Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung esitteli venyvää AMOLED-näyttöään – ”Käyttömahdollisuudet rajattomat”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsungin uusi, venyvä näyttö voi muuttua koveraksi tai kuperaksi.

Samsung esitteli SID 2017 -messuilla Los Angelesissa uudenlaista AMOLED-näyttöään. Uusi 9,1-tuumainen AMOLED-näyttö on mielenkiintoinen, sillä se kykenee venymään. Se voi siis tarvittaessa pullistua ulospäin kuperaksi tai imeytyä hieman sisäänpäin koveraksi. Asiasta uutisoi muun muassa SamMobile. Uusi AMOLED-näyttö perustuu LTPS-teknologiaan.

Näyttö voi pullistua ja imeytyä sisäänpäin maksimissaan 12 millimetriä, joten muutos on suurimmillaan 24 millimetriä. Esitellyn näytön koko on siis 9,1 tuumaa, se tukee monikosketusta ja sen kirkkaus on parhaimmillaan 300 nitiä.

Näytön venyminen saadaan aikaan sijoittamalla pikseleiden väliin venyviä alueita. Itse pikselit eivät veny eivätkä muuta muotoaan, vaan niiden välissä oleva materiaali venyy. Näyttöä voi venyttää periaattessa millä tahansa tavalla, joten ne eivät ole sidottuina yhteen tiettyyn muotoon.

Samsungin mukaan venyvien näyttöjen käyttömahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Niitä voidaan sijoittaa esimerkiksi vaatteisiin. Venyvät näytöt tulevat luultavasti ensimmäisenä puettaviin älylaitteisiin, autoihin ja IoT-laitteisiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut