Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ei lainkaan turvallinen: Galaxy S8:n kasvotunnistusta voi huijata valokuvalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Galaxy S8 ja S8+.

Samsung Galaxy S8 ja S8+.

Samsungin Galaxy S8 -puhelimissa sormenjälkitunnistimen ja iirisskannerin lisäksi uudeksi tunnistusmenetelmäksi on tuotu kasvojen tunnistaminen, joka toimii pikaisen kokeilun perusteella nopeasti.

Valitettavasti näyttää siltä, että kasvojen tunnistuksen käyttöönotto ei ole turvallinen valinta. Kuten alta löytyvä myös 9to5Googlen esiin nostama video kertoo, voi kasvojen tunnistusta helposti huijata valokuvalla.

Videolla nähdään, kuinka Galaxy S8:n lukitus avautuu, kun sille näytetään valokuvaa puhelimeen tallennetuista kasvoista toisen puhelimen näytöltä.

Myös Korea Herald on lähteidensä perusteella nostanut ongelman pöydälle: kasvotunnistus mahdollistaa lukitun puhelimen avaamisen nukkuvan henkilön kasvoilla tai vain kuvalla.

Kasvojen tunnistamista ei Galaxy S8:ssa voida käyttää esimerkiksi Samsung Pay -maksuihin tai esimerkiksi Samsung Pass -salasanan avaamiseen. Ne edellyttävät sormenjäljen tai iiriksen tunnistamista eli turvallisempia vaihtoehtoja.

Jos omista tiedoistaan on huolissaan, ei kasvojen tunnistusta Galaxy S8:ssa voi kuitenkaan suositella lainkaan. Tämä on valitettavaa, sillä muuten hienosti toimiva ominaisuus on näin pilattu. Kasvojen tunnistuksesta odotettiin pelastajaa Galaxy S8:n hankalasti sijoitetun sormenjälkitunnistimen aiheuttamiin ongelmiin.

Päivitetty 3.4.2017 kello 12.35: Samsung on toimittanut aiheesta alta löytyvän lausunnon.

”Galaxy S8:ssa on useita eri tasoisia biometrisiä tunnistautumismenetelmiä, joista sormenjälkitunnistin ja iirisskanneri tarjoavat korkeimman tason suojan. Galaxy S8 tarjoaa käyttäjilleen myös useita vaihtoehtoja puhelimen lukituksen avaamiseen, mukaan lukien pyyhkäisyn ja kasvojentunnistuksen.

On tärkeää huomioida, että vaikka kasvojentunnistus on kätevä toiminto, sitä voi käyttää ainoastaan S8:n lukituksen avaamiseen. Toimintoa ei tällä hetkellä voi käyttää Samsung Pay ja Secure Folder -toimintojen tunnistautumisessa.”

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Azazel

  pelkkää suojakoodia varmaan tulee käytettyä kuten tähänki saakka :)

 2. Rame

  Kasvontunnistus löytyy jo minun Galaxy S7 Edgestä. Ei nähtävästi ole tämä ominaisuus kehittynyt. Itse hylkäsin pienen kokeilun jälkeen, kun huonosti minut tunnisti.

 3. Ösmö

  Menee tovi ja Apple tuo tämän markkinoille – toimivana. Näin se vain tahtoo mennä.

  • Hendriks

   Aivan!. Erittäin todennäköistä, Apple tuo ominaisuuden markkinoille vasta kun se on toimiva ja tarpeeksi kehittynyt,. 👍😕

 4. PeräJorma

  Mikäs uutuus tämä kasvojentunnistus muka on kun jo muinaisesta Galaxy Tab 2:stani se löytyy…

 5. SANDY

  Yep yep testasin tuon nexus 6P’llä ja sama tulos kuin videolla, eli puhelimen lukitus avautui kun näytin tabletista omaa pärstääni sille, että ei koske vain samsungia vaan kaikkia Android laitteita

Tuoreimmat jutut