Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Maailman pienin 13-tuumainen läppäri” – Huawei esitteli MateBook X:n

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei Matebook X

Huawei Matebook X.

Huawei on tänään esitellyt Berliinissä järjestetyssä julkistustilaisuudessa uudet MateBook-tietokoneet. Ensimmäisenä yhtiö esitteli MateBook X:n. Tilaisuudessa Huawei vertaili MateBookiaan Applen MacBookeihin ja lähteekin haastamaan niitä markkinoilla. Huawei esitteli tilaisuudessaan myös MateBook D– ja MateBook E -tietokoneet.

Huawein MateBook X on perinteisempi läppäri, joka on hyvin kompakti. Näytön reunukset ovat varsin pienet, vain 4,4 millimetriä leveät, minkä ansiosta laitteen fyysinen koko on saatu pidettyä pienenä. ”Läppäri, joka on pienempi kuin A4-paperi – maailman pienin 13-tuumainen läppäri”, kehuu Huawei. Näyttö peittää Huawein mukaan 88 prosenttia kannettavan näyttöosasta.

13-tuumaisen näytön tarkkuus on 2160 x 1440 pikseliä ja se on suojattu Corningin Gorilla-lasilla. MateBook X:n paksuus on vain 12,5 millimetriä ja painoa on 1,05 kilogramman verran. MateBook X:ssä käytetään Intelin seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core i -suorittimia. Käyttöjärjestelmänä laitteessa toimii odotetusti Microsoftin Windows 10.

MateBook X:ssä on 41,1 wattitunnin akku. Laitteelle luvataan 10 tuntia käyttöaikaa internet-käyttöön, elokuvien katseluun tai työskentelyyn.

Äänentoistosta uudessa MateBookissa huolehtii Dolby Atmos -brändätyt stereokaiuttimet. Dolby Atmos tuo mukanaan laadukkaan äänen ja hyvän surround-tilaäänen, vaikka kaiuttimia ei olekaan yhtä montaa kuin esimerkiksi normaalissa kotiteatterissa.

Huawei MateBook X tulee saataville Suomessa Space Gray- ja Rose Gold -väreissä. Intel Core i5:llä, kahdeksan gigatavun RAM-muistilla ja 256 gigatavun SSD-muistilla varustettu versio maksaa 1 399 euroa. MateBook X:n Intel Core i7:llä, kahdeksan gigatavun RAM-muistilla ja 512 gigatavun SSD-muistilla varustettu malli maksaa 1 649 euroa. Ne tulevat myyntiin heinäkuussa.

Huawei MateBookissa käytetään uudenlaista viilennysteknologiaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Pakko oli matkia applelta värien nimet?

  • herrahoo

   Nyt vähän tolkkua siihen Apple fanitukseen. Rose Gold(ruusukulta) Applen keksimä värin nimi? Myös BMW käyttää Space grey:tä jo vuoden 2008 (ehka vanhemmissakin), joten sekään ei olevan Applen keksimä värin nimi.

   • Hendriks

    Space Greytä* (ps.! ”gray” vs ”grey”)!. ☺️

    Eri alojen tuotteiden vertailu vähän hassua!.

Tuoreimmat jutut