona. Järjestelmäpiiri on viime vuoden mallia, Qualcommin Snapdragon 821. Kamera on puolestaan varustettu Sonyn 12 megapikselin IMX378-kennolla ja näyttö 5,5 tuuman Samsungin valmistama AMOLED-näyttöpaneeli QHD-tarkkuudella.

Turing Phone Appassionaton hinnat tulevat olemaan korkeita. Halvempi PX8-versio maksaa 1 099 dollaria ja kalliimpi GX8 1 599 dollaria. GX8:ssa on 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

Turingin Appassionatoa edeltäneen ensimmäisen puhelimen toimitukset epäonnistuivat pahasti. Ennakkotilaajat saivat vain raakileen esiversion laitteesta ja vasta myöhemmin luvattiin toimittaa alkuperäisten lupausten mukainen laite. Sittemmin ensimmäisen puhelimen jatkosuunnitelmat on haudattu ja Turing on siirtynyt kehittämään nyt odotettavaa Appassionato-puhelinta. Tästä syystä myös tuoreimpiin Turingin uutisiin kannattaa suhtautua yhä terveellä varovaisuudella.

Suomessa Turingiin on kiinnitetty erityistä huomiota, koska sen piti aloittaa tuotanto Nokian entisissä tiloissa, jotka se vuokrasi Microsoftilta. Puhelinvalmistus Salossa ei kuitenkaan päässyt koskaan vauhtiin – ainakaan toistaiseksi. Turing on myös riidellyt konsultin kanssa oikeudessa tämän saatavista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Robob

    Siinä on iso ero mitä kerrotaan ja mitä oikeasti tehdään. itse en laittaisi kauheasti paukkuja persaukisen valehtelevan pukumiehen visioille.

    • Hendriks

      Kuinka paljon verohelpotuksia ja Tukes rahaa tälle pyramidihuijaukselle ollaankaan jaettu?. 🙄

Tuoreimmat jutut