Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Galaxy S8:n iirisskanneria voi huijata – näin se onnistuu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Galaxy S8

Galaxy S8.

Samsungin Galaxy S8 -puhelimissa on sormenjälkitunnistimen lisäksi iirisskanneri tunnistautumista varten. Samsung esitteli Galaxy S8 -puhelimien julkistuksen yhteydessä nopeaa tunnistautumista, jossa hyödynnetään sekä iirisskanneria että kasvotunnistusta. Se pystyttiin kiertämään alkuun valokuvan avulla. Pelkän iirisskannerin huijaaminen pitäisi olla haastavampaa, mutta nyt sitäkin on pystytty huijaamaan ihan kotikonstein.

Chaos Computer Club sai huijattua Galaxy S8:n iirisskanneria digikameran, tulostimen ja piilolinssin avulla. Digikameran yötilaa käyttämällä kamera hyödyntää infrapuna-aluetta, jota hyödyntää myös iirisskanneri. Näin kuvaan tallentuu henkilön värikalvon tiedot.

Kuvan ottamisen jälkeen Chaos Computer Clubissa kuva tulostettiin Samsungin lasertulostimella ja silmän päälle sijoitettiin piilolinssi. Tämän jälkeen väärennetyllä silmällä yritettiin kirjautua puhelimeen iirisskannerin avulla ja tunnistin hyväksyi silmän nopeasti.

Alta voit katsoa Chaos Computer Clubin videon.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Masa T.

  Onneksi ihmisen iiriksen kuvaaminen salaa ei onnistu kovin helposti.

  • Matti#2

   Samaa mietlä, aika teoreettinen uhka. Tällaista voisi kuvitella harrastavan vain viranomaiset. Sama juttu sen sormenjälkilukijan huijaaminen vahamallin avulla.

   • Matti#2

    Varmaan se turvakoodikin olisi helpompi murtaa, kurkkimalla olan yli…

 2. Hendriks

  Ei hyvä!. 👎👎👎

Tuoreimmat jutut